Na webe askmen.com som nedávno našiel zaujímavý článok od „medzinárodne uznávaného vzťahového trénera“  Davida Wyganta. Ten sa zaoberá otázkou, ktorú si muži často kladú, keď stretnú ženu s ktorou chcú stráviť život (alebo aspoň pár mesiacov z neho) - „Páčim sa jej?“ Wygant tvrdí:

 

Je jedno koľko máte rokov, v akej fáze života ste, vždy v momente keď sa vám nejaká žena zapáči, začnete terorizovať svoje okolie otázkou „Páčim sa jej?“. Vypytujete sa ich na ich pohľad na vec, niekedy ich obtelefonováváte a obchádzate jedného po druhom a pýtate sa ich na ich názor, skúmate čo v spojení s vami o babenke vedia. A to je blbosť.

 

Ono je to tak – stále zabúdame na to, že v momente keď sa začnete pýtať „Páčim sa jej?“ – odovzdávate jej moc, ktorú nad vami bude mať – bez toho aby ste si to vôbec uvedomili. Na najbližšom rande potom nie ste sami sebou, pretože tak hrozne premýšľate či sa jej páčite a tak hrozne sa jej chcete zapáčiť, že nakoniec nie ste samým sebou. A pritom randenie je práve o tom aby ste ukázali kto ste.

 

Na to, aby všetko dobre dopadlo – a vy ste našli skvelú ženu s ktorou budete naveky šťastný (alebo si aspoň užijete nejaký rok-dva obohacujúceho vzťahu) musíte nájsť niekoho, kto vás má rád pre to, čím ste a nie preto čím si myslia že ste. Musíte sa vykašľať na premýšľanie o tom, či sa jej páčite a celú vec otočiť. Zamyslite sa: Páči sa naozaj ona vám? Je to niekto s kým vás baví tráviť čas? Je to niekto s kým si vite predstaviť ísť na dovolenku? Je to niekto vedľa koho sa chcete ráno budiť? Je s vami sexuálne kompatibilná? Páči sa vám ako sa hýbe? Baví vás ako a o čom hovorí? Ako sa o seba stará? Ale hlavne: Môžete pred ňou byť sám sebou? Ste sám sebou, alebo ste len nejakou figúrkou, ktorú ste vykreovali aby ste sa jej zapáčili?

 

Ako hovorí Wygan: V momente, kedy sa prestal zaoberať tým, či sa nejakej žene páči a začal byť v každej situácii sám sebou, začal mať neobmedzený prístup k ženám, ktorým sa páčil. Po čase zistil, že nie všetky sa páčili jemu. Zistil, že niektoré sa mu len snažia zapáčiť namiesto toho aby boli samými sebou.

 

Aj David Wygant bol vraj v pozícii „Páčim sa jej?“ a vie aké to je. Odporúča však prepnúť vypínač a začať robiť veci uvedené vyššie – už nikdy nevolať svojim známym a pýtať sa ich, či sa niekomu páčite. Už nikdy sa touto otázkou netrápiť. To vám umožní mať úplnú kontrolu, plnú silu – a budete priťahovať tie najúžasnejšie ženy. A základný problém: „Páčim sa jej?“ už nebude problémom.