Tento príbeh je fikcia. Akákoľvek podoba s reálnymi udalosťami a osobami  je čisto náhodná.

Kde bolo, tam bolo, bolo raz malé mestečko. Pred mestečkom stál veľký bilboard s obrázkom kandidáta Vojtecha, zvaného aj Harakterného. No nápisu nebolo rozumieť, lebo je v cudzej reči a slovenský nápis bez lupy nešlo prečítať. Všetko v súlade so zákonom o dvojjazyčnom zobrazovaní. No ale nie o tomto kandidátovi bude príbeh...

Všetko to začal nevinný oznam na FB nástenke mestečka. Zavíta do neho kandidát na prezidenta a bude debata. Človek dostatočne známy už z doby mečiarizmu a svojimi vrúcnymi bozkami. Ľudia chceli takého kandidáta vidieť na vlastné oči a keď nie, tak aspoň sprostredkovane. A tak miestny DM kronikár zobral zápisník, zastrúhal husie pero, doplnil kalamár a pobral sa do kultúrneho domu. Sála bola upravená na sedenie so stolmi, nechýbalo pohostenie vo forme pagáčov a minerálky. Dobrá žena hneď po príchode ponúkala plátok týždeň Extra Plus, čo kronikár zdvorilo odmietol. Aj tak sa ich váľalo po stole a stoličkách mnoho. Sadol si úplne dozadu, nech má prehľad čo sa v sále deje a čakal. Zbežne prebehol dav očami a narátal vyše 120 duší. Kandidát meškal cca 20 minút a potom to prišlo. Rezkým krokom nakráčal na pódium, usadil sa a po krátkom privítaní hneď spustil svoju reč. Sprostredkujem vám nejaké zápisky a postrehy. Zápisky však berte s rezervou a nebráňte sa užiť fantáziu, nakoľko aj kronikár je len človek a prd do toho rozumie.

Začal hneď s EÚ, že všetky zmeny, ktoré presadzujú likvidujú rodiny, hneď vyťahuje z klobúka migrantov. Ale že my nikoho a nič nemusíme prijať, lebo EÚ musí dodržiavať smernicu a teda sú zmluvy neplatné. Odmieta ísť do tvrdého jadra, pretože sú to fašisti a v podstate sa vrátili do obdobia Franskej ríše. Na toto ľudia tlieskali. Hneď sa obul do kandidáta Šefčoviča, že likviduje štát, ale nepochopil som ako. Zase sme skočili na migrantov a že im budeme dávať veľa peňazí a že ak by bol prezident on, neschváli žiadne programové vyhlásenie, ktoré nebude garantovať minimálnu výšku dôchodku aspoň 500€. Nedovolí zrušiť žiadnu nemocnicu, školu a podobne. Peňazí je vraj dosť, ale kradne sa tu, nehorázne veľa sa tu kradne, ale všetko sa dá vyriešiť, len treba polícii rozviazať ruky. Prokurátor musí byť nezávislý, nemôže byť volený vládou. Ešte chvíľku hovoril o ovplyvňovaní súdov, zaklincoval to zvolaním "Ryba smrdí od hlavy". Znovu búrlivý potlesk tvrdého ultras jadra. Zase sa obul do kandidátov, že si nechávajú platiť kampaň stranami a teda nemôžu byť apolitický. Svoje financovanie taktne zamlčal, ale vyhlásil, že má najlacnejšiu kampaň zo všetkých.

Padla otázka o tom, že RTVS o niečom neinformovala. Tu sa kandidát rozohnil, že štátna televízia musí podporovať štátne záujmy a teda aj reportáže a spravodajstvo musia byť v tomto duchu. Čo mi to len pripomína... No nič. A že v takom Maďarsku televízia podporuje Orbána a tak to má byť. Ináč Orbán je asi celkom fasa chalan, lebo ho spomínal často a vyzdvihoval jeho politiku.

Kotleba je podľa neho super chaláň. Robí čo treba, má výsledky, nebojí sa pomenovať veci, len slniečkari ho nazvali fašistom a chcú tu urobiť zo Slovenska kalifát. Človeka treba posudzovať podľa skutkov.

Dozvedeli sme sa, že Matovič je biely kôň SMERu, Kaliňák ho vybavil odposluchom a využívali ho na odpočúvanie osôb. Lipšic s Kaliňákom sa vždy kryli a preto Lipšic dostal ako jediný na Slovensku podmienku za zabitie človeka na prechode pre chodcov.

Pochválil sa, že v roku 2006 - 2009 ozdravoval fašistický špeciálny súd, on ho chcel odpolitizovať, tak isto aj generálneho prokurátora. Podarilo sa mu skrátiť dĺžku súdnych konaní z 3 rokov na 10 mesiacov.

Názor na Mečiara: Mečiar je tvorca národa. Nebyť jeho, nemáme národný futbal, hokej, diplomaciu a sme stále závislí na Čechúňoch. Nemá nič spoločné s Mečiarom, ale útoky na Mečiara sú vlastne útoky na tvorcu štátu a štát sme my, takže na nás všetkých. Za Mečiara sa nesprivatizoval jediný strategický podnik, on nevie o žiadnom rozkrádaní, kradlo sa až za Dzurindu a Fica. Ale on nevie o ničom, on sa venoval súdnictvu.

No a celkovo sa chválil, čo všetko zmenil a zaviedol, predostrel nám vízie, čo a ako by chcel urobiť, posilniť V4 a že všetko sa dá, len treba chcieť robiť, kopol si do každého z politickej scény, opozícia, koalícia, všetko jedno. Pri otázke, či by vymenoval Fica povedal, že to nemôže povedať, kým reálne nemá na stole jeho papiere. Tak isto ako bez spisu nemôže vyniesť rozsudok.

Kronikárovi ostalo po tomto ešte veľa wtf momentov, smutne pozeral na tlieskajúci dav a podpisu chtivých jedincov. Mnoho drobností sa tu nedalo vopchať a kronikár sa po tejto debate cítil ako po 12 hodinovej šichte v Jáchymove. Ešte šťastie, že je to všetko len vymyslený príbeh.