V Taliansku sa začala fáza č. 2, ľudia boli vypustení do ulíc. Prinieslo to nové situácie, hádky i pasy lásky. Treba už len dúfať, že Hitlerova dcéra a Bill Gates neroztrúsia po Európe ďalší vírus. Aj tak by ich Hnutie oranžových slipov okamžite odhalilo!   

 

Vďaka maskám a bezpečnostným opatreniam, ktoré sme zaviedli medzi prvými, koronabúrka Slovenskom prefrčala bez vážnejších škôd. A preto asi teraz mnohí nadobudli falošný pocit bezpečia a presvedčenie, že už je to celé za nami. Ani v médiách sa to veľmi nerozmazáva, iba občas zaznamenám názor dákeho odborníka, ktorý okolo vírusu ani neprešiel, ale zato vie naisto, že druhá vlna príde v júli alebo nepríde vôbec.

A tak som a rozhodla, že vás budem informovať, čo sa deje v Taliansku, kde mali predsa len viac možností sledovať tú malú sviňu zblízka. Aby ste sa vedeli zariadiť.  

 

Namiesto bozku ťuk lakťom

Karanténa sa skončila 4. mája a Taliani boli vypustení do ulíc, no ich život dnes sprevádza množstvo obmedzení. Na zastávkach a v metre namaľované znaky, kde sa postaviť; nové jazdné pruhy pre cyklistov (aby sa zmenšil nápor na MHD), sklenené prepážky, plastové štíty pre kaderníkov, rozostupy v reštauráciách a podobne. Väčšina ľudí to berie smrteľne vážne, veď počas celonárodného masakra zomrelo 34 tisíc ľudí (a stále zomierajú!).

V televízii donekonečna bežia ,,reklamy“, upozorňujúce na to, že vírus je STÁLE TU, a preto treba dodržiavať vzdialenosti a nosiť masky. To isté neustále opakujú lekári v televíznych  diskusiách: MASKY a VZDIALENOSŤ. Vysvetľujú, ako sa chovať pri návštevách (otvorené okno, masky, 2m vzdialenosť) alebo keď k vám príde opravár (otvorené okno, masky, rukavice). A preto si to pamätajte aj vy a opakujte to všetkým známym: MASKY a VZDIALENOSŤ!

Samozrejme, tradičný taliansky pozdrav, vzdušné bozky, neprichádza do úvahy, ba ani podanie ruky, lenže dotyk musí byť – zdraví sa teda lakťami. Aj pán premiér:

Keď sa zdraví so skupinkou ľudí, vyzerá to, akoby tancovali dáky nový tanec

 

Kretén je diagnóza

Ako som spomenula, väčšina ľudí opatrenia rešpektuje. Vedia, že keby došlo k ďalšej katastrofe, krajina by to nerozchodila.

Ale mladí zabudli rýchlo. Sotva sa otvorili bary, začali hýriť. Na tom by nebolo nič zlé, nemôžeme rok sedieť doma na zadku – lenže namiesto toho, aby si drink dali pri dodržaní pravidiel, zhlukli sa na jednom mieste, telo na telo, jeden vedľa na druhom a mierne potrundžení si ešte aj dali po papuli. Verejnosť bola na druhý deň zhrozená a starostovia pohrozili zavretím barov. A tak príslušný minister rozhodol, že nočný dozor bude v uliciach vykonávať 60 tisíc dobrovoľníkov, zregrutovaných z radov nezamestnaných.

Ďalší incident sa odohral vo vlaku, kde si dáky blbec odmietol nasadiť povinnú masku. Medzi ním a pani cez uličku sa strhla hádka, ktorú pohotoví cestujúci nakrútili a zverejnili. Je to ako scénka z talianskej komédie, kde veľa nechýbalo, aby temperamentná signora blbca prefackala, no napokon mu iba vynadala do pohlavných orgánov a hnedých produktov ľudského tela. Jej reakcia bola síce prehnaná, lenže ktovie, či nemala v rodine niekoho, kto na  koronavírus doplatil životom...    

Iný mladý muž zase dostal mastnú pokutu za to, že objal priateľa, ktorého kvôli karanténe tri mesiace nevidel. Proste sa stretli na ulici, padli si okolo krku a bum, pokuta 400 eur. Objatie  zakázané. Neviem, či ju potom aj zaplatil, chystal sa odvolať...

