Médiami v súčasnosti rezonuje správa o športovom komentátorovi našej verejnoprávnej televízie, ktorý počas komentovania zápasu v ženskom basketbale znel...povedzme mierne indisponovane. Zďaleka však nie je jedinou známou osobnosťou, ktorá sa na obrazovke objavila spoločensky unavená.

 

Ján Cuper
Dnes už legendárne video s Jánom Cuperom v hlavnej úlohe koluje slovenským internetom už takmer desať rokov. Bývalý poslanec NR SR je zrejme jediný človek, ktorý vypil dva deci orešanského (samozrejme, že mu chutilo), a nafúkal vyše dvoch promile. Za volant si bez problémov sadol hneď na druhý deň, chránila ho imunita. Zrejme najznámejšia je jeho veta: „Ja som rád, že som ho nen..nera...nenara...do neho nenarazil, že sme sa zachránili, je to v poriadku.“

 

 

Ján Slota
Niečo pre konšpiračných teoretikov: Plesník, Cuper, Slota, tí všetci sa krstným menom volajú Ján. Priťahuje snáď Jankov niečo k omamným nápojom? Janko Slota je spomedzi nich zrejme najznámejší a svojimi vystúpeniami na verejnosti sa nezmazateľne vryl do pamäti národa. Vynadať policajtke je jedna vec, vyzývať na zrovnanie Budapešti pomocou tankov druhá. Zrejme najznámejšie Slotovo vystúpenie v Kysuckom Novom Meste z roku 1999 výborne sparodoval Štefan Skrúcaný. Na stráž a na zdravie!

 

Braňo Mojsej
Niektorých ľudí na Prednej Hore poznajú po mene, Braňo má už v jej areáli postavenú sochu. Rekreačný užívateľ Antabusu sa pred kamerami a objektívmi fotografov predvádzal veľmi rád, bohužiaľ bol nie vždy úplne triezvy. O Bulovi roka bolo naposledy počuť už poriadne dávno a o jeho súčasnom bydlisku nie sú známe žiadne informácie. Užívať si však vedel poriadne. Keď sa mu rozpadalo manželstvo, chcel ho zachrániť tým, že si užíval s niekoľkými sociálnymi pracovníčkami. Za dosiahnutie erekcie v takom stave by si zaslúžil minimálne cenu od samotného Hugha Hefnera, nech mu je zem ľahká.

 

Mikuláš Dzurinda
Triedny nepriateľ všetkých zarytých socialistov, privatizér najhrubšieho zrna a ešte k tomu cyklista, má s pitím tiež nepríjemné skúsenosti. V jeho prípade dokonca išlo o ohrozenie života, keďže svojou kučeravou hlávkou napadol betónový chodník a zo súboja vyšiel ako porazený. Iróniou je, že hlavu si rozbil na oslave 80-tych narodenín bývalej hlavy štátu Rudolfa Obuvníka.

 

Miloš Zeman
Viróza je sviňa. Rozprávať by o tom mohol súčasný český prezident, ktorý je červený telom aj dušou. Pri vyzdvihovaní korunovačných klenotov z trezoru na Pražskom hrade mal kvôli nepríjemnej chorobe, ktorú vymyslel Jan Becher (určite to bol Žid s americkými koreňmi), značné problémy s udržaním stability. Virózu musel cez víkend vyležať a podľa neoverených zdrojov ju liečil zvýšenou konzumáciou bylinného likéru z Karlových Varov. Becher sem, Becher tam alebo Becher Riot v akcii.