Zdechlé teplo, čisté a teplé more s halucinogénnymi morskými živočíchmi, váľanie sa na slnku, bezbrehé žranie a slopanie a podobné radovánky poskytuje dovolenka v ól-incluzif rezortoch v Egypte. Otázka je, či bude poskytovať aj v budúcnosti, a to po skončení parlamentných volieb. Tie sú tam totiž trojkolové a v prvom kole dosť valcovali islamisti. A tí majú na dovolenkové kratochvíle názor, ktorý je trochu v rozpore s predstavami štandardného dovolenkujúceho.

 

Napríklad nejaká teta v nindža habite tvrdí, že turisti nemusia piť v Egypte alkohol, lebo ho majú dosť doma. WTF? To akože ísť na dofču do Šarmu a nedať si exkluzívnu vodku značky Fineland, ktorá akoby Finlandii z oka vypadla? Alebo gin Gordoon’s alebo whisky John Warder?

gordoon

 

Ale to nie je všetko, napríklad takí salafisti sú aj proti tomu, aby nezosobášené páry boli spolu v jednej izbe a aby sa pláže delili na mužskú časť a ženskú časť. A oddeľovať ich nebude neviditeľné silové pole, ale vraj zátoka. No fasa. Takže keď si to tak predstavím, tak sa budem váľať na pláži medzi ostatnými chlapmi a keď mi z toho začne drbať, tak si nebudem môcť šľahnúť ani dvojitú. A ani jednoitú. No nasrať. Ešte by mohli každej žene pri príchode poskytnúť burku vo farbách hotela (namiesto AI náramku) a prípadne zaviesť povinné modlenie aj pre nás - infidelov.

  

Každopádne je fascinujúce, ako si Egypt sám ničí najväčší zdroj svojich príjmov, a aby sa táto krajina dostala na cestovateľský blacklist každého, kto sa ide na dovolenku zresetovať, nepotrebuje už ani demonštrantov s molotovmi, alebo ľudžravých žralokov. Tretie kolo volieb skončí v marci, takže počkáme a uvidíme, preto by som sa na ten januárový first moment radšej neulakomil.

 

Viac info tu.