Myslím si, že Robo momentálne zažíva pocity, aké mal naposledy v Novembri 89´, keď bol posratý strachom, že tých pár rokov lezenia do komunistických zadkov mu neprinesie žiadne ovocie a jeho kariéra skončila a že sa, bohužiaľ, bude musieť živiť prácou, ktorá prináša aj nejaký úžitok. Akurát teraz je rozdiel v tom, že dosť veľa ľudí dúfa, že tentokrát naozaj bude jeho ďalší kariérny krok doživotná návšteva Leopoldova a ak nie to, tak aspoň Belize - nech na neho môžeme spomínať s rovnakou radosťou, ako na Mečiara a keď už ide, nech so sebou vezme aj zvyšok Kali kartelu a do kufra pribalí Blahu. Chcel som napísať, že celý ten hejt, čo zo všetkých strán schytáva, je zaslúžený, ale pravda je taká, že by si zaslúžil oveľa viac. Ja ho však svojím spôsobom obdivujem a preto mu teraz píšem slová uznania, aj tak už nie je čo nové hejtovať.

Nezničiteľný stroj, ktorý by bez problémov prežil hladomor zavretý v pivnici s Richterom a Hrnkom v plnej forme, s tisíc klikami denne. Po jadrovej apokalypse vychádzajú z úkrytu preživšie šváby, škorpióny a Robo, ktorý im prišiel robiť premiéra a za tú apokalypsu, samozrejme, nesie zodpovednosť vláda Radičovej. Mašina na preferencie, ktorá by si z možností - vyšetrenie prostaty Kulym, alebo oblízanie ušných lalokov Mirom Jarošom vybrala obidve, ak by to znamenalo vládnutie v ďalšom volebnom období. Potkan bez chrbtovej kosti, ktorého jediným cieľom je byť váženým pánom a keď si to budú preferencie pýtať, tak v priamom prenose osúloží kozu a zároveň spomenie, že doma od malička súložil kozy, pretože bol disident a o pár rokov, keď súloženie kôz nebude v móde, sa bude tváriť, že sa to nestalo.

Latrína, ktorá má v hube viac nasraté, ako ToiToiky na všetkých Pohodách dokopy a napriek tomu novinári sedia ako malí školáčikovia a pozorne počúvajú, čo pán preceda povie, ako keby to malo nejakú váhu a nepoprel to pri prvej príležitosti a potom si ešte nechajú vynadať. Majster odpútania pozornosti, ktorý dokáže presvedčiť ľudí, že jeho hlas nie je jeho hlas. Človek z ľudu, ktorý sa nebojí vyhrnúť rukávy, odložiť svoje hodinky, ktoré by vôbec nemal vlastniť, odmakať jednu smenu a potom sa vrátiť do bytu, v ktorom by vôbec nemal bývať. Idol jednoduchých, ktorým dáva nemožné sľuby v kultúrnych domoch, zatiaľ čo jeho oči vravia "mám vás v piči a nič pre vás nikdy nespravím." Stratég, ktorý je osem ťahov pred ostatnými a v šachovej partii, v ktorej sa schyľuje k matu, zrazu vytiahne z rukávu Židíka a dlažobnú kocku a ukazuje sa, že sa celý čas hrali Monopoly na hracej ploche, v ktorej chýba väzenie a aj keby tam bolo, tak všetky Get out of jail free karty drží on.

Pragmatik, o ktorom neviete s istotou povedať, či v čase, keď všetci očakávajú pád vlády, dáva svojími rečami svojmu budúcemu hnedemú koaličnému partnerovi dôvod podržať vládu, alebo už loví nových voličov. Aspoň, že všetci absolventi vysokej školy života zrazu vedia, že sa tu chystá prevrat, ktorého cieľom je usmerniť cestu Slovenska do jadra Európy, t.j. presne tam, kam nás ten vibrátor doteraz akože viedol. Iluzionista, ktorý sa tvári, že on je tu šéf a pri tom ho za gule drží toľko ľudí, že neinformovaný človek by si myslel, že tento pán má rakovinu varlat. Patologický klamár, ktorého nikdy neusvedčíte z klamstva, lebo sa drží svojej lajny vytrvalejšie ako Kali s absťákom a tak to nakoniec radšej vzdáte. Človek, čo naraz víťazí na oboch frontoch súťaže o najdôveryhodnejšieho a najnedôveryhodnejšieho politika.

Ale zo všetkého najmä premrhaná šanca, pretože toto je človek, ktorý má svoj cieľ a nie je nič, čo by ho zastavilo. Húževnatosť, bojovnosť a vytrvalosť, akú má jeden človek z milióna. Mohol byť športovcom svetovej triedy, inovátorom Muskovho formátu, prípadne politikom, ktorého nám všetci závidia. Škoda, že sa rozhodol stať zmrdom, ktorého najväčším úspechom je, že ho na rozdiel od Mečiara v Európe akceptovali.