Po celomesačnom strese, trojdňovom prežieraní a ožieraní konečne prišla tá chvíľa, je večer a relatívny kľud. Ústa sa nám lepia od všetkého sladkého, čo sme posledné tri dni do seba napchali. Prežili sme obliehanie našich detí, že im treba pomôcť poskladať hračku (lepší prípad, keď len jednorázovo), alebo celú skladačku (keďže sme boli takí blbci, že v záujme zlepšenia zručnosti a priestorovej predstavivosti našich detí, sme im dačo také kúpili).


Ale však čo už, keď máme doma deti, ktoré sme si urobili, alebo sme ich vyženili a ani na Vianoce sme ich nevedeli vrátiť výrobcovi, ba čo viac, výrobca k nám zavítal na Štedrý deň so štedrými, ale blbými darčekmi, ktoré treba poskladať. Takže miesto toho, aby ste si ďaľšie dni vychutnávali sladké ničnerobenie, prečítali knihu, ktorú ste dostali, alebo vypočuli platňu, ktorou ste sa obdarovali z predvianočných odmien (keby polovička vedela koľko to stálo, hrozil by najmenej mesiac nútenej sexuálnej abstinencie, aspoň z jej strany) - miesto toho všetkého sedíte a maturujete nad návodom v troch až štyroch dimenziách. Od vašich čias sa návody veľmi zmenili. Skoro 200 kusová skladačka má návod na A5 so štyrmi obrazmi, ktoré na seba nenadväzujú. No a čo, majster je ten, čo vie poskladať dačo funkčné a ešte mu aj nejaké kusy zostanú. Alebo aj taký návod je zaujímavý, kde máte len kusy materiálu a dávajú vám typy, čo z toho urobiť. Pre pokročilých napríklad vyrezať zo 140 milimetrov širokého materiálu dva obdĺžniky so šírkou 75 milimetrov. Tieto hry dokážu naozaj zvyšovať kreativitu. Najmä dospelých.


No a potom ešte rôzne spoločenské hry, ktoré sa dajú hrať len s určitou dávkou alkoholu v krvi. Návod za triezva nepochopíte, ale po určitej hladine alkoholu ho chápať ani nemusíte. Prispôsobíte si ho. Len pozor, aby ste neboli veľmi agresívni a porážku brali ako súčasť hry. Nabudí to síce deti k ďalším hrám, ale keď máte ešte dostatočné zásoby alkoholu, tak si počas každej návštevy toalety môžete dať pohárik na spestrenie.
 Hmm, ale ako dobre tie hry vyzerali v reklamách v telke. Tie sú síce robené pre deti, ale detváky ich asi ešte nevedia prekuknúť. A najhoršie, že ani my dospelí.

Tak to sme teda dopadli.