Veľkomestký kemper a obyčajný človek v jednej osobe spolu s Oravským bačom a exportérom Rómov do veľkomesta (tiež v jednej osobe) mali fantastický nápad. Nemáme ešte dosť neschopákov v parlamente, tak ponúkajú miesta na kandidátke študentom. Čiže najvyšší orgán v štáte (v zmysle legislatívnom, nie medicínskom), by mohol mať aj zastúpenie mladšej generácie, ktorá je taká naivná, že ide robiť nezávislú politiku. Nebolo by na tom nič zlé, veď sme mali už toľko odborníkov v parlamente, že človek s nulovými skúsenosťami a teoretickými poznatkami z odpisovania na skúške resp. sťahovania referátov z internetu, zapadne do ich radov ako jedna hnilá hruška k druhej. Ale predsa len by som to klasifikoval ako pokus o morálnu skazu našej mládeže.


Veď čo tam budú robiť tí mladí šťastlivci, čo sa dostanú do parlamentu? Za účelom zníženia výdavkov štátneho rozpočtu si odsúhlasia vyššie platy a navyšovanie každé štyri roky, alebo si zabezpečia diplom minimálne na dvoch školách bez účasti na prednáškach a seminároch. Veď ako by to vyzeralo, keby v štátnej dume sedeli samí sedláci (v extrémnom prípade aj bez maturity, všakže), čo nerozoznajú almamáter od páternostera.

Čo by sa ešte dalo čakať od našej novej elity národa? Zníženie veku pre zvoliteľnosť do parlamentu na trinásť rokov?  Však trinásť ročné žubrienky vyzerajú na dvadsať, možno aj na tridsať a niektoré majú toľko skúseností, že by im mohli závidieť aj ich staršie...hmm.. no povedzme, že kolegyne. 
Viac si toho ani v najodvážnejších predstavách neviem predstaviť (no, po pár drinkoch možno). Maximálne ešte odsúhlasia zvýšenie DPH a potom sa budú vyhovárať, že oni si mysleli, že zvýšili HDP. Však tie isté písmená...

Takže ak od budúcej jari zbadáte mlaďasov v obleku a kravate, tak to nie sú len brigádnici, ktorí núkajú lacné parfumy, robia pofidérne prieskumy a v rámci toho získavajú vaše telefónne čísla. Dokonca to nebudú ani jehovisti, ale otcovia a mamy národa, ktorí usilovne pracujú na tom, aby sa deti mali lepšie.


A je viac ako pravdepodobné, že tie ich sa skutočne budú mať lepšie ako tie naše.