Ivica Sláviková je slovenská modelka, herečka a najnovšie aj podnikateľka. Má mrte postavu a tvár, a preto sa výrobcovia bijú o toho, koho značky sa stane tvárou. To ona má kľúče od miešačky a rozhoduje kedy vyjde slnko v TV reklame na Metaxu a to ona je na plagátoch Viney a spôsobila, že ľudia začínajú tento kúpaliskový nápoj vnímať ako luxusný drink so štýlom. Napriek tomu, že ochutnala svetový modeling, zostala tu u nás na Slovensku, má rada slovenských mužov a hlavne jej zo samej seba nepreplo, čo je jedným z dôvodov prečo sme ju zaradili do tejto rubriky a urobili s ňou krátky rozhovor.

 

Čo robíš od rána do večera? Čím sa živíš? Stále modeling, alebo máš aj
niečo iné?

Ja od rána do večera niečo robím a pritom ani neviem poriadne čo. Nudiť sa určíte nenudím, dokonca by som povedala, že nestíham. :) Lietam, vybavujem, telefonujem, stretávam sa... Živím sa stále modelingom a najnovšie, (teda už to ani nie je až tak nové :), aj hrám v divadle na Novej scéne v Príbehu ulice a na Markíze v Ordinácii v ružovej záhrade.


Vraj sa chystáš podnikať? V čom?

V blízkej dobe otvorím dizajnový obchodík, ktorý by mal svojou ponukou vyplniť medzeru na trhu v oblasti predaja originálnych, hand made, umeleckých výtvorov mladých ľudí, ktorí robia  kvalitne veci na vyššej estetickej úrovni, ktoré majú dušu - keďže Slávica si dáva za úlohu predávať len dobre vyzerajúce, čo možno najkvalitnejšie veci, ktoré sú autorsky originálne. 

 

Linde Rezešovej nedávno skrachoval salón a o podnikajúcich modelkách a podobne nepanuje nejaký všeobecne pozitívny názor, myslíš že dokážeš premýšľať  ekonomicky?

Musím sa priznať, že som skôr umelec ako podnikateľ, no cely svoj život sa vo mne tieto dva protipóly bijú a konečne ich môžem spojiť. Tak verím, že výsledok bude stáť za to. Snáď nie som Ing. nadarmo... :)

 

Sme mužský magazín. Aký je tvoj vzťah k mužom? Berieš ich ako nutné zlo, alebo majú naopak nejakú špeciálnu pozíciu v tvojom živote?

Muži majú vo všeobecnosti podľa mňa u každej ženy špeciálnu pozíciu. Ja som "men positive".

 

Snažíš sa aj ty "rozkódovať vzorec mužského správania"? Ide ti to
alebo si to už vzdala?

Skôr sa nad tým občas iba zamyslím. Lebo babrať sa v tom nie je dobre, zbytočne sa človek, teda žena vytočí. :) A čítam jednu múdru knižku od Wilfried Nellesa "Muži, ženy a láska" a ten píše, aké zbytočné je takéto veci riešiť. Treba to brat ako fakt a vziať si z toho len to dobré. Čím skôr sa s tým zmierime, tým dlhšie bude náš život bezstarostnejší. Veď čo by sme aj na zemi robili, keby sme boli všetci rovnakí...

 

titulné foto: https://tonbogirl.blogspot.com
foto: amtvienna.com a súkromný archív Ivice Slávikovej,