Qdrive je revolučný koncept, ktorý mnohým fyzikom vyčarí na tvári úsmev, alebo vylúdi škrípanie zubami. Bezkontaktný, či nereakčný pohon je snom ľudstva od nepamäti, podobne ako perfektum mobile sa zdá nemožným. Ide v podstate o to, že všetky doterajšie pohony fungujú tak, že niečo zapálite alebo urýchlite a keď táto urýchlená hmota uniká zo systému dodáva mu pohon v opačnom smere. Je jedno či sa jedná o dieselový, iónový alebo plazmový pohon princíp je stále rovnaký.

Spoločnosť Cannae však prišla s novým konceptom, ktorý napáda súčasné základy dogmy fyziky, špecificky zákony zachovania. Vysvetľovať detaily by bolo príliš nudné, ale Guido Fetta tvrdí, že pomocou tvarovania rezonančnej komory dokážu vytvoriť nerovnováhu síl a teda sa celý systém pohne v smere výslednej sily. Laicky povedané vo vnútri nádoby si dokola fičia elektróny a pomocou vnútorného dizajnu komory tlak na spodnú vrúbkovanú stranu je menší ako na hornú stranu, ktorá je hladká. Suma síl teda nie je nulová a to je naozaj kacírstvo na pôde fyziky.

Na stránke mnoho nemajú a ich reálne testovanie pripomína vtip a väčšinu tvrdení podkladajú hlavne teóriou a matematickým modelom, ktorý zbehli na počítači ako simuláciu. Tento prístup a slabý opis je nám povedomý a pripomína nám Orbo, zázračné perfektum mobile, ktoré už pár rokov negeneruje ani publicitu.

Takže zatiaľ asi nebudeme mať levitujúce autá bez výfukov, či satelity bez reakčného pohonu, ale držíme chlapcom palce nech je ich hračka funkčná.

 

Zdroj