Uplynulý víkend sa v Bratislave konalo podujatie, ktoré poskytlo mladým ľudom priestor prezentovať svoj nápad a za minútu tak zaujať publikum.

 

Po tom, čo skoro stovka účastníkov vybrala dvanásť najzaujímavejších projektov, sa podla potreby a záujmu zoskupili tímy, ktoré prvotné nápady počas víkendu rozvíjali v pohodlí matfyzáckych akvárií.

 

Organizátori odviedli dobrú robotu a zabezpečili skúsených mentorov, nie len zo Slovenska, ktorý tímom pomáhali konštruktívnou kritikou. Samozrejmosťou bolo aj dobré jedlo, pivko, redbull a vynikajúci výber čerstvej kávy spojenej s expertnou prednáškou. Pripravená chill-out zóna a dokonca aj nafukovacie postele pre tých, ktorý nezvládali ísť v ranných hodinách domou na rýchlu siestu.

 

Bratislavský Startup Weekend kulminoval včera, finálnymi prezentáciami tímov a následným vyhodnotením v siedmich rôznych kategóriách.

 

Hneď tri ceny, vrátane hlavnej ceny organizátorov si odniesla Studentive, sociálna sieť spájajúca šikovných študentov s firmami prostredníctvom účasti na projektoch. Študenti tak získajú predstavu o práci v spoločnosti, skúsenosť, referenciu a možno aj nejakú cenu. Firmy takto vyriešia projekt, získajú nový talent a otestujú si budúcich absolventov za bagateľ. Funkčná beta by mala byť na československom trhu v priebehu troch týždňov.

ScreenHunter 01 Oct. 17 12.59
Druhú cenu si prekvapivo odniesol tím Healthy.ly, ktorý riešil problém kontinuálneho monitoringu zdravia v pohodlí vášho domova pomocou spektrálnej analýzy telesných tekutín a následného zobrazenia varovaní vo vašom mobile s okamžitým prepojením na doktora. 
notification phone04c-test spektro hajzel4
Tretiu cenu si odniesol tím Choco Challenge riešiaci problém, kde v meste nájsť toaletu. Tento radar na toalety dokonca poskytne možnosť písať na virtuálnu stenu záchodu, ohodnotiť záchody, získavať body za splnenie rôznych výziev. 
ScreenHunter 02 Oct. 17 13.02
Napriek tomu, že toto bola premiéra, určite sa podarilo a atmosféra bola priam elektrizujúca. Všetci účastníci sa vyjadrovali pozitívne o získaných skúsenostiach, kontaktoch a super intenzívnom víkende.