Keďže sa nám termín volieb do európskeho parlamentu nezadržateľne blíži a každý si určite nájde vo svojej schránke zoznam kandidátov, rozhodol som sa ako pred každými voľbami pozrieť sa na menoslov kandidátov. Mám takú slabosť, že pre svoje pobavenie si prechádzam kandidátov strán a hľadám niečo, čím ma zaujmú a pobavia. Či už sú to tituly, pracovné zaradenie alebo povolanie. Uvádzam len kandidátov ktorí mi padli do oka a v žiadnom prípade to nemá byť ich dehonestácia, aj keď sme „štvavá a nihilistická stránka bez jasného cieľa...“ Strany uvádzam podľa vyžrebovaných čísiel a nezaujímavé som vynechal. Takže poďme na to!

Strana č. 1. – Slovenský patriot

Prvé dve miesta obsadili otec a syn Radačovskí. Neviem možno tej hanby bolo málo a budeme vypúšťať holubice v dvojzmennej prevádzke. Potom ma už zaujala len Helena Mezenská z pozície č. 8. ktorá ak ma pamäť neklame kedysi pôsobila v OĽANO a momentálne je už členkou SNS. To je premostenie za ktoré by sa nehanbil ani Kňour.

Strana č. 2.   #MySlovensko

Kandidát číslo 7. Filip Hakl, 26 rokov, podnikateľ v oblasti zelených energií a vesmírnych technológií. Oceňujem jeho odvahu, ale v kontexte dnešného trendu, že Zem je plochá doska, zatvorená pod kupolou a žiadny „vesmír“ neexistuje, mu veľké šance nedávam.

Strana č. 3.  Demokrati

Nie je nad čím sa pozastaviť. Celé zoskupenie okolo Jaríka je nudné. Za zmienku stojí snáď len kandidát č.10. Ing. Natália Svítková, predsedníčka gymnastického klubu Prievidza. Ak prelezie, verím, že kladina, bradlá, hrazda a kruhy budú povinné...

Strana č. 5.  SDKU-DS

Neviem kto momentálne vlastní ochrannú známku na túto „kedysi“ úspešnú stranu, ale do volieb postavili jediného kandidáta, ktorého meno mi nič nehovorí. Nič to, aspoň si môže povedať Sám proti všem!

Strana č. 6.  SOSK - Spájame občanov Slovenska

Kandidátka č. 3. prof. Andrea Gállová Phdr., Phd., zmocnenkyňa rektora univerzity, prezidentka asociácie pre sociálny rozvoj, Rimavské Janovce. Zaujala ma len tým, že sa jej iniciály, tituly, povolanie a bydlisko nezmestilo do jedného riadku ale dvoch. Za to môžu tie Rimavské Janovce, keby bývala v Bábe bola by safe.

Strana č. 9.  Socialisti.SK

Sumec Edo už má lepší flek a za vytrvalú podporu súčasnej vládnej koalície bol odmenený. V roku 2020 sa predsedom stal Artúr Bekmatov a do boja o eurokreslá posiela okrem seba pozície č. 1. aj č. 2. s menom Sely Papan, 25 rokov, webadmin, č. 8. Carla Alexandra Aganbegovič, 22 rokov, študentka a č. 12.  Radovan Grečner, 44 rokov, garbiar. Keď počujem slovo garbiar vybaví sa mi scéna zo Sváka Ragana ako vezie četníka na „košine vozovej“ a ten ho spovedá čím sa živí.

Garbár, garbár, co robí garbár?“

Spracúva kožky, na topánky, na podešve na futierko...

Jáj, to poznám, kožár, to mój tata též robí.

Strana č. 10. – SNS

V podstate nuda. Všetci predsedovia, podpredsedovia, ministri, štátni tajomníci, poslanci národnej rady. Vymyká sa iba na pozícii č. 6. Romana Tabák, 33 rokov, poradkyňa, ktorá nie a nie sa dostať k nejakému slušnému korýtku. Obávam sa, že to tak aj ostane. Možno keby europarlament zasadal vo Wimbledone...

Strana č. 11.  Republika

Náckovia tam majú „skvosty“, ako kandidát č. 4. Jozef Viktorín Phdr. generál vo výslužbe, mladý Slota na č. 5., kysucká nána Anna na pozícii č. 11. a zlatý klin medzi slovanov na č. 15. Tibor Eliot Rostás Mgr. Art. publicista a spisovateľ.

