Minule som mal HD sen. A aj 3D. Skrátka totálny realizmus. Žiadny ten mizerný pocit, čo väčšinou v snoch mávam (bohužiaľ, aj keď sa mi sníva o šukaní s Liv Tyler), že „šak je to len sen, o chvíľu sa preberiem“. Tento sen bol ako naozaj. A nádherne som si ho zapamätal, keďže ma zobudil synček nechceným kopancom do gúl, keď nadránom prikvitol do spálne. Lebo, ak to neviete, sny si bežne nepamätáme. Iba tie, ktoré vás prebudia alebo tie, v ktorých vás niekto (syn) alebo niečo (detská pätička) zobudia.

 

V mojom plnoformátovom sne som sa zobudil o 50 rokov. Vedľa postele bol kalendár s holými ženami, aký som raz, keď som mal dvanásť, našiel u otca v zásuvke. Ozaj, aj vám sa v snoch stáva, že sa napríklad na chalupe, ktorú ste pred desiatimi rokmi predali, objaví váš súčasný šéf? Alebo angličtinárka zo základky je zrazu vaša spolužiačka na výške? Ale nejde o to. Podstatný bol dátum v kalendári, ktorý som si presne zapamätal: 2063. Zobudil som sa o 50 rokov!

 
Zliezol som z poschodovej postele (z tej, ktorú som mal spolu s bratom v izbe pred 25 rokmi) a jal som sa spoznávať život okolo seba. Nespomínam si na všetko, ale zopár čriepkov mi uviazlo v kotrbe. Podľa môjho sna to bude o 50 rokov vyzerať nejako takto:

 

Spoločnosť je v rozvrate. V disidentských kruhoch na obskúrnych weboch silnejú debaty o zrušení vedúcej úlohy Smeru. Napriek nasadeniu vírusov (vírus Baki), trojanov (Kali) a spywaru (Packa) sa nedarí disidentské weby spacifikovať. Vraj za nimi stojí guru disidentského hnutia, hajzel čo šiel do basy (na 20 rokov za rozvracanie republiky), pomaly už 90-ročný hacker, ktorý si vraví NoVa.

 

Hoci bola heterosexualita zakázaná ešte za prezidenta Horjana, silnejú nezdravé snahy o slizké a nechutné obcovanie osôb rozdielnych pohlaví. Deti sa prestali rodiť už pred tridsiatimi rokmi, po tom, čo sa hnutie Stop očkovaniu dostalo do parlamentu a presadilo plošný zákaz očkovania. Väčšina detí zomrela na choroby ako záškrt, slintavka a čierny kašeľ. Nepomohol ani Národný homeopatický program, ani modlitby veľkokňažky Sylvie Šuvadovej k veľkému Aštarovi Šeranovi. Po krátkom období odluky cirkvi od štátu sa stalo „plejádstvo“ oficiálnym štátnym náboženstvom, najmä kvôli vstupu tzv. svätej Robo-trojice - Fico, Kaliňák, Madej.

 

Nápis na prezidentskej štandarde znie „Otvor tú bránu, lebo ju rozbijem“ a je to citát z historickej hymnickej piesne starých Slovákov, aj keď sa vedú spory, v ktorých autorstvo hymny (stala sa ňou v roku 2020) prisudzujú už desať rokov mŕtvemu zaslúžilému umelcovi profesorovi docentovi Igorovi Timkovi. Zahynul počas comeback koncertu v „Parku kultúry a oddychu Drahoslava Machalu“ rukou rovnako starého, šialeného atentátnika Hvoreckého. Tento bývalý zakladateľ bulvar-artu sa v posledných rokoch liečil v Národnom centre pre prevenciu degeneratívnych chorôb Ivana Gašparoviča. Správu o tom priniesla aj Rozboril Network, vo svojej spravodajskej relácii „Vraždy, kozy, zľavy“ hneď po najsledovanejšej relácii „Tak ti treba, že si kripel!“. Bohužiaľ, správa zapadla do zabudnutia, keďže konkurenčná televízia nasadila nestarnúcu megashow „Návrat Boorovcov“ a časti s názvom „Naučia sa ešte chlapci po slovensky?“.

 

Vo svojom sne som pochopil, že nesmiem plytvať vzácnym časom a musím nájsť nejaké noviny. Náš predavač zo zelovocu, ktorý šiel okolo na koni spolu s nebohou sestrou mojej mamy, mi podal oficiálny vládny denník (samozrejme vydávaný vo forme injekcie, ktorú si stačí vpichnúť do očného nervu). Volal sa DailyMale a vypracoval sa z malého, bezvýznamného webu až na špičku slovenskej žurnalistiky.

