Ale môžem sa totálne mýliť. Potom ma žalujte.

Je to len pár hodín, čo máme možnosť (my vyvolení, poneváč potrebujete pozvánku) testovať "novú sociálnu sieť" Google+, ktorá sa odvážne prezentuje ako konkurent Facebooku. Má niekoľko veľmi zaujímavých funkcií (okrem iného skupinové videochaty a fakt pekne vizuálne vyriešené skupiny priateľov), zatiaľ však u mňa prevažujú nevýhody. Napríklad to, že som zase v ďalšej podrbanej sociálnej sieti, ktorá mi zahlcuje gmail konto.

Google+ mal šancu pozorovať Facebook a učiť sa na jeho vývoji, čo sa prejavilo aj tým, že tu sú od počiatku všetky vaše ostatné kanály prepojené, takže okamžite po prihlásení máte k dispozícii napríklad svoje Flickr či Blogger fotky a samozrejme kontakty gmailu. 

Zatiaľ sa v tom len učím chodiť a priznám sa, že nemám veľa trpezlivosti s novými, veselo pohyblivými vychytávkami a silene priateľským, nadradeným tónom tejto siete. (Veď uvidíte sami.)

Či sa podarí Google+ prekonať Fcbk je zatiaľ vo hviezdach, ja však mám vlastnú konšpiračnú teóriu: Googláči dobre vedia, že na Zuckerberga nemajú, a toto je len parádne medializovaný pokus o propagáciu ich ostatných aktivít.