Uznávam, že počítačová (teda vlastne xboxová) hra odohrávajúca sa v pohlavných orgánoch, ktorá spočíva v tom, že zostreľujete napríklad spermie alebo pohlavné choroby, znie na prvé počutie ako výplod chorého mozgu (aj keď kam sa to hrabe napríklad na taký Rapelay*?), čo si zrejme povedali aj v Microsofte, keď túto gamesu s názvom „Privates“ kedysi stiahli za marketplace-u. Ale ono to vôbec nie je také hrozné, veď si pozrite video nižšie.  Ale tak chápete, Amíci a ich divný vzťah k sexu. Hry, v ktorých snajperkou transformujeme ľudské hlavy v ružový aerosol a obojručným kladivom odrážame teroristom sánky, sú v pohode a morálne nezávadné, no skúste v hre ukázať kozy a máte po vtákoch (hm, zaujímavý kontext).

 

Každopádne, Microsoft dostal za toto gesto virtuálny pohlavok, keď hra Privates nedávno získala cenu BAFTA**, a to prekvapivo nie za verné grafické znázornenie vnútorných rodidiel, ale za najlepšiu detskú výukovú hru (pre deti na druhom stupni ZŠ) v kontexte edukácie v oblasti sexuálne prenosných chorôb a bezpečného sexu. Nuž, xbox si kvôli tomu síce asi nekúpim, každopádne ostávam s gratuláciami.

 

 

*Rapelay – kontroverzná hra, ktorá nemohla vzniknúť nikde inde, než v Japonsku a ktorá je vlastne simulátorom znásilnenia a sexuálneho obťažovania v tokijskom metre. Cieľom je znásilniť tri baby a potom to má vraj aj nejaký dej a je to vlastne aj akože umenie, či čo, ale koho to zaujíma pri takej skurvenej hlavnej myšlienke?

 

 

**BAFTA – British Academy of Film And Television Arts, niečo ako Emmy, ale britské, každopádne vyhrať tam hocičo je celkom veľká vec (asi ako u nás vyhrať Ota alebo Aurela... ok, už som ticho).

Viac napríklad tu.