Používate na svojom smartfóne, tablete či laptope WiFinu? Potom ste si bolestivo vedomí, ako rýchlo dokáže vaša baterka oznámiť porážku. Našťastie to vyzerá, že v budúcnosti sa naše strasti zmenšia, možno dokonca o polovicu.

Výskumníci z Duke univerzity totiž prišli s nápadom, ako predĺžiť životnosť baterky pri pripájaní na WiFi. Momentálne váš prístroj pripojený na sieť vzduchom míňa energiu, aj keď iba čaká, kým sa dostane na radu. Napríklad sedíte vo Vea cafe a ste spolu s desiatimi ďalšími geekmi zavesení na verejnej WiFi, a aj keď je váš prístroj online prakticky iba 10% času, baterka je zaťažená 100% času. SleepWell (SpiDobre) technológia je na strane prístupového bodu, aktívne rozdelí užívateľov a "uspí" WiFi gadžety, ktoré v danom momente čakajú na prístup.

 

Vy tým pádom budete môcť byť online počas celých 45 minút čo budete čakať na meškajúcu frajerku. A možno sa vám po tej trištvrte hodine aj dovolá, keď vám bude chcieť oznámiť, že nepríde vôbec, lebo má na čele jeb... akné a nemôže sa "takto" ukázať na najprestížnejšej bratislavskej promenáde.

https://www.engadget.com/2011/07/04/sleepwell-forces-wifi-to-wait-its-turn-keeps-gadgets-well-reste/