Za necelých tristotisíc môžete urobiť radosť niekomu blízkemu (prípadne svojmu obľúbenému politikovi). Uznávame, že to je možno vysoká cenová relácia pre vreckové hodinky, ale keď si to rozpočítate na plánovanú životnosť hodiniek je to slabých tristo eur na rok. Tieto hodinky majú všetko, čo sa dá vyriešiť mechanicky, ako je napríklad indikátor stavu oleja (päť rokov) a sto ročný časovač, ktorý vám - alebo potomkovi, ktorý hodinky zdedil, ak sa vám nepodarí zaradiť medzi nesmrteľných - pripomenie, že nastal čas na servis.

 

 

Samozrejmosťou je aj kalendár a ukazovateľ stavu sily (aby ste stihli včas hodinky natočiť). Na jedno natiahnutie vydržia hodinky zhruba dva dni (tridsaťdeväť hodín), a aby celý design mal šancu zotrvať tých tisíc rokov sú tieto hodinky z nemagnetickej zliatiny ocele v kombinácii s kryštálom zafíru.

 

 

Hodinky síce vyzerajú celkom reprezentatívne, ale či ste pripravený ukázať svoju istotu v svoju dlhovekosť takouto extravagantnou investíciou nemalej hodnoty je už len na vás.

 


Zdroj