Že aj vám už chýba v týchto ťažkých chvíľach nejaký banálny článok úplne o hovne? Aj mne. Takže:

 

Neviem, prečo to robím, ale zakaždým, keď vidím niekde horoskop, tak si ho musím prečítať. Nie, že by mi to niečo dávalo, asi to bude skôr reflex, ako napríklad, keď niekam prídem a hrá tam telka, tak sa musím na ňu pozerať. Čo nie je práve najslušnejšie voči tomu s kým tam som a rozprávam sa, ale asi je to slušné k telke, takže pohoda.

 

Inak sa horoskopmi ale neriadim. A to preto, že:

-       som už dosť starý na to, aby som veril, že 580 miliónov (7 miliárd ľudí  / 12 znamení) ľudí dnes stretne starého priateľa, alebo zažije vzrušujúci večer plný prekvapení,

-     90% informácií, z ktorých sa skladá horoskop je natoľko vágnych, že je šumák, či som sa narodil v znamení panny, alebo vôbec v nejakom znamení, lebo že na mňa dolieha únava bude asi skôr z toho, že som sa včera ožral, než z toho, že Saturn práve nakladá Lunu do análu na staničných záchodoch na Venuši, alebo že keď je vonku zima, mám sa teplo obliecť,

-      aj keby som sa chcel horoskopom riadiť, tak do troch sekúnd zabudnem, čo v tom horoskope bolo a do siedmych sekúnd, že som nejaký horoskop čítal.

 

Napriek tomu akceptujem, že sú ľudia, ktorí im veria, alebo si dokonca myslia, že ich znamenie vystihuje ich osobnosť. Veď napríklad plno ľudí stále volí Fica alebo Dzurindu, a tiež s tým môžem hovno spraviť.

 

Určite ste nevedeli, že horoskopy v časopisoch (alebo internetoch) sa inak robia tak, že sa vytvorí (alebo kúpi) hotová databáza horoskopov a z tej sa potom náhodne generujú horoskopy pre jednotlivé znamenia, akurát treba dávať bacha na to, aby sa pri jednotlivých znameniach neopakoval horoskop príliš často. Som si vedomý, že za vyzradenie tejto astrologickej konšpirácie riskujem veľmi veľa a že ma možno nájdu niekde v plavebnej komore v Gabčíkove so zabrúsenou virgulou trčiacou mi z chrbta, no verejnosť si zaslúži vedieť pravdu!

 

V kontexte toho mám najradšej horoskopy na zozname.sk, pretože tam išli ešte ďalej a nevyberajú náhodne len celé horoskopy, ale aj jednotlivé vety v rámci jedného. Navyše sa tam kombinujú typické astrologické bulšity s niečím, čo má asi urobiť dojem, že to vytváral skutočný astrologický odborník (inak astrologický odborník je pekný oxymorón, musím si to zapamätať). Napríklad Mesiac tam nevolajú Mesiac, ale Luna, planétam dávajú charakterové prívlastky a sporadicky sa dokonca vyskytuje aj nefalšovaný astrologický shitspeak typu „ascendent“ alebo „konjunkcia“. Veď pozrite:

 

„Mesiac je ešte stále u vás. Pokračujte v plánovaní vášho nového lunárneho mesiaca. V minulom období ste prešli rôznymi i ťažšími skúškami, preto si ich teraz v dobrom zúročte. Máte priaznivo postavené Slnko voči vášmu znameniu a je teraz pri ňom prísny Saturn. Bez väčšej námahy môžete teraz zvládnuť kusisko práce. Využite to a snažte sa urobiť čo najviac pre blaho iných i samých seba.“

 

To je môj horoskop na včera. Všimnite si, že mesiac je u mňa ešte stále. Neviem, či to je dobré alebo zlé, každopádne mám pokračovať v plánovaní môjho nového lunárneho mesiaca. Ale s tým mám trochu problém, lebo ja som plánovať svoj nový lunárny mesiac ani nezačal. Čiastočne aj preto, lebo neviem, aký je rozdiel medzi lunárnym a iným ako lunárnym mesiacom. Neviem, či prísny Saturn oslabuje, alebo naopak posilňuje priaznivé postavenie Slnka, no čo sa týka poslednej vety, tak ako vidíte, robím maximum pre blaho iných aj seba – píšem tento článok.

 

A na dnes:

„Cestou Luny znamením Raka sa treba viac ako inokedy venovať kultivovaniu citlivosti voči svojim blízkym. Viete aké majú vaši milovaní sny a po čom túžia? Čo potrebujú akurát teraz? Nemyslím tým len hmotné veci, práve naopak. Vnímajte. Skúste svoju citlivosť prehlbovať až do empatie. Dá sa to naučiť, hoci to trvá nejaký čas. Tak nájdete spôsob, ako nájsť cestu k sebe, liečiť sa navzájom i očistiť váš domov od negatívnych emócií.“

 

Kokos, tá Luna sa niečo nacestuje... Ale ako vidíte, aj tu sa prejavuje novátorstvo zoznamových horoskopov, lebo namiesto toho, aby mi horoskop povedal, čo ma čaká, tak sa pýta nejaké kokotiny. Navyše mi dáva dosť šibeničný termín jeden celý deň, aby som sa stal citlivým a empatickým, čo je niečo, čo som nezvládol za 30 rokov. Aj keď možno nebola Luna v Rakovi.

 

A teraz si prečítajte toto:

 

Učíme sa do konca života. Venujte dnes pozornosť tomu, na čom vám záleží. Niekedy je síce mlčanie zlatom, ale nemému dieťaťu ani vlastná matka nerozumie. Naberte odvahu a priznajte sa i k negatívnym myšlienkam. Ak si potrebujete vymeniť s niekým niečo emocionálne dôležité, pokojne sa vyberte za vašou príbuznou dušou. Napätie medzi Slnkom vo Váhach na nebi a vašim znamením, kde je práve teraz Luna, môže vyprovokovať u vás protirečenie medzi mužskou a ženskou stránkou vašej osobnosti. Vzťahy sú o komunikácii. Oživte dnes atmosféru okolo seba. Horoskop vám našepkáva, aby ste neostávali tam, kde sa už nemáte čomu naučiť. Do rôznych vrstiev spoločnosti prenikáme aj tým, ako vieme poskladať rôzne slová, aké termíny používame, ako vystupujeme i spôsobom vyjadrovania. Malo by sa vám to dariť, vďaka priaznivému postaveniu Slnka.

 

Dáva to zmysel, nie? Napriek tomu, že je to kompilát dnešných horoskopov, ktorý som vytvoril tak, že som z každého znamenia vybral jednu vetu (väčšinou prvú). Dobré, ne?