Hurá, Vianoce! Hurá, darčeky! Ani vy neviete, čo kúpiť a ani vy neviete, čo povedať na otázku, čo vám majú ostatní kúpiť? Tak si z toho nič nerobte – jednak ste úplne normálni a dvojak vám prinášame nejaké super tipy na darčokä, ktoré by ste určite (ne)chceli dostať.

 

Pre geekov:

 

Je doba moderných technológií, takže skvelým darčekom je herná konzola. Napríklad taká Plejstejšn. Len taká stojí vyše dvesto éčiek a my predsa nekradneme. Ale hlavu hore, zachránia nás čínski súdruhovia. Napríklad taká PZ2 – vyzerá takmer úplne ako playstation (netrénovaný človek to ani nespozná... potme...). Jej moderný a elegantný zjav však nie je jediná fičúra, lebo ono to má aj hry. Teda jednu. Tam kde sa na štandardnej pé-eske nachádza slot na CD, tu je tetris. Wow.

mini polystation2004 Console clones and rip offs-s360x480-2950-580

 

Ak je ale však váš blízky zarytý PC-čkár, kúpte mu nejaký simulátor. Napríklad simulátor žeriavu, alebo smetiarskeho auta. V simulátore žeriavu dávate lodné kontajnery z jednej kopy na druhú, simulátor smetiarskeho auta je už o dosť sofistikovanejší, jednak musíte isť autom po smeti a dvojak ešte musíte aj vyliezť z auta a naložiť smeti a odniesť prázdny smetiak. Zábava na dlhé večery!

smetiari-cz-pc-dvd 

 

Pre intošov:

 

Ak poznáte nejakého otravného znudeného pseudointelektuála, ktorý vás navyše serie napríklad tým, že sa tvári, že jeho nič neserie, lebo je na nasratie príliš inteligentný, kúpte mu 1000-dielikové puzzle obrazu Jacksona Pollocka (to bol taký ožran a feťák, ktorého obrazy vyzerajú ako pestrofarebné bukkake). Kým ho zloží (a on ho bude chcieť zložiť, je predsa yntelygentný), máte od neho tak na mesiac pokoj. Kupujte tu

 pomegranate 2184 402433623

Pre metrošov:

 

Ak máte radi pach, ktorý vám pripomína krásne časy, keď ste sa pešo cez Nový most vracali z U-čka a z pórov vám prýštila vôňa vášho a cudzieho potu, tabakových a marihuanových cigariet, dymostroja, vypitej a rozliatej borovičky s jemným nádychom  Red Bullu, určite sa obdarujte voňavkou značky TABAC. K tomu ružová (a tým nemyslím taká tá slabo ružová, ako keď vyperiete bielu s červenou, ale taká ako z T-Comu) košeľa s bielym golierom a manžetami a ste frajer, a tým myslím čurák, na pohľadanie. 

 

Pre každého:

 

Darujte CD-čko. Nielenže to je úžasný archaizmus a lapač prachu, pomaly ako VHS-ka, ale ak sa trafíte do vkusu obdarovaného poriadne, máte od neho pokoj možno aj na ďalšie Vianoce. Napríklad ak váš obľúbenec počúva techhouse a schranz, tak sa určite nesmierne poteší, keď zadrete, že „Ty máš rád to techno, tak tu som ti kúpil ten nový Scooter. Si rád, ne?“. Tu je stručný prehľad žánrov a k tomu kompatibilných interpretov alebo kompilácií:

trance     –             Maduar (ten najnovší)

metal      –             Best of Gladiator

punk       –             Iné Kafe (tiež čo najnovšie)

dnb         –             Fat Boy Slim

house     –             Eiffel 65

rap          –             Rytmus (ten sa ale hodí všade)

rnb          –             Tomi Popovič

A tak ďalej.

 

Bonus:

 

Žltý šál s imidžom policajnej pásky s nápisom Crime Scene Do Not Cross. Toto bolo určite pred pár rokmi populárne niekde v Anglicku a tam to malo aj zostať, no keď som to videl na krku redaktorky z JOJ-ky, povedal som si, že je zle. Síce bolo to v kriminovinách a tam mi to pripadá trochu aj vtipné, ale obávam sa, že to je nový trend. A keď sa tak pozeráte na fotku dole, nemáte chuť toho týpka šálom zaškrtiť, len pre tú iróniu, že vražednou zbraňou môžete omotať miesto činu? Či to zase len ja?

 

Crime-scene-scarf-004