Upozorňujem prípadných čitateľov, že ide o konšpiračný článok s ručením a myslením obmedzeným.

 

Nechápem, čo sa to deje s ľuďmi. V marci zaliezli všetci dosratí z neznámeho nebezpečného vírusu do svojich bytov, či už s balkónom alebo bez, posielali si vtipné videjká o priberaní a chľastaní, hrali sa na zodpovedných, dvadsaťročný syn mojej kamošky si nechal dokonca nosiť tašky s nákupom pred dvere, takú chytil paniku a odrazu sa to v ich hlavách začína postupne meniť... Nevideli nikoho blízkeho umierať, chrčať z posledných síl, neprosili o miesto v preplnenej nemocnici pre niekoho, koho ľúbia, tak sa začínajú hrať na premúdrelých hrdinov. Keď je koze dobre, ide na ľad tancovať. Kozy si už skúšajú svoje tanečky. A teraz je ten čas aj pre nich. Najvhodnejší čas pre konšpirátorov!

 

Ľudia neveria oficiálnym správam, sú často ako neveriaci Tomáš, ktorý si musel nasúkať ruku do Ježišovej otvorenej rany, aby uveril. Spochybnia spravodajstvo o obetiach koronavírusu, ale prisahali by na jeho existenciu, keď napíše na fejsbúk sesternica z druhého kolena, že jej najlepšiu kamošku odviezli s koronou do nemocnice rovno na respirátor. Keď nikto známy nič nepíše, tak to jednoducho nie je.

Prekvapil ma nedávny prieskum o prípadnej vakcinácií proti COVID-19, pretože toto by urobilo už menej ako polovica Slovákov a pribúdajúcou silou konšpiračných teórií to bude zrejme ešte horšie. Ďalší dôvod úspechu konšpirácií je ten, že ľudia si vždy myslia, že veľké udalosti si vyžadujú veľké príčiny. Princezná Diana nemohla zomrieť len tak pri autonehode, Marilyn Monroe, aj keď sa celé roky liečila na úzkosti a depresie, nemohla predsa spáchať obyčajnú samovraždu. To predsa nejde len tak, aby v dobe internetu a mobilných operátorov mohol ľudí len tak napadnúť nejaký koronavírus z netopierej polievky.

Konšpirátori vyliezajú z dier ako uhry na ksichte puberťákov a to ich nemusíš ani mačkať. Vymáčkli sa sami. V marci držali pre istotu huby, lebo nevedeli, aký bude ďalší priebeh. Čo keby chorí ľudia zaplnili naše nepripravené nemocnice a vzápätí na to krematória? Nestalo sa tak.

Preto teraz vyliezajú a vykresľujú ouciam, ako to v skutočnosti s koronavírusom je a že vlastne v Taliansku nezomierali ľudia na COVID-19. Jednoducho, je tam kvantum starých a tí sa rozhodli túto jar zomrieť. Čo na tom, že v marci tam bolo o cca 21 tisíc mŕtvych viac ako za minuloročný marec. Platí predsa, že marec, poberaj sa, starec. Tak to staroba zobrala hromadným útokom na krematória. Alebo im k tomu niekto dopomohol?

 

September 2019, utajený štát Antézia

V miestnom laboratóriu sa konečne podarilo vyvinúť koronavírus tak, aby zmiatol aj vedcov, ktorí rapotajú o tom, že mutácie v RBD časti bielkoviny povrchového výbežku a jeho genetická štruktúra vylučujú laboratórnu manipuláciu ako potenciálny pôvod pre SARS-CoV-2. Joj, to je aká haluz. Skupina antézskych vynálezcov vybuchla od rehotu a potom buchla niekoľko fľašiek šampusu.

Ešte v ten deň sa konal míting, na ktorom mladá popredná antézska vedkyňa rečnila o význame zázraku COVID-19.

„Vírus zásadne vyrieši problém so starnutím obyvateľstva. Každý deň umrie vo svete na podvýživu a hlad niekoľko tisíc malých detí a súčasne starnutie populácie zasahuje negatívne do budúcnosti najväčších veľkomiest sveta. Určite by sa starí nemohúci ľudia už radšej pobrali na onen svet, ale súčasný stav medicíny ich tu drží ako rukojemníkov,“ zakričala do publika, za čo si vyslúžila standing ovation.

