Tak potom si po  tridsiatke, manažérko, doma máš ženu na materskej, aspoň dve decká, obeduješ o siedmej večer keď prídeš z roboty hladný jak hajzel. 

 

Ako netučnieť? Proste žer pravidelne a cvič. Namiesto troch panákov whisky  si daj 3 x 20 kľukov, 3 x 30 brušákov a 3 x 40 drepov večer keď uspíš deti a uvidíš že ti to pomôže. A až potom si daj pohár červeného vína. S partiou kamošov hraj hokej, futbal, volejbal aspoň 2 krát do týždňa. Ten čas sa nato nájsť dá a potom si na to všetci rýchlo zvyknú. U mňa v robote napríklad všetci vedia, že utorok a štvrtok neexistuje dať poradu alebo meeting medzi 11.00 a 13.00. Som totiž strašne busy (na zimáku hrám hokej).

 

Ako nešedivieť? Šedivieš pretože si v strese a že šedivel tvoj foter. Šedivieť je viac menej cool a dôstojné, aspoň v obleku nevyzeráš ako nabudený 19 ročný predajca životného poistenia z Bardejova (nič proti Bardejovu). Ale keď si napriek tomu odhodláš si vlasy nejakým spôsobom prefarbiť, dobre zváž čo si na tú hlavu nakydáš. Kúp si len prípravok na šediny pre chlapov, viem že schwarzkopf 3D robí také. PRE CHLAPOV!  V žiadnom prípade nešéruj farbu na vlasy so svojou mamou alebo ženou.  Mohol by si totiž vyzerať ako poslanec Urbáni. A ver tomu že to by si nechcel.

 

Ako nechradnúť? Teraz by som mal odporučiť návštevu lekára a preventívnu prehliadku každý rok či dva. Črevo, prostata a ostané veci naozaj k životu potrebujeme, preto ku tomu nepristupujme ľahkovážne. Aspoň sa zúčastni promo zdravotných akcií v obchodných centrách, viem že vždy na jeseň prebiehajú rôzne akcie tohto typu sponzorované farma firmami. Keď už si tam, žena nakupuje, deti spoľahlivo zaparkované v detskom kútiku, už si si aj vybral fajnové Brunello vo vínnom obchode, tak si potom daj napríklad zmerať cholesterol, alebo čo už tam budú aktuálne robiť.

 

Už som spomenul čo som mal, no proti chradnutiu osobnosti, celkovej vyhorenosti a útlmu najviac zaberá – nové auto!!! Síce nie na furt, ale aj tak. Ver tomu, že keď ideš do roboty na porsche, svet vyzerá úplne inak. Ak na to máš, vychádza nová 911 a už sa dá objednať. O takých 7-8 mesiacov by si ju tu mohol mať. Ak na novú 911 nemáš, poršátka sú aj ojazdené a lacnejšie. Samozrejme že to môže byť aj niečo iné. Proste auto ktoré je pre TEBA a TEBE spraví radosť. Pri kúpe ktorého nemusíš zvažovať, či sa ti tam zmestia žena, deti, svokra, pes, kočár, ikea ploché krabice s nábytkom a pol svine na grilovačku aj s prenosným grilom. Na to máte to rodinné auto, čo na ňom jazdí žena. Ty si skromný, tebe úplne postačí dvojmiestne a nemusí mať ani strechu.

 

Dodrž tieto rady – cvič, jedz pravidelne, neslop litre tvrdého, dôstojne šedivej (alebo to kvalitne maskuj), choď občas ku lekárovi a sprav si radosť kúpou niečoho čo je pre teba.

 

Ver tomu,  že potom ti tá kríza stredného veku, čo čochvíľa ku tebe dorazí, nerozbije život a psychiku na kúsky.