 

Po šikovnom vpichu som sa dozvedel, že 95-ročný Sulík, nestor slovenského parlamentarizmu, opäť protestuje proti nezvoleniu Čentéša za generálneho prokurátora SĽDDŽ (Slovenskej Ľudovo-Demokratickej Džamahírie) a ten stále čaká na svoje zvolenie, posledných desať rokov v umelom spánku.

 

Desať rokov po tom, ako začal platiť tzv. Harabinov dodatok k ústave (zrušenie výberu daní ako zbytočného medzičlánku, ktorý len zaťažoval štát a jeho nahradenie priamymi platbami na účty korporácií) predkladá poslanec Kolesík ml. (syn poslanca Andreja Kolesíka a prezidenta Mareka Trubača) návrh zákona o povinnom darcovstve orgánov pre občanov s priemerným zárobkom pod 100€ za hodinu - občanom so zárobkom prevyšujúcim túto hranicu.


V poobedňajších hodinách sa koná pred mauzóleom Roberta Čong Fica na Bonapartovom vŕšku oslavná manifestácia priaznivcov vládnucej strany za účasti prezidenta, ktorým je už šiestykrát samozvolený Kaliňák I. Nádherný. Počas manifestácie si mnohí z nadšených obdivovateľov spontánne vytrhávajú vnútorné orgány a prinášajú ich milovanému vodcovi. Väčšinu z nich tvoria dôchodcovia, ktorí dovŕšili vek odchodu do dôchodku - 80 rokov (to znamená každoročné slávnostné odomknutie okov, ktorými sú preživší zamestnanci prikovaní k pracovnému stolu). Manifestačné oslavy prerušia až správy TV Kraus o ďalšej provokácii na slovensko-čínskej hranici.


Slovensko-čínske vzťahy sú totiž trvalo narušené po II. Čínsko-rómskej vojne, ktorá prebehla na Slovensku v rokoch 2043-2044 (známej aj pod názvom Vojna o psov). Povráva sa, že prvú vojnu vyprovokoval ešte prezipredseda parlavlády Fico (aj keď nápad sa zrodil v hlave strategického génia Mareka Zmajkoviča, za slobodna Maďariča). Jej výsledkom bolo úplné vyriešenie rómskej problematiky, ale zároveň posilnenie trojmiliónovej čínskej väčšiny na Slovensku, ktorá zostáva v pozícii zdanlivej menšiny, len aby nestratila odbyt falošných 3D tabletov. Oficiálnym jazykom je zmes piešťansko-petržalskej formy rómčiny a webovej angličtiny, ktorá bola kodifikovaná ešte za posledného riadne zvoleného prezidenta Patrika Vrbovského.

 

Ženy s neoholeným obočím sú považované za nechutnosť. Najúspešnejšími firmami sú takzvané potravinársko-farmaceutické koncerny. Predávajú ľuďom nezdravú stravu a následne lieky na liečenie chorôb, ktoré vyvoláva. Každý obyvateľ sídliska, ktorý nemá psa, je spoločensky znemožnený a stáva sa terčom posmechu. Budúci majiteľ psa musí prejsť prísnou kontrolou. Podľa výsledku IQ testov dostáva poukaz na odber psa. Platí všeobecné pravidlo, že čím nižšie IQ, tým nebezpečnejšie a väčšie plemeno. Deti sa smú prechádzať len vo vyhradených ohradách s trávou, ostatné plochy sú pokryté hustými vrstvami psích hovien.

 

A na viac si už nespomínam...

 

No a teraz pointa, ku ktorej všetky tie hovadziny smerujú:


Videl som onehdá taký filmík, ktorý iste nie je na Oscara, ale jeho téma je skvelá a je tam kopec fakt skvelých nápadov a hlodov. Idea filmu je totiž založená na dvoch veľmi bolestivých a skutočných princípoch:

 

1) Ľuďom stále viac jebe a sú stále sprostejší a sprostejší.

 

2) Múdri ľudia zvažujú, či privedú na svet dieťa, tí tupí si zašukajú a ostatné je putna.

 

Ak teda pôjde vývin spoločnosti takým tempom, ako doteraz, dopadne to tak, ako to zistí človek, ktorý sa preberie o 500 rokov v rozkošnom filme Absurdistan (Idiocracy). Príjemnú zábavu, milí potenciálni rodičia ešte väčších tupcov, než sme my!

 

 

 

 

 

pic by Gilderic