I vynoril sa spoza brala junák, statný, čoby hora. Povytiahol opasok vyššie ponad driek, ponaprával pištole a zvučným hlasom zahrmel: „Stoj, tristo hrmených!“. Povozný nebojácny bol, vedel, čo ho v tomto kraji čakať môže, vzal teda opraty pevne do svojich rúk a zabrzdil, ani čo bys' dopľul zbojníkovi do tváre. „Dole gate, a vyhoň si!“ zachoval pokoj šuhaj, rozvážne hladkajúc porisko od valašky. Neuposlúchnutie zbojníka sa málokedy končilo inak než na cintoríne, a tak rozkaz bol splnený ihneď. „Znovu“. Síce neochotne a s menšou chuťou, ale predsa len tak vykonané bolo, pištole sú pištole. „Znovu!“ S vyčítavým pohľadom sa furman prinútil, hoc už z posledných síl. „Znovu!“ „A znovu!“ Keď už utrápené telo ani len kvapku neuronilo, naopak, krv sa pustila, a s prenikavou bolesťou gate boli natiahnuté na poriadok, otočil sa zbojník a takto do hory zvolal: „Anička vylez, tento milý pán ťa zoberie na jarmok do Žiliny“.

                                                               Terchovská legenda o Jánošíkovi, ústne podanie

 

Prebúdzam sa na príjemné pocity. Niečo sa mi obtrelo o nos, je to jemné a pritom dráždivo tvrdé. Otváram oči a pozerám sa priamo na ženské prsia. Ach bože, ako len milujem takéto rána. Mozgové senzory už rozposlali korešpondenčné lístky všetkým periférnym zariadeniam a v oblasti pod bruškom sa rysuje pod plachtou pekná pyramída. Nasleduje manželská klasika – ona orál mne, ja orál manželke, nachvíľu zozadu a na záver ukážkový misionár. Zaželám obligátne dobré ráno a trielim do sprchy. Horúca voda mi tečie na hlavu, uvoľňuje svalstvo a odrazu začujem v kúpeľni hlasy. Staršia dcéra z prvého manželstva sa práve prišla osprchovať aj s priateľkou. Dovolili sme im u nás bývať, sme moderná rodina, nie ako tí bigotní susedia od vedľa, ktorí takmer skolabovali, keď sme ich pozvali na swingers party. Obe dievčence vstupujú do môjho veľkého sprchovacieho kúta a nevinne si navzájom mydlia svoje pevné osemnásťročné telá. Ani sa nenazdám a anténa mi stojí ako nosič štandardy na prezidentskom aute. Keď sa dcérina priateľka ohne po spadnuté mydlo, už sa neovládnem a vrážam do nej čubiskop až po okraj. Dcéra sa tiež chce pridať, ja však incestné vzťahy odmietam, z mojej strany sa teda musí zmieriť len s účinným prstokladom a horúcimi bozkami. Po ukážkovom výstreku obom dievčinám do oka sa utieram a bežím do práce.

Privolávam výťah a pozerám pritom na hodinky. No nazdar, zase mám sklz. Výťah zastavuje, dvere sa otvárajú a z výťahu sa na mňa usmieva Alžbeta z najvyššieho poschodia. Viem, že máme presne 25 sekúnd, a tak rovno sťahujem zips na poklopci a suseda si vyhŕňa sukňu. Preventívne na medziposchodí zastavujem staručký OTIS, nechcem opäť riskovať situáciu z minulého utorka. Pani Nováková z druhého poschodia nás náhodne zastavila a musel som sa venovať aj jej. Niežeby mi dôchodkyne vadili, ale ona sa tam dole neupravuje a mňa pohľad na hustú čečinu trochu odpudzuje. No nič to, vystriekam sa susedke do vlasov, má to rada, kolegyne ju vždy potom pochvália za to, ako jej ten účes dobre drží. S úsmevom sa lúčime a je bežím k autu. Ešte ani nenaštartujem a už mi niekto klope na okno. Policajtka. Vraj parkujem neoprávnene. Naštvaný vystupujem a podávam jej doklady, mračí sa na ne, niečo sa jej nepáči. Zrazu ma naučeným policajným hmatom stočí a ja pristávam čelom na kapote vlastného auta. „Tak počúvaj holúbok, okrem toho, že nerešpektuješ zákaz státia vo vymedzených hodinách, máš aj prepadnutú emisnú. Takže ak nechceš platiť mastnú pokutu...,“ nedopovie vetu a významne ukazuje na policajnú dodávku s tmavými sklami. Už viem, čo ma čaká, takže súhlasne prikyvujem a sadám si na zadnú lavicu policajnej dodávky. Policajtka si obkročmo sadá na mňa a s úsmevom ma pripútava o želiezka. Je síce tvrdá, ale férová, obuškom dostávam do brucha iba raz a koženú kuklu mi ani nenasadzuje. Navyše dávame iba jednu polohu, na koníčka, tieto menej závažné priestupky sa pokutujú len mierne.

