Asi ste už všetci videli video, v ktorom týpek na univerzite robí prieskum, ktorý spočíva v tom, že sa pýta žien a mužov, či si myslia, že medzi nimi môže existovať (iba) priateľstvo. Keď nie, tak si pozrite:

 

 

Výsledku sú úplne (ne)prekvapivé, gájs odpovedali, že nie, gáls odpovedali, že určite áno. Teraz abstrahujme od toho, že sa to chalanko pýtal len relatívne pekných mladých žien, zaujímavá je tam iná vec. Keby to video skončilo v strede, tak by sme si mohli povedať (ak ste žena) „jasné, chlapi, rozmýšľajú penisom a len by súložili“ a ak ste chlap, tak „hej, páčia sa mi ženy, dokonca aj kamarátky, no a čo“. Je tam však jeden dejový zvrat, keď sa potom opýta slečien, či si myslia, že by s nimi ich gáj frends začali chodiť, keby im dali tú možnosť. Všetky odpovedali, že „áno, určite.“

 

Čo z toho vyplýva? Dá sa na to pozrieť minimálne dvoma pohľadmi:

 

Láskavý

Hahaha, tieto ženy a ich logika. Niečo povedia a potom povedia presný opak a vôbec im nedôjde, že popreli to, čo povedali predtým... Ách, máme radi ženy.

 

Skeptický

Uhm,  takže mužskí kamaráti sú fajn, lebo pomôžu, poradia, dá sa s nimi pokecať a zasmiať a navyše slúžia ako spoľahlivý backup, keď slečny práve nebudú mať žiaden vzťah. Sebecké vypočítavé mrchy!


Takže vyberte si aj vy podľa momentálnej nálady, prípadne stupňa zatrpknutosti a cynizmu.