Podľa Ludwiga van Beethovena je hudba sprostredkovateľom medzi fyzickým a spirituálnym životom. Spirituálny život niektorých muzikantov musí byť prinajmenšom zaujímavý. Originalita miestami hraničiaca až s absurditou samozrejme funguje na rôznych úrovniach od samotného žánru až po imidž interpreta, v ktorom je pre mňa nekorunovaným kráľom bulharský spevák Azis.

 

 

Máloktorá žena zvláda pohyb v lodičkách s takou gráciou ako Azis.

 

Z času na čas to na mňa príde a vtedy si pustím pesničku Mrazish, ktorej videoklip sa odohráva v nebeskom callcentre, kde Azis žiadostivo sleduje svojich pracovníkov v spodnom prádle konzumujúcich jahody a nanuky. Viem si predstaviť, že po zhliadnutí tejto perly, by jeden mohol upadnúť aj do kómy, preto opatrne.

 

Transcendentálno sa dá našťastie dosiahnuť aj inými spôsobmi. Napríklad takto:

 

Hypnotické, však?

 

Speváčkina choreografia trojmo, milo rozskočené oči a hojné využitie drumitaru človeka privádzajú priamo k aktivizácii vyššieho vedomia. Nirvána sa dostaví okolo 67 počutia bezprostredne za sebou. Apropos, drumitar. To je tá farebná vec, čo má jeden z ujov, ktorí Adyu, či Geishu (?) sprevádzajú. Etymológia slova drumitar napovedá, že ide o drum + guitar. Čiže zariadenie vydávajúce MIDI zvuky identifikovateľné v našej skladbe aj ako „pom-po-po-pom“, vizuálne nie nepodobné slávnemu synťáku Michala Davida.

 

S trochou fantázie sa dá hrať na hocičom. Fakt. Napríklad aj na vypchatom jazvecovi, ktorý má v bruchu theremin. Možno neviete, čo je theremin, ale jeho zvuk určite poznáte, napríklad z hororov.

 

Táto nahrávka znie ako meluzína v komíne, ale na theremine sa na počudovanie dá hrať celkom koherentne.

 

Ak ste otvorená myseľ a chcete zažiť jednotu s vesmírom bez požitia jedov a prekurzorov, vrelo odporúčam oboch spomínaných interpretov a ak to nestačí, odporúčam tohto pána venujúceho sa extrémnemu thereminingu.

Dobrú chuť.

 

 

Viac o badgermine tu

 

Pic by final_testament