Vedeli ste, že Denný muž má okrem investigatívneho krídla aj tzv. kamikadze krídlo, kde sa redaktori púšťajú do sledovania/počúvania televíznej a rádiovej tvorby bez ohľadu na veľmi pravdepodobné trvalé psychické následky? Jediným členom tohto krídla je JUDr. Nemeš a všetci by ste mu mali poslať gastráč za to, že nasadzuje svoj život za vás. V rámci kariérneho postupu mi bola ejčár špecialistkou odporučená džob rotácia, tak som sa rozhodol, že zarotujem a pozriem čo je v telke, ktorú samozrejme vôbec nepozerám.

 

Reality show Adam hľadá Evu mohla vzniknúť asi takto: Bohatý riaditeľ televízie prichádza na poradu, búcha po stole a autoritatívne vraví "Potrebujeme reality show!". Vyhorený dramaturg, ktorého tvorivým vrcholom bolo "vymyslenie" názvu Big Brother, odpovedá "Muž a žena na ostrove budú mať trikrát rande a potom si vyberú jedného vhodného partnera." Dramaturg sa zamyslí nad slovami, ktoré práve vypustil zo svojich úst a v panike zachráni situáciu "Všetci budú nahí!". A show je na svete.

 

Na ostrov prichádza muž a žena a asi aj majú nejaké mená, ale keďže som ich zabudol a u nás sú moderné prezývky, nazvem ich takto - Jebač a Naivka. Moderátorka im oznámi, že počas troch dní budú mať tri rande a prvé spolu, takže sa majú vyzliecť a romantika môže začať. Z prvého pohľadu na Jebača je jasné, že toto je človek, čo namiesto čítania Nietzscheho dvíha činky a okrem vypracovaného teľa má moderný účes, tj vyholené boky a na vrchu niečo, kvôli čomu strávi v kúpeľni viac času ako Paška v novembri. Naivka je taká trochu pekná černoška.

 

Romantické rande začína tým, že idú spolu na vodnom skútri, kde Jebač prejaví svoj intelekt poznámkou "Cítim tvoju vagínu na svojej riti." Uznávam ho, toto som na žiadnom prvom rande nepovedal. Okrem toho sa nič zaujímavé nedeje a ja sa obávam, že zaspím. Jebač otvorí svoje srdce a vysvetlí, že už nechce diskotékove pipky a Naivka má smolu na chlapov, blablabla. Večer popijú drinky a dajú si pusu, Naivka cíti, že sa medzi nimi vytvára romantické puto a Jebač cíti, že s Naivkou by mohol súložiť mať vzťah.

 

Zábava začína druhý deň. Naivka dostáva na rande Lajfkouča, ktorý sa živí tým, že robí lajf kouča. Lafjkouč vysvetľuje, že vyladil svoje vnútorné vibrácie, a že keď máš svoju vnútornú energiu nastavenú na dávanie, tak vieš prijať energiu z okolia a Naivka má vo svojej tvári rovnako veľa pochopenia, ako mal Gašparovič, keď mu ukazovali, čo je google. Jebač dostáva na druhé rande Pipku, ktorej silikóny nezakryjú ani rozmazané pixle. Z Pipky tak nejak cítiť, že strávi viac času úpravou svojho zovňajšku, ako kontemplovaním nad Yangovo-Millsovou teóriou a hypotézou hmotnostných rozdielov. Jebač je však z Pipky unesený a nevadí mu ani jej piskľavý hlas, oproti ktorému vám budú znieť všetky piskľavé hlasy, ktoré ste doteraz počuli, ako rajská hudba. Večer sa v spoločnom hotelovom bare s bazénom znovu všetci štyria stretávajú a Naivka sa nešťastne pozerá, ako Jebač balí Pipku. Večer končí tým, že Jebač ide súložiť s Pipkou a Naivka spať (zo súlože samozrejme neuvidíme nič). Prichádza posledný deň, Jebač ide tentokrát na rande s Nezaujímavou a nič sa nestane.

 

Naivka čaká na tretie rande, bohužiaľ tretí chlapík sa vyzlečie a povie "Shit, mama mala pravdu." a odchádza preč. Moderátor sa ho snaží zastaviť, ale je mu vysvetlené, že týpek sa bojí, že sa mu všetci budú smiať, no dosť skoro si to zistil chalan. Naivka teda ostáva bez rande a tak ide k hotelovému bazénu, kde stretne Lajfkouča, ktorý rozpráva ešte väčšie kokotiny ako deň predtým. Posledný večer sa Naivka snaží zbaliť Jebača, ale prichádza Pipka a Jebač ide znovu súložiť a Naivka ostáva s Lajfkoučom a Nezaujímavou. Prichádza ráno a Naivka si spomenie na príslovie zo Starého Zákona "Nečakaj na princa keď ti stačí kurevník" a vysvetľuje Jebačovi, že Pipka nie je žena na celý život, zatiaľ čo Naivka je a potom sa bozkávajú. Jebač povie, že to mení celú situáciu a prichádza dramatický záver, všetci sa stretávajú (oblečení) a majú si vybrať. Naivka si vyberá Jebača, a Jebač, ktorý si uvedomil, že už nechce v živote lacné diskotékové pipky si vyberá... Pipku. Akú situáciu zmenil ranný bozk Naivky a Jebača sa nedozvedáme. Dramatický záver a ja idem spať. Počkať! Ide ešte jedna časť.

