Škandály slovenských politikov sú väčšinou o ničom. V podstate sa niekoľko vecí opakuje dokola: prekročenie rýchlosti na diaľnici či mimo nej, kšefty, ožran s provokatívnym názorom na menšiny. Furt to isté, napriek tomu stále news.

Veľmi chcem vedieť, čo by sa stalo s našou politickou scénou, keby si napríklad Daniel Lipšic odfotil penis a umiestnil tento obrázok na Facebook omylom tak, že by to videli všetci, nielen jeho tajná známosť na nekonečnej sieti.

Blbosť? Nie, všetko je možné. Je tomu niekoľko dní, čo z podobného dôvodu odstúpil kongresman Anthony Weiner. Bol to klasický príbeh amerického politika so špinavými rukami (tentoraz doslovne): politik sa zapletie do škandálu, v ktorom tým či oným spôsobom figuruje jeho Mr. Littlehead, najprv všetko popiera, prejaví emócie na tlačovej konferencii a po krátkom čase sa rozhodne odstúpiť. Keby to bol republikán, doteraz by zapieral svoju homosexualitu.

Weiner to nedomyslel. Fotiek bolo príliš veľa, súkromných konverzácií o jeho nádobíčku ešte viac. Ešteže jeho tehotná manželka bola v tom čase mimo mesta. S Hillary Clintonovou. O čom sa tie dve asi tak rozprávali cestou domov...

Pre Kongres je to škoda: odišiel presvedčený liberál, ktorý ako jeden z mála úprimne bojoval za svoje idey. Zato pre médiá a spoločnosť: dickhead na druhú je úplný sviatok. Máme rozbehnuté tri vojny? A koho to kurva zaujíma? Bring me the penis!

U nás je strašná nuda. Takmer všetci sú to podfukári, ktorí majú peniaze kde-tade, mileniek niekoľko a plné ústa tých istých rečí. Bla bla bla, ako vždy. Nie je to voči ich voličom celkom fér. Potrebujeme jeden nozaj veľký penis cez celú televíznu obrazovku, aby sme si pripomenuli, že aj naši politici sú predsa len ľudia.