Neviem sa zabávať na smutných veciach, nieto ešte koncom roka. A taktiež nerád vrcem do iných, keď nemusím. Avšak kauza sng.sk je totálka.

Už ste to určite počuli, čítali, zanadávali na fcbk, neveriacky ste sa snažili preklikať novým webom SNG. A tyčkovali ste. A nie z vianočného prejedania sa, ani z črevnej virózy.


Ja som bol pred pár dňami z prežieracej kómy vytrhnutý tipom od Jokiho. Poslal link na článok z plusky, link na samotný web a želanie, aby som sa z toho nepogrcal. Preháňal by som, keby som napísal, že som hodil tyčku. Ale žalúdok sa mi obrátil.

A nespôsobili to ani tak tie závratné sumy, ako skôr donebavolajúce vyjadrenie riaditeľky SNG: "Grafická koncepcia stránky bude pravdepodobne časom aj zbierkovým predmetom, ktorý by sme radi zaradili ako príklad inovatívneho grafického konceptu do Zbierky užitého umenia SNG".


Čóóóó...?!?


Rozmýšlal som čo k tomu dodať, ale nevedel som vybrať z bordelu, ktorý som mal v hlave po prečítaní toho... ehm... vyjadrenia. (pomôžte v diskusii ;))

 

Mám za sebou šesť rokov VŠVÚ (odbor graf.design), jeden aj pol desaťročia praxe, porotcovanie Národnej ceny za dizajn a podobne - ale fakt nemám najmenší šajn, o čom točí pani riaditeľka!

V tomto prípade sa nechytá už ani otrepané “WTF?!?”