 

Na ostrov prichádza Trtko a Angličanka. Angličanka je celkom pekná, na to, že je Angličanka, no na to, že je žena, je skôr nepekná. Jej prízvuk tiež nie je taký ten romantický ako má Hugh Grant a Tom Hardy, ale taký ten otravný, ktorý počujete, keď okolo vás prejde stádo veľrýb, tzv Hen party. Spoločné rande je prudko nezaujímavé, pretože Trtko je trtko, ale podľa vlastných slov vedie zaujímavý život, lebo cestuje a pracuje na sebe a hľadá sám seba, ale vôbec vlastne nepovie, čo robí. Preskočme prvý deň.

 

Na druhé rande dostáva Trtko Kočku - černošky ma vôbec neberú, ale táto je naozaj veľmi pekná a najmä tak o štyri ligy vyššia kategória, ako Trtko. Trtko však ostáva nudným trtkom a tvári sa odmietavo, Kočka ho nezaujíma. Angličanka dostáva na rande Angličana, lebo škaredí ľudia sa majú rozmnožovať medzi sebou. Angličan je aspoň celkom vtipný a aj si spolu rozumejú. Večer v štvorke sa Angličan ožere a zabáva sa tým, že vymýšľa rôzne mená pre svoj penis (pamätám si iba "odkvapová rúra"). Kočka dáva Trtkovi masáž a chcela by kopulovať, ale Trtko ju vôbec nechce, lebo nemá rád ženy, čo sa mu ponúkajú a ja rozmýšľam, či nemám začať tohto človeka rešpektovať, lebo odmietol súlož so ženou, akú v živote už mať nebude, len preto, že sa mu ponúkala. Je to skrátka muž, ktorý nechce prekotiť všetko na svete a to sa cení.

 

Prichádza posledný deň a Trtko má rande s Playmate. Playmate bola síce playmate už pár rokov dozadu, ale Trtko je unesený, lebo našiel kvality aké hľadal, konkrétne "Fotil ju Playboy? Kamoši z toho budú v piči, musím ju mať." Ak som mal nejaký rešpekt k Trtkovi, tak sa veľmi rýchlo stratil, lebo jeho balenie spočívalo v tom, že zobral vodnú pištoľ a vystriekal ju Playmate do tváre (asi metafora jeho sexuálnych preferencií) a potom ju oblial šampanským. Angličanka dostáva na tretie rande hipstera-jebača, skrátene Jebstera. Z Jebstera je úplne unesená, lebo normálne by ju takýto chlap ani pivom neoblial. Ich spoločné rande spočíva v tom, že idú spoločne na štvorkolke, ktorú riadi Jebster a Angličanka ja na ňom nalepená. Angličanka vraví, že je to super romantické rande a tu máme prvé poučenie pre mužov - romantické rande je také, kde je muž pekný. Keď spolu skočia zablatení do bazéna, tak sa dokonca aj bozkávajú, skutočná láska existuje. Večer sa všetci  stretávajú v bare s bazénom a Angličanka sa teší, že našla lásku. Lenže Jebster sa pozrie na Kočku, s ktorou je v rovnakej lige a s Angličankou už neprehodí ani slovo. Trtko ďalej svojím zvláštnym štýlom balí Playmate a cíti, že mu to ide. Playmate nič také necíti. Angličanovi ostáva ohrdnutá Angličanka, tak s ňou sedí a utrie jej slzy, keď uvidí, ako ide Jebster súložiť s Kočkou.

 

A prichádza konečné rozhodnutie. Trtko si vyberá Playmate, ale tá ho nechce a Trtkov prekvapený výraz stojí za to. Angličanka si vyberá Angličana, ktorému nevadí, že ho chce len preto, lebo ju Jebster nechce a tak vzniká pár a show sa končí a ja som to prežil bez trvalých následkov.

 

Tu by malo nasledovať nejaké hodnotenie, tak skúsim. Bol to lepšie strávený piatok ako na vianočných trhoch, ale to je pre mňa aj návšteva zubára. Ďalšie diely pozerať nebudem.