Všetci geekovia, nerdi, sci-fi fanúšikovia a tí, ktorí chcú ešte jednu šancu u tej modrookej blondíny, tešte sa. Dnes vám odpoviem na to, či sa dá cestovať v čase. Technicky neznalí ľudia sa nemajú čoho obávať, nejdem písať o konštrukcii tachyonického antitelefónu, ani o problematike hľadaní červích dier, vysvetlenie je pomerne jednoduché.

 

Dá sa cestovať v čase? Nedá. Nerdi môžu plakať, vravieť, že sa mýlim a prísť s inými teóriami, ale to je asi tak všetko, čo s tým môžu spraviť. Existenciu cestovania v čase vyvrátim podobne ako Števo Jastrabník použitím Fermiho paradoxu. Odložíme zložité kecy, celý princíp teórie spočíva v tom, že kebyže existuje cestovanie v čase, tak o tom vieme, lebo už by tu boli cestujúci, ktorí by zmenili históriu. Skeptik na to povie, že možno to, čo žijeme, je ten najlepší variant všetkých možností. Kebyže Hitler nie je politikom, tak sa stane vplyvným vegetariánom a presvedčí ľudstvo, aby nejedlo mäso. Vďaka tomu by sa kravám a jeleňom vyvinula inteligencia a spolu s aktivistami tretieho sektora by demonštráciami "Mestá kravám, lúky jeleňom" vyhnali ľudstvo do mora. Zmysel to dáva a dá sa uveriť tomu, že všetko to zlé, čo sa ľudom deje, je pre vyššie dobro ľudskej rasy. Takmer, až na jednu výnimku. Tá výnimka má názov: Maxim Turbulenc. Ak sa vám v hlave ešte nerozsvietilo výstražné svetlo - toto sú autori hudobnej apokalypsy, ktorá zdobí každú druhú svadbu a ktorá nesmie chýbať na žiadnej silvestrovskej zábave v polovypredanom kultúrnom dome od Chvojnice cez Hronské Kosihy až po Pavlovce nad Uhrom. Jede jede mašinka, kouří sa jí z komínka, jede jede do dáli... Niet pochýb, že v prípade existencie cestovania v čase by sa už niekto vrátil a zabránil by vzniku tejto šialenosti. Nikdy by ste neboli nútení prechádzať sa po parkete vo vláčiku medzi opitým strýkom z tretieho kolena a na chrbát vracajúcim bratrancom. Oproti tomuto vláčiku vyzerá aj kačací tanec ako zábavná záležitosť. Jediný spôsob, ako zabrániť šíreniu tejto hudobnej Eboly, je bodnúť DJa vidličkou, ale na každého bodnutého DJa sa nájdu ďalší traja hudobníci, ktorí vám pustia mp3ky z nového Iphonu. Jediný spôsob, ako tomu skutočne zabrániť, je vrátiť sa v čase. A to už by niekto spravil.

 

Aj by som sem hodil video s tou pesničkou, ale jedného dňa bude zaradená Ženevským protokolom k biologickým zbraniam. Tak aspoň dúfam, že vám v hlave znie tak, ako znela mne celý čas pri písaní tohto mini článku.

 

Nabudúce sa vidíme pri zodpovedaní otázky s erotickou tematikou: "Prečo je lepšie byť prvý?" a sľubujem, že v článku žiadna erotika nebude.