V jednoduchosti je krása, a tak si pripomenieme niekoľko vecí, ktoré sa dajú v tomto ročnom období robiť bez toho, aby sme na to oplieskali svoje celoročné úspory. Nebudeme si klamať... čo sa týka nízkorozpočtových letných aktivít v lone prírody, mesto je nahovno. V meste nemáme súkromie, ticho, priestor na hulákanie, ani pyromániu a čo je najhoršie, nemôžme sa ukazovať ako multilaterálne bytosti, ktoré vedia nielen na opere obsedieť, ale aj drevo narúbať.

 

 

Hrajú gayov, aj tak sú sexy. Ako je to možné?

 

Nech si ženské časopisy vravia, čo chcú o navoňaných metrosexuáloch, ktorí rozumejú ženskej duši –  muž, ktorý ostal v určitom zmysle spojený s prírodou, je príťažlivý. Čo môže byť mužnejšie, ako muž, ktorý dokáže ad hoc v divokej prírode pripraviť poľnú kuchyňu len za pomoci zápaliek a vreckového nožíka? Je na tom niečo praveké, podvedome nás presviedčajúce, že sa o nás postaráte. Celý čas tu hovorím o opekaní v lese, kde nás reálne môže ohroziť medveď alebo opitý poľovník. Grilovanie na dvore je pre pohodlných. Síce nie celkom na zahodenie, ale oberáte sa o možnosť vystaviť na obdiv svoju schopnosť improvizácie v plnej paráde.

 

 

Improvizácia

 

Ďalšou bohumilou aktivitou, ktorej sa dá v tomto ročnom období venovať, je šport. Nie každému bolo nadelené pohybového talentu, preto musíme zvážiť stav svojej motoriky. Sú ľudia, ktorí idú po ulici a zrazu spadnú na hlavu (napríklad ja), a pre takých je vhodné napríklad plávanie. V plytkej vode. Pokiaľ si vyslovene cielene nepestujete imidž „uja“,  v rámci rekreačného plávania  by ste sa určite mali vyhnúť slipovým plavkám. Samozrejme, ideálne by bolo vedieť plávať dobre, prípadne byť priamo záchranár, alebo aj hasič... to už som sa ale dostala inde. Ak nemáte radi vodu, nevadí. Môžete sa napríklad korčuľovať.

 

 

Skoro každý chlap sa korčuľovať vie, pretože od malých chlapcov sa tak akosi očakáva, že v určitom bode svojho života pričuchnú k hokeju. Elegantná kontrola nad vlastným telom = pastva pre ženské oko. Ak vás to náhodou obišlo, nevadí, naučiť sa korčuľovať aspoň tak, aby ste si pritom nevyrazili zuby, netrvá dlho.

 

 

Letné čítanie v prírode patrí medzi moje obľúbené aktivity, vrelo ho odporúčam ako alternatívu k športu všetkým intelektuálom a invalidom. Alebo v rámci kalokagatie (haha). Moderné stolové hry sú výborná a nedocenená vec, zabudnite na Človeče nezlob se, zábavné originálne hry nájdete napríklad tu.


Bohapusté ožieranie má nepopierateľne svoje čaro, ale je fajn prestriedať ho občas s niečím iným.

 

Pic by swandog