Nasledovalo hlasovanie. Skupina majiteľov prevádzok zdravotnej starostlivosti a opatery a tiež loby plastických chirurgov a majiteľov skrášľovacích centier pre starnúce paničky mala vážne námietky, ale prezident novej republiky Antézia im okamžite prisľúbil finančnú kompenzáciu. Po tomto boli ochotní zdvihnúť ruku a odhlasovať pustenie vírusu do sveta.

Covidko dostal tak plnú podporu všetkých zainteresovaných. Pod rúškom noci odchytila skupina špecialistov pár netopierov, ktorí dostali súradnice mesta Wu-chan a plán na záchranu preľudneného a prestarnutého sveta sa začal.

 

Čo všetko vymýšľajú moji kolegovia konšpirátori? Neprekvapuje ma taký Ľuboš Bláha, ktorý ako by povedal Lord Norton, čím ho foter robil, tým ostal. Covid-19 ako americká biologická zbraň je konšpirácia hodná úrovne jeho ducha. Viem si predstaviť detské pästičky, do ktorých Ľubko hrýzol pri pozeraní akčákov s certifikovaným záchranárom sveta Bruceom Willisom a spolu s hrdinom riešil, či prestrihnúť červený alebo čierny drôtik, aby zachránili Zem pred zloduchmi. Veľkáč Ľuboš stále zachraňuje svet pred zloduchmi a na jeho teórií mi pripadá vtipné to, že niečo podobné si myslia aj mnohí Američania. Vraj koronavírus bol vymyslený preto, aby sa mohli americké firmy nabaliť na vakcínach, jupííí, zásah do vlastných radov.

 

Ešte fascinujúcejšia je teória o tom, že vo vakcínach budú nanočípy, takže plán Billa Gatesa, skrytého ilumináta, o čípovaní ľudí naberá ostrejšie kontúry. Čo na tom, že Gates podporuje zdravotnícke projekty a vďaka nemu je detská obrna vo viacerých afrických krajinách porazená. Jasné, že je to len krycí manéver, ktorým zahaľuje svoje skutočné pohnútky. V skutočnosti možno koronavírus vyvinul a spolu s manželkou, filantropkou, si jedného dňa pri káve a čokoládových croissantoch povedali, že zachránia pár černoškov a podmania si za odmenu celý svet. V rámci príprav na to si dokonca nechal narásť fúziky á la Dolfi, ale boli šedivé a nevyzerali dostatočne seriózne. Farbiť si ich nemôže, lebo má alergiu na všetky značky farieb na fúze, aká škoda. Svet mu však bude patriť aj bez nich.

 

Niektorým sa páči aj vysvetlenie šírenia nákazy COVID-19 v súvislosti s novou 5G infraštruktúrou. Je zaujímavé veriť tomu, že stožiar na prenos 5G sietí šíri koronavírus. Niektorí nadšenci tejto teórie podpálili pár stožiarov. Náš Danko-stožiar šíri len dôkaz o neskutočnej veľkosti jeho ega a tak pokus o jeho podpálenie mohol urobiť len sám Najvyšší. V auguste minulého roka zasiahol stožiar blesk z jasného neba.

 

Na záver o konšpirátoroch ešte jedna story zo života. Známy sa zabával púšťaním vrtuľníka na diaľkové ovládanie blízko Pinelky, psychiatrickej nemocnice. Vrtuľník preletel cez plot, spadol a skončil vo vysokej tráve. Nevedel, či by ho pustili cez hlavný vchod do areálu, tak neváhal a plot preliezol. Kým ho v tej vysokej tráve hľadal, ošetrovateľ prišiel zavolať pacientov na obed. Zbadal ho a zavolal na neho, nech ide na obed.

„Ja tu ale nepatrím. Hľadám vrtuľník, ktorý tu pristál,“ odvetil šokovaný.

„Jasné, chápem. Poďte so mnou, pilot už obeduje,“ pokojne mu vysvetlil ošetrovateľ.

Pomedzi slzy smiechu pri jej počúvaní som si uvedomila, že do Pinelky sa dostávajú ľudia, ktorí tam vzhľadom k tomu, akí konšpirátori chodia medzi nami, možno ani nepatria.