Tak ako každý rok, zas máme za sebou kolotoč s názvom komunálne voľby. Väčšinou si kandidáti zvolia z výberu párky, guláš, koncert v miestnom kulturáku a niektorí sa rozhodnú prezentovať aj audiovizuálne . Takto sa aj v Púchove zrodil podľa slov autorov šokujúci dokument o tom, ako by Slovensko mohlo vyzerať v roku 2030. Ak si náhodou ešte video nevidel, tu máš. Ja osobne som to pozeral trikrát a môžem povedať, že šokujúce to určite je, ale nie z dôvodov, aké uvádzajú tvorcovia.

 

Video začína v terminátorskom štýle, ale tých pár prvých apokalyptických sekúnd je prerušených hlasom komentátora, ktorý znie tak, ako by to celé čítal už desiaty krát a každý jeden krát ho to nudilo viac a viac. Dozvedáme sa, že takmer celé Slovensko sa zmenilo na Luník 9, plný asociálov a dôchodcov. No keby že je takmer celé Slovensko zaplnené dôchodcami, zmenilo by sa na Ficoland a nie na Luník 9. Polícia a armáda sú banda hlupákov, ktorá nedokáže ochrániť slušných ľudí . Scéna, ktorá sa pri tejto vete vo videu odohráva, ale zanecháva dojem, že polícia slušných ľudí naopak chráni a že obuškom po hlave dostáva miestny futbalový nadšenec. Apokalyptickú víziu Slovenska umocnia informácie o ovládaní krajiny podivnými tanečníkmi a o veľkej nezamestnanosti, to všetko je doplnené zábermi na žobrajúce bulharské dôchodkyne. 

 

Aby si video udržalo slovenský nacionalistický štandard, tak treba spomenúť Srbsko-Kosovo. Na priloženej mape vidíme Cigánsku republiku (Kosovo) ktorá je zručným grafikom presne napasovaná na naše hranice. To sa bohužiaľ nedá povedať o Veľkopúchovskej ríši, ktorá expandovala až za hranice a podmanila si územia Českej ríše.  Pomenovanie Veľkopúchovská ríša  pravdepodobne odkazuje na Veľkomoravskú ríšu, chudák Svätopluk sa tak naposledy obracal v hrobe, asi len keď odhalili jeho sochu. Čo sa stalo s Bratislavou sa nedozvieme, ale odklon cpčkárov do Veľkopúchovskej ríše zrejme spôsobil premenu hlavného mesta na nehostinnú pustinu plnú kanibalov. 

 

Ďalej vo videu vidieť inšpiráciu zombie filmami, v ktorých sa väčšinou utečenci snažia dostať do mesta o ktorom sa dozvedeli cez vysielačku, ale namiesto Nového Londýna a podobných sračiek sa uteká na Považie. Na Považie uteká každý preto, lebo je chránené malou skupinou trénovaných nacionalistov. Asi najdlhšie trvajúci záber dokumentu ukazuje tréning špeciálnych jednotiek, o ktorých si máme myslieť, že sú to akože nacionalisti. Potom prichádza krutá rana od reality a spec ops vystriedajú zábery zo zrazu fanúšikov hry Counter Strike. Pod ich neskorumpovaným vedením vznikajú v ríši veľkolepé projekty. Ja osobne sa neviem rozhodnúť, či je viac epickejší malochov ošípaných, zber zemiakov alebo mäsiareň. 

 

Slovenský nacionalista by nebol správnym nacionalistom, keby nespomenul Žida. Rafinovane a nepriamo je na Židov poukázané dvomi karikatúrami, ktoré sú na úrovni Shootyho prác v materskej škôlke.  Židia môžu za to , že nemáš prácu, ženu, vymenenú žiarovku a nevyhodené smeti. Ako to zmeniť? Treba zaviesť vlastnú menu a finančným osamostatnením na regionálnej úrovni doviesť ku kolapsu všetky veľké banky. "Kúpte si jaternice z Veľkopúchovskej ríše ! Jaternica iba za jeden púcher! " takto nejako by to podľa mňa mohlo vyzerať. 

Pri záberoch na deti, ktoré sa bavia v miestnom aquaparku, som mal kvôli hudbe v pozadí dojem, že namiesto bazéna plného vody mrdnú do kyseliny alebo tam budú aspoň plávať pirane. V jednoduchosti je krása a nechápem prečo doteraz nikto neprišiel na fakt, že na to, aby kraj prosperoval, stačí vybudovať pálenicu (ktorých je v Púchove cca šesť), pivovar a jedno družstvo, ktoré by v prípade posratého leta, aké bolo to posledné, neuživilo ani tie ošípané z veľkolepého projektu číslo 24.

Týmto sa dokument končí a začína sa predstavenie kandidátov do komunálnych volieb. Prvý kandidát sa snaží motivovať hláškou o mladých ľuďoch. Ak mladí ľudia vymysleli toto, tak nie ďakujem a neprosím. Ochranca slovenských detí a našej budúcnosti na videu vyzerá, že prišiel o predné zuby pri ochrane koho si radšej nedomyslím, aby som mu náhodou nekrivdil. Ďalší junák len skríkne "volte zmenu ľudia" štýlom, ako keď Hana o piatej ráno kričí na ešte ožratého muža aby vstával, lebo je čas ísť hrabať seno a s tričkom, na ktorom je napísané terror inc. celý obraz dosť vypovedá o tom, čo by sa naozaj stalo, keby nám tu mali vládnuť nacionalisti. Michal nám s charizmou a gestami a la Robert Downey Jr sľúbi klub bojových športov a od ďalšieho kandidáta sa dozvieme, že vie pomôcť mestu z dlhov, našťastie nič viac nekonkretizuje. To najlepšie na záver: Marián M. odporúča voliť zdravým sedliackym rozumom. Slová zdravý a rozum by som vyškrtol a potom voči tej vete nemám žiadne výhrady. Na konci nesmie chýbať maska anonymous. Keby hackeri z Anonymous tvorili videá na takejto úrovni, nenabúrali by sa ani do NBÚ.

Dokument je síce fiktívny a budem sa opakovať, zo začiatku podľa autorov aj šokujúci. Jediné čo je na tom šokujúce je podľa mňa to, ako skupina ľudí po vzhliadnutí videa povie, že toto je dobré, nič na tom netreba meniť a s kľudným svedomím to dá na internet. Ako hovorí sieťár Rado v Košiciach bude referendum o Paškovi a v Púchove zas bude referendum o rozume.

Mier!