Možno je to pre niekoho šokujúce odhalenie, ale muži sú za vidinou súlože schopní vykašlať sa na svoje vyššie morálne princípy a vzdať sa logického myslenia. Pridajte k tejto vidine pár promile alkoholu a veci ako morálka, logika, zdravý rozum a schopnosť robiť zodpovedné rozhodnutia sa stanú rovnakou zbytočnosťou, ako je empatia pre reportérov Televíznych novín, alebo schopnosť vymenovať všetky filozofické smery v abecednom poradí pre redaktorku Divej. Zjednodušene povedané, aby tomu rozumeli aj tí chlapíci, čo ráno o šiestej kosia trávu v parku pri dome (fakt díky chlapi), a na komunikáciu im stačí jedno sloveso; keď si chceš zajebať a do toho sa najebeš, tak určite niečo dojebeš.

 

On sa oddelil od kamarátov smerujúcich domov a šiel úplne sám do klubu. A vlastne nie do klubu, ale do Cirkusu Barok. Kedysi by ste tam zazreli aj domácu celebritu, moderujúcu jedinú erotickú reláciu v telke, ale to bolo dávno. V ten večer, keď tam sedel on, by ste tam našli iba zahraničných chlapov, ktorí prišli na Slovensko baliť baby. A kde je dopyt je aj ponuka, takže baby boli pripravené byť balené v cudzom jazyku. Problém bol v tom, že okrem biletára a barmana bol on jediný muž, ktorého materským jazykom bola slovenčina.

 

Neprišiel si tam len sadnúť k baru na drink, aj keď v prvej polhodine presvedčil väčšinu ľudí, že prišiel práve preto. Asi to bolo tým, že len sedel pri bare a pil drink. Nedajte sa pomýliť, on je ako lev, čaká na správny moment, kedy zaútočí, premýšľa nad taktikou. Lev asi veľmi nepremýšľa nad taktikou, len sa rozbehne a zožerie najpomalšiu antilopu, ale On sa cíti ako premýšľajúci lev. Vie, že dnes niečo uloví. Len dopije drink, premyslí správnu stratégiu a ide na to.

 

„Hallo, ich heiße Dieter“ určite nie je veta, ktorú by ste našli v príručke Ako správne osloviť ženu v bare, na gauči a pri sraní na strome, ale v tom momente to bolo to najlepšie, čo vymyslel. A bolo to účinné, ona sa na neho usmiala a dali sa do reči, srať na príručky. Učil sa nemecky niekoľko rokov, pozerá iba ORF a Pro7, vie všetky texty Die Toten Hosen naspamäť. Jeden večer určite zvládne byť Dieterom z Kittsee, ktorý pracuje vo Viedni, ale rád chodí do Bratislavy. Každou vetou sa stával Dieter skutočnejším – 28-ročný architekt z Viedne ktorý by si chcel otvoriť kanceláriu aj v Bratislave. Pozná Tatry a vie, ako sa po slovensky objednáva pivo, dokonca aj halušky už vyskúšal. Páči sa mu tu, najmä tie krásne ženy ako ona. Ona rada cestuje, má rada cudzie jazyky a spoznáva ľudí z celého sveta. Veď slovenskí chlapi si vôbec nevážia ženy a ani poriadny kompliment nevedia robiť. Myslia si, že galantnosť je tá zeleninová príloha, ktorú dostanete ku kuraciemu steaku.

 

Konverzácia plynula, ak náhodou nemá nemecký prízvuk, tak to aj tak nebolo v tom hluku počuť. Išlo to tak dobre, že už začal v mysli riešiť náročné rébusy. Čo ďalej? Do Petržalky ju zobrať nemôže, keďže je z Kittsee, a do Kittsee ju nezoberie, kedže je z Petržalky. Auto nemá, outdoorový sex je síce fajn spestrenie života, ale nie v decembri. Záchody asi nebudú najlepším riešením, takže bude dúfať, že ona miesto má. Srať na to, problémy sa vyriešia, určite to tak vidí aj Coelho, aj Hirax. Bude sa teda ďalej venovať konverzácii.

 

Myslenie je chyba. Alebo inak, zamyslenie sa nad niektorými situáciami prináša so sebou viac negatív ako pozitív. Tak dlho premýšľal nad možnými miestami na súlož, a na nič nedošiel, až na chvíľu prestal vnímať okolie. Nevedel, ako a kedy sa to stalo, ale zrazu jeho ležérne opieranie sa o bar nebolo ležérne, ale snahou o zachovanie rovnováhy. Súvetia sa zmenili na jednoduché vety a tie prešli plynulo ako Rytmus z rapu do kolotočariny, do holých viet. Pomaly sa dostáva do situácie, keď slovná zásoba dochádza a chce sa už vyjadrovať len pohľadom. Vie, že si nemôže dať ďalší drink a zároveň vie, že ona by si ešte dala. Ona asi netuší, že bol opitý, už keď sa jej prihovoril. Vynašiel sa, ospravedlní sa jej a ide na záchod, o chvíľu je späť.

 

Opláchne si tvár, nádych, výdych, opláchne si tvár. Potom si ešte raz opláchne tvár a môže sa vrátiť. Ona sa ne neho pozerá a usmieva sa, on sa usmeje tiež a cestou k nej premýšľa čo ďalej, čo povedať. Jeho konverzačné schopnosti sa vyčerpali, už nemá čo povedať, asi už ani nevie poriadne rozprávať. Nevzdá to, je predsa lev a lev svoju korisť nepustí. Prichádza k nej a počuje sám seba, ako hovorí tú hlúpu vetu, ktorú už vypustil zo svojich úst každý muž, ktorý nevedel, čo povedať žene.
„Nejdeme si zatancovať?“

 

Taká hlúposť, ale v 60tich percentách prípadov to funguje vždy. Vlastne je to celkom dobrý nápad, nemusíš sa ďalej rozprávať, môžeš ženu objať a potom sa ti ruky pomaly zošmyknú z chrbta na zadok. Je to výborný nápad, skvele sa hodí do danej situácie. Od mužov sa neočakáva, že vedia tancovať, takže jeho potácanie bude vyzerať ako snaha nájsť správny rytmus. Zároveň tým ukázal, že sa nehanbí spraviť zo seba blbca, keď ide o splnenie nevysloveného želania ženy. Výborný nápad, len prečo sa na neho pozerá tak prekvapene, ako keby jej práve navrhol stráviť zvyšok života v pivnici v spoločnosti jeho exmanželky a troch detí?!
„Ty vieš po slovensky. Ty si Slovák!“

 

Obvinenie, ktorému sa len ťažko brániť, keď na záchode zabudol, že dovtedy rozprával nemecky. Jedna veta v zlom jazyku a všetko je v riti. Počkať, nie je! Pozerá sa na neho síce nahnevane, ale nedala mu facku, neobliala ho drinkom, neotočila sa mu chrbtom, nebol vulgárne inzultovaný. Stále čaká na vysvetlenie, chce sa s ním ďalej rozprávať. „Nothing is fucked,“ povedal si ako Walter v Big Lebowskom a mal pravdu. So správne zvolenými slovami sa dá situácia stále zachrániť. Spolu sa zasmejú na jeho pretvárke a môžu ísť k nemu do Petržalky. Stačí správne zvoliť slová a všetko je v pohode. Jeden kompliment a všetko môže pokračovať. A komplimenty mu idú, aj keď je na šrot opitý.
„Taká ako ty, by so mnou neprehodila ani slovo, kebyže od začiatku rozprávam po slovensky. Dobre viem aká si.“

 


Pic by Louis Panos