Strana č. 12. – Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku

Suverénnym slovenským vekovým rekordérom je na pozícii č. 4. Ing. Viliam Zopp, 85 rokov, tajomník. Ďalej tam majú s č. 8. Janku Slobodníkovú, kaderníčku z Priechodu, ktorá ak sa tam dostane určite to učeše k spokojnosti. Na mieste č.13. je ďalší Priechodčan Ivan Franko, krajský policajt. Nech mi niekto vysvetlí rozdiel medzi krajským policajtom a trebárs okresným. Akože policajti majú nejakú tajnú hierarchickú štruktúru? A aby ste si zle nevysvetľovali nejakú moju posadnutosť Priechodom, bol som na ZVS s istým Janom Homoľom, preto mi to udrelo do očí.

Strana č. 14.  Kotlebovci - Ľudová strana naše Slovensko

Náckovia č. 2. nominovali na č. 5. matku za mier Katarínu Bokovú, referentku oddelenia exportu. Neviem čo konkrétne jej spoločnosť vyváža, ale mám takú neblahú predtuchu, že keby prišlo na vec kľudne by organizovala vývoz nepohodlných spoluobčanov. Potom nám tam na č. 14. svieti Rastislav Rogel, slobodný umelec.

Strana č. 15. – Zdravý rozum

Líder č. 1. Ján Baránek, analytik. To mi akosi nejde dokopy s názvom strany. Na pozícii č. 5. Eva Omerovič Beňová Mgr., MA, DESS, vrcholová manažérka európskych štruktúr, a č. 6. Henry Tóth, umelec a partner bývalej rektorky Akadémie policajného zboru, momentálne štátnej tajomníčky nominantky Hlas-u Lucie Kurilovskej.

Strana č. 17.  Kresťanská únia

Tu ma zaujal iba posledný križiak s č. 1. Milan Krajniak, konzervatívny autor, manažér. Neviem čo si mám predstaviť pod pojmom konzervatívny autor.

Strana č. 18. – Smer - Sociálna demokracia

Na prvé tri miesta nominovali bez prekvapení. Číslo 1. je hluchá Beňová, č. 2. ten ktorý sa vždy poští od šťastia pri hrobe Husáka a jeho meno sa nevyslovuje a č. 3 Leškov naháňač. Zaujal ma ešte na 15. mieste nepopísaný list  Tobiáš Longauer, 21 rokov, študent. A to sa všetci utešujeme, že len dôchodcovia sú jebnutí a mladí to časom zvrátia. No nezvrátia, keď sa jebnutý narodíš aj v starobe ti tá jebnutosť ostane.

Strana č. 19. – KDH

Dvojica hokejistov s číslami 8. a 9. Dávid Skokan poslanec mestského zastupiteľstva a hokejový tréner a Juraj Mikúš Judr., profesionálny  športovec. Nedajú si pokoj s tými „hokejkami“. Veď museli vidieť, že od čias keď bol Vinco „vo vláde“ sa nič nezmenilo a to, že je niekto mediálne známy nezaručuje nič. Kandidátku uzatvára Ján Figeľ Ing. PhD., projektant-inovátor. Neviem, nejak si neviem vybaviť žiadnu jeho „inováciu“, ktorá by priniesla osoh tomuto štátu. Videl som dokument „Osadné“ od Marka Škopa kde ešte aj Vladimír Remek ako český europoslanec prijal návštevu zo Slovenska v zložení starosta, kňaz a tuším šef poľovného združenia s väčším rešpektom. Odporúčam film.

Strany s poradovými číslami 20. - SaS, PS s číslom 21., s číslom 22. Slovensko, Za ľudí. Nič ma tam nezaujalo. Očakávané nominácie, nikto nevytŕča. Taká šeď.

Strana č. 23. – HLAS

Snáď len kandidát č. 4. Loretta Pinke PhDr., PhD., 27 rokov, generálna štátna radkyňa. Určite má našliapnuté na hviezdnu kariéru. No a sme vo finále.

Strana č. 24.  VOLT Slovensko

Podobnosť so stravovaciou a kuriérskou službou je iba fonetická. Na poslednom mieste č. 10. Richard Edward Zedník MBA, MSc, podnikateľ. Už som sa zľakol, že ďalší z hokejistov, ktorý používa aj priezvisko manželky, vek by aj odpovedal, ale nakoniec je to len menovec. Takže verím, že ak ste to dočítali až sem, nič Vás 8. júna 2024 neprekvapí.

 

Charlie