Dobrý deň drahé publikum, vítam vás pri novom krátkom cykle článkov: "Nikto sa nepýta, ale Niekto odpovedá." V tomto cykle sa budem venovať otázkam, ktoré kvária našu spoločnosť. Áno, použil som slovo kvária, v ďalších dieloch použijem slová ťuťmák, kandeláber, fertucha a halapartňa. Ibaže by som na to zabudol.

 

Dnešná otázka znie:

"Aké je vhodné počasie na voľby?"

Neexistuje voličsky uvedomelejší nádor (kopyrajt Ičo) ako Slováci, snáď iba starí Slováci, z ktorých pochádzame. Švajčiarskí sociológovia sa snažia prísť na to, čím to je, že všetci naši občania majú túžbu zúčastniť sa volieb a niektorí by kľudne hlasovali aj viackrát. Jediné, čo nás trápi sú fóbie - ancraofóbia, astrafóbia, chionofóbia, eosofóbia, frigofóbia, heliofóbia, lilapsofóbia a ďalšie. Aby som vám ušetril google, je to strach z vetra, blesku a hromu, snehu, denného svetla, zimy, slnka, tornád a hurikánov. Preto každý slovenský sociológ, ktorý už ukončil stáž v reštauráciach rýchleho občerstvenia, vie - bude pekné počasie? Volebná účasť bude na hovno. Bude pršať? Na hovno. Budú srať jednorožci dúhu a bankomaty pluť lupene ruží? Stále na hovno. Vhodné počasie skrátka neexistuje, volebná účasť bude naprd, lebo ľudia ostanú kvôli svojej fóbii doma. A je to iba počasím a vôbec nie tým, že by sme si nevedli vybrať z tých zmrdov, ktorí konvertovali z ľavice do pravice a potom zase naspäť, senilných dedov, ktorých jediný prínos pre spoločnosť boli dva góly proti Rusku, mladých zasranov, ktorí nikdy nič užitočné nerobili, iba cicali peniaze od tohto štátu, vymetencov s IQ zlisovaného ježka a ostatnej politickej naplaveniny, ktorej volebný program má informačnú hodnotu presne rovnakú, ako je vedecký prínos dizertačnej práce predsedu najkresťanskejšej strany na Slovensku. Alebo že by nám boli celé voľby ukradnuté? Nie, je to tým skurveným počasím.

 

Vidíte, že som začal zostra a nebojím sa žiadnej témy. V ďalšej časti vám dám odpoveď na otázku, či sa dá cestovať v čase.