Zlatá malina je filmové ocenenie za najhorší film, ktorého odovzdávanie sa koná pravidelne už 32 rokov, a to vždy pred oskarmi. Na rozdiel od nich sa ale žiadny ocenený logicky svojej výhre nepoteší. Tento ročník bol ale výnimočný, keď ho prevalcoval film Jack and Jill, ktorému sa podarilo zvíťaziť vo všetkých jedenástich kategóriách. Je potešujúce, že aj v Hollywoode sú ešte ľudia s vkusom, pretože „komédia“ o chlapovi, prezlečenom za ženu, si fakt nič iné nezaslúži. A to bola konkurencia pomerne silná – napríklad poslední Transformeri alebo Twilight.

 

Navyše tam hrá jeden z mojich najneobľúbenejších hercov – Adam Sandler. Ktorého si často mýlim s iným z mojich najneobľúbenejších hercov, Benom Stillerom. O čom film Jack a Jill asi tak je, to netuším, no Sandler tam je až dvakrát, čo je o dvakrát viac, ako by Sandler mal v hocijakom filme byť. V jednej úlohe vyzerá ako Adam Sandler a v druhej ako Adam Sandler v parochni a kvetovaných šatách. Už vtipnejšiu transvestitickú kreáciu vytvoril snáď aj Marcin so svojou pani Máriou v Uragáne v roku 2002.

 

Adam Sandler je kategóriou sám o sebe. Máloktorý herec sa mi zdá od prvého pohľadu taký nudný, trápny a patetický, ako on. Pripadá mi stále ako trochu nahulený, ale veľmi zlým matrošom, resp. ako by mu niekto dal pohuliť nejakú placebo náhradu marihuany a povedal mu, že z nej bude strašne veselý a Sandler si myslí, že mu to zašlapalo. Ale nezašlapalo.

 

Zábavné ešte je, že doterajší rekord v počte Zlatých malín si držala komédia Just Go With It, v ktorej tiež stvárnil hlavnú úlohu, režíroval to rovnaký režisér a produkovala to spoločnosť Happy Madison, ktorá patrí hádajte komu. Áno, Adamkovi. Na jeho mieste by som sa už nad sebou zamyslel a začal uvažovať o tom, či sa na to celé nevysrať. Každopádne, gratulujem a na počesť tejto udalosti som vytvoril toto:

 

17898363