Darwinove ceny sú celosvetovo známe ocenenia upozorňujúce na ľudí, ktorí tým, že absolvovali neplánovanú samovraždu, prečistili ľudský genóm od jedincov, ktorí by len bránili jeho ďalšiemu pozitívnemu rozvoju (od seba samých). My si tieto hrdinské činy budeme postupne pripomínať v tejto rubrike.

7. septembra 1990 preletela austrálskym Sydney správa o 34-ročnom mužovi, ktorý očividne prechovával lásku k veľkým autám a veľkým motorom. Aj preto sa pravdepodobne rozhodol, že jeden takýto motor ukradne. Bohužiaľ, vybral si starý vyklápací nákladiak značky Bedford odstavený pred továrňou na recykláciu skla.

Aj keď bežne sa výmena motora na týchto typoch áut realizuje pomocou žeriavu a zhora, tento muž sa rozhodol pre iný systém. Vliezol pod auto a začal uvoľňovať šróby.

Po niekoľkých minútach práce sa motor konečne uvoľnil - a pristál na mužovej tvári, čím mu okamžite spôsobil zranenia nezlúčiteľné so životom. Polícia potvrdila, že mal minimálne jedného komplica - čo dokazovala kaluž zvratkov nachádzajúca sa pri neďalekom kríku.

Telo našiel zamestnanec firmy, pred ktorou bol kamión odstavený. Jeho manažér sa neskôr vyjadril, že nákladiak bol určený na odvoz do šrotu a keby si ho niekto vypýtal, s radosťou by mu ho zadarmo prenechal.