Hovorí sa, že diamant je najlepším priateľom ženy a kto by pochyboval, veď cena prírodných diamantov je závratná a tak zvyšuje sebavedomie každého vlastníka. Prírodné diamanty veľa využitia nemajú, na technické účely sa totiž viac hodí lacný umelý diamant. Vysoká cena má teda čo dočinenia s nedostupnosťou prírodných diamantov a faktom, že kvôli väčšine diamantov muselo zomrieť niekoľko ľudí.



Professor Wuzong Zhou však dokázal, že skoro každá domácnosť má svoje diamanty. Analyzoval totiž neodmysliteľnú súčasť romantického večera, plameň sviečky. Rovnako, ako diamanty, plameň sviečky ľudstvo fascinuje už dvetisíc rokov, ale je to práve Zhou kto túto fascináciu zdôvodnil. Ako prvému sa mu totiž podarilo analyzovať vzorku plameňa sviečky a s prekvapením zistil, že každú sekundu sa v ňom vytvorí jeden a pol milióna nano-diamantov.

 

Ak po vás nabudúce bude chcieť vaša krajšia polovička diamantový prsteň dajte jej sviečku a vysvetlite, že jej plameň je plný diamantov, pravdepodobne si však tá sviečka užije najbližšie týždne viac ako vy.

 

Zdroj