Apple zaskočilo fanúšikov a potešilo kritikov včerajším vyhlásením, že vydávajú iba iPhone4S a nie verziu päť. Je to rana pod pás, ktorá okamžite redukovala cenu akcií o dvadsať dolárov a vyvolala rozruch v radách prívržencov.



Väčšina analistov totiž očakávala ohlásenie dvoch modelov a klebety dokonca ohlasovali, že päťka bude o čosi väčšia, že bude používať sieť novej generácie a podobné dobrôtky. Ako je zvykom, ak niečo znie príliš dobré, zrejme to nebude pravdivé. Aj tak bolo šokujúce, keď sme sa dozvedeli, že "nový" iPhone je vlastne len minimálne vylepšený model.


Áno, mnoho vylepšení je naozaj dobrých a jablko-žrúti si ich iste pochvália, pretože rieši frustrujúce nedostatky predchádzajúceho modelu.


Vďaka niektorým novým vnútornostiam vraj v 3G sieti zvládne telefón až osem hodín v kuse. Pre užívateľov je to oslobodzujúce, pretože doteraz zo sebou museli ťahať nabíjačku alebo riskovať, že si z párty taxík sami nezavolajú.



Na rozdiel od štvorky sa môžete tešiť na plnší signál vďaka novému umiestneniu antény a tak sa tento výtvor konečne priblíži funkciou svojmu menu a bude teda fungovať aj ako telefón.



Malých zmien je viac, ako napríklad nová kamera, ale ozajstným ťahákom je nový operačný systém a softvér menom Siri.

Siri, je vlastne asistent, ktorý používa prirodzený jazyk na pomoc pri vašich každodenných eskapádach. Vyzerá skutočne dobre, ale je primárne orientovaný mimo náš trh, prvotná verzia totiž podporuje len tri svetové jazyky a na našom trhu chýba dostatočné prepojenie virtuálneho a reálneho prostredia, potrebného na plné využitie Siri.


 

Už sme vám písali o skrytých nákladoch, ktoré znášajú tí najslabší, aby sa ku nám dostávala najnovšia technika lacnejšie a preto sa zamyslite, či tieto okrajové vylepšenia naozaj stoja za to. Celkový verdikt totiž znie, nový iPhone je tým čím mal byť predchádzajúci model.

 

PS: Obrázky neprikladáme, dizajn je totiž nie je ničím nový ...

 

Obrázok