Fitness centrá už dávno neslúžia na cvičenie, telovýchovu a šport. Iba cvičiť v posilke je v skutočnosti príliš mejnstrím a sou najntís, takže teraz tam chodíme skôr vyzerať, nadväzovať kontakty, upevňovať si sebavedomie a socializovať sa. A preto vám Dailymale prináša dobré rady, ako sa má správny moderný muž v posilke správať a neurobiť si pri jej návšteve faux pas.

 

  1. Do posilky chodíme zásadne autom, pričom vzdialenosť nerozhoduje. Je úplne spoločensky nevhodné drať si nohy chodením pešo, veď jednak nie sme socky a dvojak by sme si pokazili vyrysovanie.

 

  1. Do posilky nosíme tašku s cvičebným úborom; platí čím väčšia taška, tým lepšie, aj keby sme v nej nič nemali. Tým dávame najavo, že sme veľkí športovci a máme super výbavu. Najvhodnejšia je taška cez rameno, vzor „brankár kanadskej hokejovej reprezentácie“.  

 

  1. Celkovo je do posilky vhodné nosiť čo najviac hmotných vecí, t.j. peňaženku, buzitašku, mp3-player, smartfón, tablet, dokladovku, ktoré si tam potom uložíme na stolík, čím ho celý zapraceme. Kľúče od auta odkladáme VŽDY navrch.

 

  1. Jedna z najdôležitejších vecí pri návšteve fitka je tzv. lebensraum. Ten si zabezpečíme už v šatni, a to tak, že si svoje veci (viď vyššie) rozložíme po celej lavičke a minimálne okolo piatich skriniek. V prípade nesúhlasných reakcií okolia, nech nám pri tom ani nenapadne, že by sme niekomu zavadzali, to len ľudia sú závistlivé svine, ktoré nepoznajú modernú fitnesovskú etiketu.

 

  1. Po prezlečení (dbáme samozrejme na značkový odev) sa môžeme presunúť priamo do priestorov posilky. Kašleme na nejaký strečing a rozcvičovanie sa a rovno prejdeme k činkám. Zoberieme si tie najťažšie, aké zbadáme a tvárime sa nasrato. Ak sú činky príliš ťažké, po dvoch cvikoch ich odložíme na zem a zoberieme si ľahšie, toto opakujeme, kým nenájdeme činky vhodné pre nás. Potom urobíme dve série po troch opakovaniach, čo úplne stačí, veď sme sa sem neprišli zničiť. Pozor! Činky zásadne nedávame naspäť tam, odkiaľ sme ich vzali, to majú na starosti zamestnanci. Že sme cvičili dobre, spoznáme tak, že po našom odchode je na priestore 1 x 1 meter na zemi minimálne 5 párov činiek, teda musí to tam vyzerať tak, ako by tam činkovala obria chobotnica.

 

  1. Po činkách si dáme prestávku, ktorú využijeme na to, aby sme sa obzerali v zrkadle. V mnohých fitness centrách platí zákaz vyzliekania, ten ale platí len pre škaredých ľudí, takže ho ignorujeme a pokojne sa vyzlečieme, aby sme si v zrkadle prezreli svoje pekne vyrysované svaly, najmä prsné, stehenné a trieslové. Ak sa stretneme s nesúhlasom okolia, znova ide o závisť, viď bod 4.

 

  1. Po prestávke sa vrhneme na stroje. Znovu dbáme na lebensraum, t.j. okupujeme minimálne tri stroje, to sa dá efektívne spraviť tak, že na jeden hodíme tzv. uterák (uterák sa to nazýva preto, lebo sa tým utiera tých pár chudákov, ktorí sa vo fitku potia), k druhému si dáme jonťák a na tretí si sadneme. Nahodíme najťažšie závažie a za veľmi hlasných zvukových prejavov urobíme dve série po dvoch opakovaniach (prípadne menej, ak máme pocit, že sa začíname potiť). Takto vystriedame aspoň tri (t.j. celkovo deväť) strojov, medzi každým presunom realizujeme bod 6.

 

  1. V posilke je veľmi vhodné socializovať sa s opačným pohlavím. Uvedomme si, že ženy tiež nechodia do fitka športovať, ale predvádzať sa v obtiahnutom športovom oblečení. Preto sa vždy potešia, keď na ne uprene pozeráme, prípadne počas cvičenia vnútorných stehenných svalov ich môžeme obšťastniť aj úlisným úsmevom alebo lascívnym gestom.

 

  1. Po ukončení všetkých aktivít sa môžeme ísť osprchovať. Po sprche sa nahí prechádzame po šatni, nech sa všetci prítomní pokochajú pohľadom na naše vypracované telo. Nakoniec sa poriadne nasprejujeme (že sme použili dostatočné množstvo voňavky zistíme podľa toho, že šatňa sa vyprázdnila a nám sa robia čierne kruhy pred očami). Potom sa v súlade s bodom 4. prezlečieme a s dobrým pocitom, ako sme si zase dali do tela, odchádzame. Nikoho nezdravíme a na šatni nechávame otvorené dvere. Kľúč nechávame v skrinke.

 

 

pic via