V nemenovanom mestečku Šamorín otvorili pred pár týždňami nový rezort, ktorý zahŕňa obrovskú dostihovú dráhu, wannabe aquapark, nedostavané hotely a nedokončený športový areál. Zameriam sa na aquapark. Tento aquapark vlastne vôbec nie je aquapark, ale niečo medzi kúpaliskom a kúpaliskom so štyrmi tobogánmi.

 

Celodenné vstupné 21€ zahŕňa vstup do areálu menších rozmerov, v ktorom sú dva plavecké bazény – krytý a vonkajší. Je tam aj jeden s teplou vodou a štyrmi tými kravinami, čo z nich strieka voda a láme masíruje krk. Či využili termálny prameň, ktorý tam pred tým využívali na liečbu v ústave pre zdravotne postihnutých, ktorý zavreli práve kvôli tomuto skvelému projektu „málo muziky za veľa peňazí“, netuším, no dúfajme, že áno. A aj ten hnedo žltý líniový povlak na obklade tesne nad hladinou by ste radšej pripísali usadeným minerálom z liečivej vody, ako čomukoľvek inému.  V cene vstupného je aj lehátko, ktoré si pri troške šťastia hneď po otvorení areálu obsadíte, keďže ich je cca o dve tretiny menej, ako je kapacita aquaparku.

 

A konečne sa dostávame k highlightu tamojších služieb. Moja požiadavka bola dostať v bufete grécky šalát s kúskom kuracieho mäsa, ktorý patril k inému jedlu. Po polhodinovom čakaní v štvorčlennom rade na mňa po vyslovení mojej objednávky personál pozeral ako na zjavenie. Po odpovedi „moment“ a ďalšom päť minútovom čakaní bol predo mňa položený Caesar šalát. Vravím, že moja požiadavka bola grécky. „Aha“ odvetila zabrzdená ženská, ktorá predo mňa vzápätí položila dva grécke šaláty. Vravím, že chcem len jeden. Tak jeden odobrala. Čakám ďalej a po vzájomnom minútovom hľadení si do očí sa dopytujem opäť, tentokrát po kuracom mäse. Bola prekvapená, akoby to počula prvý raz. Konečne sa teda po trištvrte hodine dostávam k svojmu vytúženému jedlu. Smäd ma zahnal ísť po pivo. Chyba číslo dva. Pivo predávali hneď vedľa, za malým pultom. Pýtam sa: (okolo dvanástej) „Máte pivo?“,  „Nie, v celom areáli už nie je Radler.“ „Ok, ale ja sa pýtam na pivo. Vidím, že čapujete aj Bažanta. Ten tiež došiel?“, „Nie, Bažanta ešte máme.“ „Ok. Takže máte pivo. A je to dvanástka, alebo desiatka?“, „Neviem, ale je mi tak teplo, že keď skončím, hneď sa šmarím do vody“,  znela odpoveď personálu, ktorá ma zaujímala asi ako vaše grilované klobásy na facebooku.

 

Samozrejme, že týmto to celé neskončilo. Pri snahe zaplatiť im opäť padal systém a nešlo načítať náramky. Hlasitá požiadavka na kolegyňu v tvare: „Kata, zresetuj už tú kasu, doriti!“, zaznela v niekoľkých verziách. Brzda ma trikrát vyzvala priložiť náramok, no bez úspechu. Medzičasom sa nejaký chlap snažil taktiež zaplatiť pivo, ktoré nemajú, a milá slečna mu vraví, nech priloží oné.  Celé to vyzeralo vlastne takto: „Priložte oné“. Chlap na ňu prekvapene pozerá, či dobre počul. A slečna pokračovala: „Či ne?“, „Či hej?“, „Či jak?“ a začala sa nepríčetne smiať. Ďalší stratený zákazník prikladá hodiny a nevie sa dočkať, kedy vypadne. Čapák sa piť dal, no o chvíľu, keď sa minul, sme dostali už len teplé plechovkové. Pripisujem to absolútnej nepripravenosti na sezónu s cieľom okamžite zbohatnúť. Potom sa nedivím teplému pivu so studenými párkami. A to doslova. Kým sa dostávam na rad, zažijem ešte teátro od personálu, ktorý kolabuje od tepla, nadáva a sťažuje sa ako nestíha, pričom kapacita aquaparku bola naplnená cca len do polovice. No nemyslite si, že vám napriek tomu pri vstupe nepovedia, že aquapark je plný a že vás jednoducho dovnútra nepustia, i keď to nie je pravda. A aj túto radostnú správu sa dozviete po polhodinovom čakaní, pretože na vstupe nikto nie je. Načo. Nakoniec vás predsa pustia, veď stačí ísť cez hlavnú recepciu, kde sedí človek s iným názorom na kapacitný stav aquaparku.

 

Znie to hrozne, pretože to aj hrozné je, čo sa služieb týka, ale má to tam aj výhodu. A tou je práve tá vyššia cena, ktorou sa automaticky odfiltruje nižšia vrstva, ktorá je voči hygiene veľmi rezistentná. A taktiež sa tam nemusíte báť nechať položené veci na deke. Nemali by zmiznúť. Veľmi sofistikovane majú vymyslený aj vernostný program pre domácich. Šamorínčania si môžu nárokovať zľavu presne takú istú, ako ktokoľvek iný, kto sa zaregistruje cez mail. To znamená zľavu 4€ na celodenný vstup. Čiže ak nie si Šamorínčan, neváhaj, o nič neprichádzaš. Na cestu domov ešte odporúčam kúpiť si studený hot dog, zabudnúť na tento servisový fail a nabudúce sa vrátiť s lepeňákom.  Howgh.