Disclaimer: Ak už po prečítaní nadpisu scrollujete na komentáre, aby ste sa ma spýtali, prečo preboha by ste mali sledovať partiu nagelovaných potetovaných homosexuálov, naháňajúcich loptu na lúke a nebodaj pritom niekomu ešte aj držať palce, navyše keď ten niekto ani nie je zo Slovenska, zastavte sa hneď tu a prečítajte si TOTO. Ak stále nemáte odpoveď na svoju otázku, choďte sa spýtať do diskusie na SME. Síce sa ju nedozviete ani tam, ale natrafíte aspoň na množstvo podobne kontemplujúcich jedincov. Alebo sa choďte venovať niečomu užitočnejšiemu. Navrhujem napríklad ísť sa za mňa posťažovať na fanpage Telerána, že síce nemáte facebook ani televízor a v podstate vás to vôbec nezaujíma, ale tá moderátorka spravodajstva by fakt mohla prestať volávať kolegovi z dopravného servisu, ktorý stojí dva metre od nej, aby divákom ozrejmil šokujúcu situáciu, že na Panónskej v smere do centra je policajný radar.


Teraz k veci. Výber našich futbalistov + Ďuricu sa na majstrovstvá prekvapujúco nedostal, čo je škoda, lebo sa s ním dokážeme najľahšie identifikovať, keďže obsahuje ficovoliča, kurevníka, chalana s drahým autom, čo šoféruje jak hovädo, mladú zlatokopku aj zopár alkoholikov a gamblerov. Ak si chce teda priemerný bežný Slovák, nazvime ho napríklad Attila Berky, vychutnať prebiehajúce MS vo futbale, nemá veľa možností. V podstate iba dve. Nefandiť nikomu a užívať si futbal pre hru samotnú, pre jeho krásu, pôvab a genialitu. Tým sa zaradí k ľuďom ako Laco Borbély a to sú asi aj všetci. Druhá Attilova možnosť je vybrať si jednu zo zúčastnených krajín. Tu sa konečne dostávame k pointe článku - mužské preferencie pri výbere obľúbenej futbalovej repre a pri voľbe životnej partnerky (homo homo sapiens futbal nesleduje) majú spoločné oveľa viac, ako by ste si možno mysleli. Jediný rozdiel je v tom, že obľúbený klub nemôžete vymeniť. Takže, aká bude vaša polovička, keď fandíte...?

 

ANGLICKU – ach jaj, Botticelliho peklo šuvix. Láska až za hrob, ale iba z jednej strany. Existujú len 4 dôvody, prečo niekto fandí Angličanom:
• Sklony k masochizmu,
• Autizmus alebo iná porucha vnímania reality,
• FC Liverpool,
• Manchester United.
Ak je Albion vaša voľba, pripravte sa na to, že budete po celý život zamilovaný do nesprávnej osoby. Friendzone, z ktorej sa nikdy nedostanete. Bude vás namotávať, klamať a dávať vám pravidelne falošné nádeje, že tento raz vám to už naozaj vyjde. A vy jej vždy uveríte. A vždy ostanete sklamaný.

 

BELGICKU – Mladé, neskúsené, dynamické mužstvo s obrovským potenciálom do budúcnosti. Na druhej strane nepredvídateľné a s výbušnou povahou. Vy skončíte s kamarátovou mladšou sestrou v tom krásnom neurčitom veku medzi 18 a 22. Jediným problémom je, že slečna nebude mladá a s veľkým potenciálom navždy a vy si budete musieť každé 4 roky nájsť nového kamaráta.

 

NEMECKU – Vy budete v podstate šťastný človek. Žena vášho života bude pre vás dokonalá. Krásna, múdra, milá, vtipná, vsexitričkupostavičku a všetko toto okolo. ALE. Poznáte ten pocit, keď s niekým strávite určitý čas a zrazu vás pochytí iracionálne nutkanie strčiť mu hlavu do skartovača? Ani neviete prečo, ten človek sa môže javiť úplne normálny, ale vám na ňom niečo neuchopiteľné neskutočne prekáža. Tak takto sa budú všetci vaši známi, rodina, priatelia aj pes cítiť okolo nej. Do takej miery, že vás úplne vyčlenia zo svojho života a ostane vám len ona. Budete síce asociál, ale aspoň sa budete môcť každých pár rokov tešiť na nové poháre.

 

BRAZÍLII – Detská láska. Milujete ju od chvíle, kedy ste si počas obeda v škôlke na záchodoch obaja stiahli nohavice a vy ste ohromený zistili, že nie všetci majú vtáka. Zo začiatku bola naozaj skvelá. Zaujímavá, atraktívna, plná života, energie a nových nápadov. Váš prvý kontakt s opačným pohlavím vás však odrovnal natoľko, že ste nejako nestihli postrehnúť, že sa časom z world class ženskej stala otravná, umrnčaná pizda.

 

ŠPANIELSKU – Veľmi podobný prípad ako s Brazíliou. Zamilovali ste sa do nej, keď už ste vedeli o ženách viac ako v škôlke a každý vám ju závidel. Mala totiž niečo, čomu sa nikto pri kontakte s ňou nevedel ubrániť a zaručene podľahol. Ako však roky pribúdali, čaro sa vytratilo a vy ste zrazu zistili, že je vlastne úplne obyčajná. Teraz už ju kláti aj náš Attila a ten si tiež musí dať 5 pív a boriek, aby sa mu chcelo.

 

KOSTARIKE / ALŽÍRSKU – bolo to rýchle, bolo to vzrušujúce a obaja ste vedeli, že sa to už nikdy nezopakuje. Vás nečaká žiadny vzťah na celý život, iba nekonečný sled toho, čomu ženy hovoria letná láska, Ľudo Yoda Štúr "Zbohom dať, keď lásky vzplanutie ukončené jesto, aby pohľadom opäť jeden na druhom spočinúť navždy zapovedané bolo" a Američania hit it and quit it.

 

ARGENTÍNE – Krásna postava, ale jedno oko. Výborný zmysel pre humor, ale hrozný smiech. Geniálna myseľ, ale volí KDH. Vybrali ste si ju pre jednu dobrú charakteristiku a tá vám pomáha prekusnúť, že všetko ostatné stojií za hovno.

 

USA – Po celý čas si nebudete celkom istý, čo sa vlastne deje. Či je to vážne, či je to vôbec naozaj, či nie ste náhodou na drogách ako Lešický, keď si vyberá kravatu. V skutočnosti ste teplý jak Tribula, ale povedali ste si, že to skúsite.


URUGUAYU – Fajka bude utrpenie.


GRÉCKU – Zomriete sám.