Prichádzam do práce, zdravím sa s kolegami a idem si rovno uvariť kávu. V kuchynke máme aj kopírku, opatrne teda nazerám dnu. Naša nová sekretárka si na nej totiž rada fotí pipinu, nerád by som ju tu pristihol. Včera som ju musel na kopírke pretiahnuť a potom som celý deň tŕpol, čo z toho pekelného prístroja vylezie. Dávam kávu, kontrolujem emaily a bežím na rannú poradu. Klasická nuda, ako vždy v pondelok, vývojové grafy a prezentácie sa striedajú ako na bežiacom páse. Veľmi pozor nedávam, aj tak sa to vždy zvrhne na orgie. Slovo dáva slovo a už je to tu. Neprechádza ani pol hodiny a už sa podpisujem svojím štetcom lásky na brucho šéfky komunikačného odboru. Dnes mali chalani z IT a z R&D smolu, baby z účtovného a z reklamačného si zosynchronizovali krámy, a tak sa museli chalani starať jeden o druhého. Nemajú to ľahké, nechcem si ani predstaviť, aké by to bolo pracovať vo výrobnej fabrike, kde je 80% chlapov. Robil som aj v audítorskej firme, tam som sa však nadrel ako čierny, môžem teda s prehľadom skonštatovať, že zmiešané kolektívy 50:50 sú naj. Ešte pred obedom musím stihnúť jedno výberové konanie. Idem do zasadačky na personálne, zaklápam žalúzie a sadám si na bielu koženú sedačku. Pani, ktorá vstupuje, už vraj dlho hľadá prácu, nasadzujem si preto preventívne kondóm. Pohovor sa naťahuje, som džentlmen, aj napriek očividnej tréme dotyčnej dámy sa riadim heslom „ladies first“. Nemá talent, tak ju nakoniec neberiem. Utekám na obed a dávam si ovocný tanier – ananás s banánom, jahodami a jogurtom, vraj to potom babám lepšie chutí. Po obede máme výjazd – fotíme produktový kalendár. Náš nový rad masážnych olejov ide mimoriadne na odbyt, jeden z našich top odberateľov nás preto pozval na natáčanie. Produkčná spoločnosť pozve mladé nádejné herečky na kasting, kde sa natrú našim olejom, nakrútia krátky videoshot a my tie najlepšie môžeme použiť do reklamných televíznych spotov. V agentúre však ochorel kameraman a keďže je o mne známe, že trochu fotím, fasujem kameru do rúk a točím rozhovor. Dozvedám sa, že mladá dievčina pracuje ako vychovávateľka v detských jasliach a rada by prerazila v šoubiznise. Tetovania po celom tele a piercing v takom počte, že v kovošrote musí ukazovať občiansky preukaz, ma presviedčajú o tom, že sa v práci vie obracať, a ani sa nenazdám a natočené mám prvotriedne POV. Iba si utriem lemroucha do záclony a bežím na workout.

Prichádzam do crossfit centra a v šatni popri prezliekaní pozorujem gangbang kulturistov s upratovačkou. S úsmevom odmietam pozvanie, dnes cvičím s trénerkou Janou a tá ma vždy riadne vyšťaví. Prekvapivo sme dnes sami, takže sa nedostávame ani k druhej sérii angličákov a Jana si už sťahuje gaťky. Po rozcvičke sa zameriavame na tréning tretej kapitoly kámasútry, niektoré pozície ma trénerka núti robiť s 5-kilovými jednoručkami. Dávam zo seba doslova všetko a celý spotený idem do sprchy. Toto fitko má spoločné sprchy, takže si s dievčaťom, ktoré práve skončilo pilates, strihnem jednu rýchlovku pod tečúcou vodou a s babou na recepcii sa dohadujem na anál v piatok. Prichádzam domov a v kuchyni ma čaká len lístok od ženy, vraj išla na masáž a vráti sa neskoro. Kým dávam do mikrovlnky pizzu, začujem z izby nevlastnej dcéry nejaký ruch, radšej to idem hore skontrolovať. Otváram dvere a pohľad na dcéru pod perinou a otvorené okno signalizuje iba jediné – mala tu priateľa. Chlapec má zo mňa panický strach, zrejme ma v kuchyni počul a radšej ako ma stretnúť, vyskočil cez okno na strechu do garáže. Mykám plecami a nevlastnú dcéru dokončievam. Už dávnejšie sme sa v rodine dohodli, že to nie je incest, takže som v klídku.

Konečne sedím pred telkou, všetko spí, v dome je ticho. Manželka poslala SMSku, že príde až ráno, vraj stretla partiu blúdiacich černochov, ktorí nevedia nájsť svoj hotel, tak im pomôže, aby nepomrzli. Mlčky si prikladám vrecko s ľadom na vajcia a premýšľam, čo bude zajtra. Má prísť návšteva z Talianska. Mal by som si dať tú mastičku, čo mi predpísala moja ornitologička. Zrazu prepínam na TV Lux. Spozornievam, práve dávajú záznam z bohoslužby pri príležitosti Mariánskej púte. Automaticky stišujem hlasitosť na minimum, aby som nikoho nepohoršil, a tvárou mi prebieha široký úsmev...