Nakoľko sa v týchto centrách spoločenského diania vyskytujem v ostatnej dobe viac než by mi bolo milé, dospela som k rozhodnutiu, že je vhodné vymyslieť niekoľko kratochvíľnych aktivít , ktorými by sa dal prekonať neskutočne neproduktívny pobyt v nich.

 

Spočiatku som mala tendenciu hrať sa s mobilom, prípadne otravovať svojimi poznatkami o vychytávkach v kĺbových náhradách ľudí, ktorí práve boli online (v počte jeden kus, a aj ten bol online len preto, lebo sa vrátil z nočnej). Neskôr už som mala prejdené na tri hviezdičky celé Angry Birds a pri zanietenom drvení Fruit Ninja som pôsobila značne epileptickým dojmom. Tak som sa prestala hrávať a začala sa venovať pozorovaniu svojho okolia. Aby ste ma lepšie pochopili, ono počas čakania na vyšetrenie, ak máte menej než päťdesiat rokov a zdravotný záznam tenší než priemerná Urbaníkovej publikácia, dostáva slovné spojenie „zomierať od nudy“ naozaj nový rozmer. Raz sa mi podarilo napočítať 214 dlaždíc, 2 vešiaky s 18 háčikmi, 23 kabátov, 9 lavíc, 6 dverí, 2 kľúčové dierky v tvare panáka z človeče, zvyšné 4 mali tvar perverzných čiarok, 1 do očí bijúci samovoľný únik moču, 7 prípadov popierania problémov s plynatosťou súdiac podľa výrazov tvárí, 317 vlasov na prehadzovačke pána oproti a 11 zlatých zubov odhalených počas prskania miliardy baktérií chronickými tuberákmi navôkol.

 

Jedno piatkové dopoludnie som trávila úctyhodnú štvrtú hodinu čakaním na výber stehov, celú motivačnú literatúru som už mala prelúskanú (kalendár) a prestalo ma baviť očami ubezpečovať babičku oproti, že jej naozaj nechcem ukradnúť je duralovú barlu výmenou za moje dve drevené. A tak sa znenazdajky, z čírej nudy, zrodil nápad. Rozhodla som sa jedného dňa vydať knihu s názvom „1000 hravých spôsobov, ako si krátiť čas v čakárni u lekára“. Hynok krátka ukážka:

 

1. Ukradni všetky poradové čísla (protip pre zákernejšie povahy: Prepíš všetky poradové čísla na 1 a 2).

2. WC označ ako „Panic Room“ a kľúč od neho zaves cca meter nad značku.

3. Prepíš ordinačné hodiny na poobedné.

4.Šír poplašné správy typu: „Minula sa sádra!“.

5.Presvedč ostatných pacošov aby sa tvárili, že sú na húsenkovej dráhe. Fotky z finálneho prejazdu sa im snaž predať za akciovú cenu.

6. Zahraj si s pacošmi „telefón“ – šepkaj prísediacemu naľavo informácie zo zdravotných záznamov prísediaceho napravo a počkaj kým sa informačný okruh uzavrie.

7. Hmmkaj si melódiu „Another one bites the dust“ a pri refréne rozhecuj pacošov nech spievajú s tebou.

8. Pri odchode pacoša z ordinácie spusť bujarý potlesk a potľapkaj ho po chrbte so slovami „Fúha, kámo, neveril som, že to dnes dáš!“.

9. Vždy keď sestrička vyjde z ordinácie, snaž sa objednať dvojité presíčko a karamelové suflé. Ak túžbu nesplní, hlasito pripomienkuj otrasný servis.

10. Čítaj reklamné nástenky nahlas, používaj rôzne štýly a prízvuky (redaktorka TV novín, pilot, A.H., Vlado M. ...). ©Fľushky

11. Rozprestri deku na podlahe a pozvi ostatných pacošov na piknik.