Milí moji,

ani sme sa nenazdali, a opäť sa nám zoslavconieva. To znamená, že onedlho, teda už posledný aprílový víkend (28. - 30. 4. 2017), sa bude konať jedenásty ročník SlavConu. Tento rok v nových priestoroch, v DK Dúbravka.

SlavCon je festival pre priaznivcov sci-fi a fantasy, ale aj histórie, popkultúry, ktorý každoročne organizujú voľnočasové združenia Spoločenstvo Tolkiena a Scifiguide. Opäť bude plný programu vo viacerých súbežných líniách - Fantasy, Sci-fi, História, Literárna, Workshopy, Hry, Underground, Víkend na Rokforte. Budete si môcť vypočuť prednášky, zúčastniť sa tvorivých či pohybových workshopov, byť pri krste nových kníh, zahrať si rôzne spoločenské hry. A máme pre vás pripravený aj sprievodný program.

Z bohatej ponuky pre vás vyberám krst knihy Oceľové žezlo od Juraja Červenáka, prednášky o cestovateľoch v čase, katastrofálnej fyzike katastrofických filmov, o tom, čo všetko nás môže pripraviť o dych (škrtenie, vešanie,...). Zo sprievodného programu vás možno zaujme postapo tábor Junktown, v sobotu večer nám koncert urobia Vrbovskí víťazi. Pre interaktívnejších návštevníkov je pripravený napríklad workshop bojového umenia gentlemanov - Bartitsu, ale aj workshop afrického tanca či bojového umenia Systema. Fanúšikovia sveta Harryho Pottera môžu stráviť víkend na Rokforte s triediacou ceremóniou, teoretickými i praktickými vyučovacími hodinami, medzifakultným súťažením i metlobalom. Kompletný program nájdete na stránke festivalu.

Ak ste teda potrafení fantastikou, alebo možno aj nie, ale niečo z programu vás zaujalo, budeme sa tešiť, ak nás navštívite. Lístky si môžete zakúpiť priamo na mieste v termíne konania conu, ale aj v predpredaji online na našej stránke prostredníctvom služby Tootoot. 

A tuto pre vás DailyCrew pripravila aj videopozvánku :).

Tak sa teda, hádam, vidíme na SlavCone a čo sa mňa týka, sľub s muffinmi platí!