"Hľadám striptéra! Nepoznáš? Môžeš mi niekoho odporučiť?" - otravovala som známych aj neznámych. Prečo? No, aby sa vyzliekol. Hlavne čo najlacnejšie. Od začiatku roka mám už totiž za sebou niekoľko rodinných akcií a to niečo stojí. Každý týždeň oslava viac či menej vzdialených príbuzných, to sa naozaj všetci museli narodiť v januári? Bonusom je, že sa všetky akcie konajú, samozrejme, cez víkend a samozrejme, na mieste vzdialenom aspoň 200 km.  A tým pádom je víkend v riti a tiež mám istotu, že sa budem v nedeľu vracať s Bratislavčanmi do Nášho mesta a ak budem dobrá, je tu možnosť, že cestu prejdem plynulo a bez kolón.

A tak sa stalo aj tento týždeň, sobota večer, oslava v plnom prúde a do ruky sa mi dostalo pozvanie na svadbu. Nestupňuje sa to akosi? Najskôr oslava narodenín, potom okrúhlych narodením a teraz svadba? Čo príde nabudúce? Pozvanie na inauguráciu hlavy štátu?

Pogratulovala som, veď sa patrí, ba i dáku radu a spomienku pridala. A ako odmenu som dostala možnosť organizovať rozlúčkovú párty. Samozrejme, pre nevestu. Pre nevestu? Ako sa, do riti, organizuje rozlúčka so slobodou pre nevestu?

Bezodkladne som sa nakontaktovala na osobu, ktorá  má o neveste najčerstvejšie informácie a ktorá by mi mohla helfnúť – jej najlepšia kamarátka. Bola síce hlboko urazená, ale nie na mňa, takže bola ochotná pretrpieť jedno stretnutie s osobou, ktorá ju pripravila o prácu. Jej krivdu ešte zvyšovala moja absolútna  nevzdelanosť v danej oblasti a neochota prijať jej scenár, ktorý bol vymyslený ešte na strednej škole. Asi aj preto hodila nevesta prípravu párty na hlavu komukoľvek, okrem kamarátky.  V jej ponímaní sa prelínala pyžamová párty s ružovými balónikmi a miešanými drinkami ako vrcholom akcie, na ktorej je nevesta posledný víkend pod svojím menom. Čiže posledný víkend, kedy sa môže ožrať ako prasa, vyvreskovať na ulici a nechať sa zadržať Políciou SR, lebo o týždeň  si zmení meno a bude z nej úplne iná osoba – nechľastajúca, negrcajúca, s vysokým morálnym kreditom.

Opustila som toto nafučané stvorenie a začala sa teoreticky vzdelávať. Stiahla som si množstvo filmov, hlavne americkej produkcie, kde sa ako naschvál viac riešila rozlúčka ženícha a kopec prúserov, ktoré táto akcia vyvolala. Keď som si však dala dokopy ťažiskové body párty, vyšli mi z toho tri základné piliere a to: chata, alebo byt, prípadne objednaný salónik v podniku, veľa alkoholu a nie len vo forme koktailov  a šampusu a striptérka. Zistené skutočnosti som si potvrdila aj s organizátorom akcie pre pánov a hlavne sme si ujasnili miesto konania, a to z dôvodu vylúčenia náhodného stretnutia páru. Po tomto som už len naplánovala párty, zaistila dostatočné množstvo a rôznorodosť alkoholu a spokojná sama so sebou oznámila neveste, že všetko je pripravené. Obratom som dostala otázku, či aj striptér. Čo? Akože naozaj? Chlap napríklad v obleku policajta, ktorý zo seba strhne šaty na pesničku Georga Michaela a potom si posadí nevestu do rozkroku v domnienke, že je to jej vrchol večera? Čo jej preskočilo? Káravo som sa snažila dohovoriť neveste, ale tá sa zaťala a s výrazom štvorročného decka dookola verklíkovala, že ak má striptérku mužská oslava, bude mať striptéra aj ženská oslava, či už so mnou dobrovoľne zúčastnenou, alebo so mnou násilím prinútenou.

Sviňa jedna, ešte ma aj bude vydierať, pomyslela som si a začala zháňať striptéra. Najskôr som si myslela, že hádam skúsim cez úrad práce. Ale ten asi nezabezpečuje pracovníkov na takéto jednorázové akcie. Uvažovala som aj o najväčšej zbierke otrokov na webe, ale keď som chcela zadať kategóriu, alebo aspoň odvetvie, zistila som, že také niečo ešte nemajú nahodené. Skúsila som teda gúúgl ten mi vypľul hneď niekoľko kvalitných mien pánov, ktorí majú rôzne profesie a vysokú spotrebu odevov. Cena od 150 €. Ako len ja nemám rada slovné spojenie „cena od ..“

Prehrabávala som sa striptérmi, až som narazila na poklad. Nie, nevyskočila na mňa webstránka s úvodnou vetou „gratulujeme, vyhrávate mobilný telefón, stačí kliknúť na link“, ani som nenašla charitatívne založeného striptéra s oznamom, že pre zdravotne postihnutých poskytuje 50 % zľavu a pre občianske združenia a nadácie sa vyzlečie zadarmo. Z  plochy na mňa zízala webstránka len o svadbách a  to slovo mala aj názve a bola to čistá kópia žltého oslíka. Už sa ani nečujem, že na mňa zazerala kamarátka nevesty. Vydajachtivé dievčence sa tu na svadbu pripravovali týždne, ba aj mesiace. A možno organizovali aj kurzy, napríklad „Efektívne plánovanie svadby a jej dopad na budúcu ekonomiku rodiny“, neviem, nemala som silu to preštudovať. Netušila som, čo všetko potrebujem k tomu, aby som sa vydala. Bola to hotová veda. Nemám čas na sprostosti, preto som stránku zavrela s tým, že ju naozaj využiť nemienim a vrátila sa k striptérom s vlastným webom.

Zavolala som, dohodli sme sa.  Nevesta je spokojná, teší sa na rozlúčku a nakoniec aj kamarátka nevesty, ktorá dúfa, že sa jej tiež ujde na pár sekúnd rozkrok striptéra. Čoby nie. Čo zaplatíš, to sa bude diať. Čistá profesionálna služba.

Rozlúčka so slobodou je už čoskoro a ako to dopadlo dám vedieť. Alebo si urobte vlastnú párty. Veď viete, cena je od 150...