Venované Ajke a ďalším DM-mačkám

Jeden večer naše telá splynuli v nádhernej pornosymfónii a podarilo sa nám splodiť dieťa. Keďže som bola od šestnástich na antikoncepcii kvôli mojej alopecii, nečakala som, že sa to podarí tak skoro. Ale Pepan má asi superspermie a ja som typ Funkcia, ktorá keď si odpije chlapovi z piva, tak otehotnie. Prepáč, Reia. To, čo si zažila ty, je realita mnohých žien v mojom okolí a ja si to bohužiaľ neviem predstaviť. Ja sa bojím, že otehotniem aj s antikoncepciou.

Inak, krásne diskusie sa vám otvárajú na Slovensku v čase Corony. Či vám už Matovič dosť povolil, lebo vždy bude čo zakazovať. A či má tá žena s divne nakresleným obočím, na ktorej meno si teraz za boha… Záborská! naozaj nejakú dobrotu v sebe, lebo sa momentálne vyjadruje k plánovanému zákazu interrupcií nasledovne: Kotleba pri interrupciách tak vraj jej hlas istý nemá, no nevylučuje, že ho napokon podporí.

Opravte ma, ak sa mýlim, ale to je ako keby niekto povedal, že je vegetarián, ale občas je rybu a steak. A ešte sa mi tam stala diskusia o tom, že slovenské médiá posúvajú nejakú negatívnu reklamu na túto pani. No tak keď je niekde správa o vražde, znásilnení a podobne, na Denníku N a Sme napíšu decentne, čo sa mohlo stať, a na bulvári zasa vykrelia každý detail, ako keby osobne stáli dva metre od zločinu a budú híkať. No, snáď ešte dokážeme ako súdni ľudia vygoogliť viac ako jeden zdroj a porovnať, v čom sa všetky zhodujú a to vyhodnotiť ako fakt a všetky tie emocionálne bullshity, ktoré pridáva písateľ, vyfiltrovať ako balast. Lebo mne je fakt jedno, že Vašečka, Záborská a Kuffa sú v parlamente, to je pre mňa fakt, že tam sú, ale ako zahlasujú pri presadzovaní zákona, ktorý chce zakázať interrupcie aj v prípade znásilnenia a v prípade, že tehotenstvo môže ohroziť život matky, to bude pre mňa druhý fakt. A je mi celkom jedno, čo tvrdia o svojom zatiaľ fiktívnom hlasovaní v médiách.

Poďme ďalej, sme očúrali paličku a sme tehotní. Vlastne sme sa to dozvedeli z DM diskusie už skoro v deň počatia, ale neuvedomujeme si to. Sme nasratí na Frka, lebo nás v diskusii nasral, ale vlastne v nás už prebiehajú tie hormonálne reakcie. And how would I know? Ja som nebola bez hormónov od šestnástich. Takže pre mňa celkom nová vec. Inak, jebať mi začalo tak od piateho mesiaca tehotenstva. Predtým to bolo take zlaté, appky, kde možeš vidieť, ktorá veľkosť zeleniny sa dá teraz prirovnať k veľkosti dieťata a čo nové sa mu vyvinulo. Dnes má novú ručičku alebo nožičku. Prvé sono je celkom zážitok. Bije mu srdce a táaak. Veľmi emocionálny zážitok. Potom druhé, kde sa môžete dozvedieť pohlavie dieťaťa. To budete utierať slzičku. A pripravovať sa.

Ako ja keď si chcem kúpiť nový telefón, tak robím naozaj extensive research niekoľko týždňov a hľadám parametre, ktoré sú pre mňa doležité ako cena, výdrž batérie a kvalita fotoaparátu. S tehotenstvom je to trochu iné. Robíte research o pôrode. Ja napríklad som urobila takú chybu… že som sa tým vôbec zaoberala. Lebo som strávila niekoľko dní na internete googlovaním videí prirodzeného pôrodu a predýchavaním a natrhnutou vagínou, všetko veci, s ktorými som bola zmierená, lebo to dieťa nejako musí vyjsť von, však. Pre mňa v retrospektíve absolútna strata času, keďže nakoniec vyhrala genetika a išla som pod nôž. Za celý čas som si vyhľadala asi dve videá s cisárskym, plánovala som prirodzený pôrod v nemocnici.

V Holandsku sa rodí 13 percent detí doma. Je to pokles, lebo predtým to bolo viac. V Holandsku je pôrodníctvo outsourcované pôrodníčkam. To znamená, že keď žena otehotnie, ide k pôrodnej asistentke, nie k pôrodnému chirurgovi alebo o obvodnému lekárovi. Ako prvé sa zacheckuješ u pôrodnej asistentky. Moja si prvé dieťa odrodila doma v bazéne a naše deti chodia spolu do škôlky. Pôrodné asistentky sú asi 4x lacnejšie ako chirurgovia a v podstate odľahčujú systém od “bezproblémových a normálne prebiehajúcich” tehotenstiev. Tehotná žena chodí na pravidelné soná a odbery krvi a keby sa dialo niečo nenormálne, asistentka ťa odporučí do rúk špecialistu. Ale ak sa nič zvláštne nedeje, tak ťa odrodí bez toho, aby si gynekológa niekedy videla. Ja som môjho videla prvýkrát, keď mi prišiel po celom dni kontrakcií povedať, že ma ide rozrezať, lebo dieťaťu v bruchu už je trochu únavno.

No ale čo tomu predchádzalo. Tie posledné štyri mesiace tehotenstva boli celkom napiču. Mala som syndróm karpálneho tunela v oboch rukách, čiže skús si ráno vytriasť vankúš s tými drevenými hnátmi, rada som háčkovala, samozrejme s prestávkami, lebo po piatich minútach som mala mŕtve ruky, na bicykli mi stŕpli úplne, vlastne v každej polohe, kde sa ruka nachádzala vo výške srdca, ono tam tú krv nenapumpuje. Ďalšia vec je, že tehotným sa začnú “rozchádzať kĺby”. To je vec normálna, lebo telo sa pripravuje na pôrod a začne uvoľňovať kĺby v celom tele. To znamená, že keď ti niečo v 6. až 9. mesiaci jebne na zem, tak sa na to chvíľu zadívaš, potom tomu vynadáš, potom to chvíľu nenávidíš a pokiaľ to ďalej potrebuješ k existencii, tak sa pripravíš psychicky a fyzicky a ZOHNEŠ sa po to. Ak to nie je dôležité, necháš to tam kurva ležať, až kým nepríde partner z práce a nezdvihne to pre teba. Mne moja pôrodníčka povedala, že brazílske jiu jitsu mi zakazuje od štrnásteho týždňa. Inak, viete prečo mám ten šport tak veľmi rada? Lebo mám starch z výšok a toto je šport, ktorý sa robí na zemi. Už nižšie sa ísť nedá, ani hlbšie nespadneš. Takže do 14. týždňa je dieťa chránené vnútri panvy, potom už začne prečnievať. Cvičila som celé tehotenstvo a ešte týždeň po termíne pôrodu ma trénerka vyháňala z posilky, že či jej chcem porodiť na trenažéri.