Aj v kyberpriestore platí, že každá iniciatíva je spravodlivo potrestaná resp. všetko čo poviete a napíšete, môže byť použite proti vám. A to ani nepotrebuje ACTU, SOPU, PIPU, SOZU, SOVU a iné skratky.

 

Čo by ste robili, keby ste boli terorista a chceli by ste zničiť USA? Určite by ste si to dali na Twitter, aby o tom každý vedel. Mladý anglický pár si to pred odletom do USA dal. Presnejšie napísali: „Tento týždeň si s vami ešte môžem poklebetiť predtým, ako odídem a zničím Ameriku,” (origoš takto: “'Free this week, for quick gossip/prep before I go and destroy America?'). O nulovej tolerancii k humoru príslušníkov FBI sme sa mohli dozvedieť už z mnohých blbých amerických filmov a seriálov. Keďže britský humor je pre nich ešte väčšia záhada, ako prílet mimozemšťanov, ktorý sa rieši v Aktoch X, tak samozrejme ani tento humor nepochopili. Mladý pár si posedel 12 hodín v cele a potom boli vyhostení z krajiny.

 

Čo nás ešte môže čakať v budúcnosti? Internet je zaplavený katastrofickými scenármi konca sveta po prijatí ACTA. Tvrdohlavá menšina je taká pragmatická, že si myslí, že to nie je možné. Veď čítali text ACTA. Lenže nečítali to, čo je medzi riadkami. Keďže tu na Dailymale  sa predstavivosti prekážky nekladú, tak si rozšírme katastrofické scenáre:

 

- Napaľovačky CD a DVD pred domáce použitie budú zakázané. Domáce videá sa budú z kamier napaľovať v špeciálnych autorizačných organizáciách, ktoré budú vydávať autorizáciu originality.

 

- Nahrávanie pesničiek amatérskymi kapelami bude podliehať autorskému poplatku.

 

- Hudobné školy si môžu kúpiť od vydavateľstiev možnosť zahrať si pesničku. Licencia bude na určitý počet zahratí a aj časovo obmedzená. Podobne to budú mať aj študenti umeleckých škôl.

 

- Voľný predaj hudobný nástrojov bude obmedzený, lebo potenciálne môže ísť o porušenie autorstva k dielam, ktoré budú na nich zahrané.

 

- Vlastníctvo filmu DVD bude trestné. DVD sa bude dať kúpiť len, ako licencia na pozretie filmu pre jednu osobu po dobu 24 hodín. Po tomto čase sa film samodeštrukčne zmaže a keď bude blízko domáceho videa na DVD, tak zmaže aj ten (koho to zaujíma).

 

- Rádio a TV prijímače sa budú predávať s čítačkou kreditnej karty. Bez zadania čísla účtu sa nič nespustí, ale navštívi vás hliadka ťažkoodencov.

 

- Kopírky a skenery pre domáce použitie budú tiež zakázané.

 

- Knižnice tiež.

 

- Pospevovanie alebo pískanie bude zakázané. Na začiatku školského roka sa od každého študenta pozbiera euro za štátnu hymnu, ktorú si zaspievajú.

 

Viac tu.