Po sérii rôznych prieskumov od anglických vedcov (terminus technicus) tu máme ďalší, tentokrát od nemecko-americkej kolaborácie. Naši milí vedci zisťovali, po čom ženy skutočne túžia. Potešujúcou správou je, že z výsledkov vyplynulo, že ženy by rady denne trávili až 106 minút intímnym zblížením so svojim partnerom, aj keď na túto prvú priečku útočí aj čas trávený pri počítači, ktorý dosiahol až 98 minút.

 

Nemecko-americkí vedci sa opýtali 900 žien na to, čo by najradšej cez deň robili, ak by to záviselo od nich samotných. Napriek zažitým (mužským) stereotypom, ktoré si predstavujú ženy v nákupných strediskách s mobilom zaveseným na uchu, v družnom debatovaní s priateľkami o rôznych klebetách, je výsledok predsa len trochu odlišný. Podľa prieskumu by totiž ženy rady trávili svoj čas romantikou.

 

Ak neberieme do úvahy spánok, tak by rady denne trávili až 106 minút v intímnej blízkosti svojho partnera (čo nemusí bezpodmienečne znamenať sex, len upozorňujeme). Na druhom mieste skončil čas strávený v spoločnosti svojho počítača, teda surfovanie po nete, emaily a priatelia (98 minút).

 

Ale keďže ako koruny tvorstva mávame sem-tam pravdu, klebetenie skončilo na peknom treťom mieste (82 minút) a telefonovanie (57 minút) a shopping (56 minút) sa tiež umiestnili v prvej desiatke ich túžob.

 

 

Polhodina práce denne?


Čo sa týka ostatných činností, respondentky (v priemere 38-ročné, zamestnané) by denne trávili až 68 minút športom, 36 minút prácou a 33 minút cestou do práce.

 

„V prieskume sme sa žien pýtali, aký by bol pre ne ich dokonalý deň, ak prihliadnu na fakt, že aj najzábavnejšia činnosť stráca časom na atraktivite, ak sa často opakuje“ – uviedli výskumníci.

 

 

A tu sú výsledky!


Intímny vzťah: 106 minút

Počítač, email, internet: 98 minút

Spoločenský život: 82 minút

Odpočinok, relax: 78 minút

Jedenie: 75 minút

Šport: 68 minút

Telefonovanie: 57 minút

Nakupovanie: 56 minút

Varenie: 50 minút

Doprava: 33 minút

 

 

Pic by nAgLiMaNtAs