Lekári, ktorí si to, s prepáčením, odsrali najviac, sú však nahnevaní. Jeden z anesteziológov zverejnil svoj názor na FB: ,,Ja resuscitujem všetkých – krásnych i škaredých, bielych i čiernych, malých i veľkých, Talianov aj cudzincov – ale nebudem oživovať kreténov. Drahí kreténi, ak sa mienite zlikvidovať, urobíte ľudstvu láskavosť. Ale nechcite od nás, aby sme kvôli vašej sprostosti ešte raz zažili také tri mesiace, aké sú za nami. Ja chodím na spánkovú terapiu, aby som umlčal nočné mory, ktoré mám po tých troch mesiacoch, a vy, kreténi, na aperitívy... Kretén je diagnóza (dnes to máte zadarmo), nie nadávka. “

Jeho kolega dodal: „Iba kreténi??? To je veľký kompliment! Ja by som použil oveľa horšie slovo.“

A ako výstrahu zverejnili prípad 18-ročného chalana. Hoci bol úplne zdravý, choroba ho za štyri dni odrovnala a skončil na prístrojoch. Za dva mesiace mu vírus úplne ,,spálil“ pľúca a museli mu ich transplantovať. Bola to prvá operácia svojho druhu v Európe, trvala 12 hodín a mladý mal šťastie, že sa vhodné pľúca včas vyskytli.  A že to chirurgovia, operujúci v ,,skafandroch“, perfektne zvládli... 

 

Pas lásky

Medzi príjemnejšie správy patrilo zavedenie „pasu lásky“. Keď sa starostovi sicílskej Messiny posťažovali ľudia, že sa stále nemôžu stretnúť so svojimi priateľmi a priateľkami, ktorí bývajú iba kilometer od nich – ale cez more, na pevnine, prvý muž mesta neváhal a vydal špeciálne ,,passaporti d´amore“, s ktorými boli tí, ktorí si chceli vrznúť, vpustení na loď tam i nazad.... Pre ostatných bol ostrov i naďalej uzavretý.

 

Hitlerova dcéra a malé roboty

Medzičasom aj v Taliansku zaregistrovali najrôznejšie hoaxy, týkajúce sa vírusu, ktorý vlastne vôbec neexistuje. Nemá význam ich rozoberať, spomeniem len dva.

Najviac ma pobavilo tvrdenie, že koronu stvorili v Amerike na príkaz Donalda Trumpa, ktorý bol nahnevaný, že Taliansko podpísalo s Čínou dohodu o tzv. novej hodvábnej ceste. Potom ju s pomocou Billa Gatesa a Angely Merkelovej, (ktorá je dcérou Hitlera), roztrúsili v Číne a Taliansku, aby zničili ich ekonomiku. (Autor veľkoryso prehliadol fakt, že USA na vírus doplatili ešte viac).     

Bizarné názory má aj politické (!) Hnutie oranžových viest, založené v roku 2019. Ich vodca na jednej strane tvrdí, že COVID sa dá vyliečiť jogou, na druhej zase, že vôbec neexistuje: „Ide o podvod, medzinárodné spiknutie, chcú nás zavrieť doma a nastoliť nový svetový poriadok“. Preto vyzval svojich stúpencov bojkotovať masky a zišiel sa s nimi na manifestáciách vo viacerých mestách (možno sa onedlho zídu aj v nemocniciach). Najväčšia sa konala v Miláne, kde sa organizátorka musela prežrať halucinogénnych húb, inak si jej pindy neviem vysvetliť: ,,Conte za našimi chrbtami telefonoval Billovi Gatesovi a dostal od neho 140 miliónov za to, že nám do žíl, napojených na 5G, bude vstrekovať olovo a urobí z nás malých robotov... “

Na to sa naozaj nedá napísať nič iné, len to, že niektorým ľuďom jebe, žiaľ. 

 

Malá odbočka  úplne inde: všimli ste si, ako raz na Sme dáky novinársky truľo „premenoval“ Hnutie žltých viest? Skoro som od smiechu padla zo stoličky:

Takže, teraz už i Taliani majú svoje Hnutie oranžových slipov J

 

Skrytý význam vreckovky?

Deň pred otvorením barov a reštaurácií mal prejav národný sexsymbol, premiér Peppy. Po dlhej dobe to nebolo za zavretými dverami, ale vonku na dvore a za prítomnosti novinárov (sediacich v patričnej vzdialenosti).

Peppy chodí v súkromí v tričkách a džínsoch, ale keď reprezentuje vládu, je vždy vyštafírovaný ako z módneho salónu a nikdy mu nechýba náprsná vreckovka. (Novinári si všimli, že to malo pozitívny vplyv aj na ostatných politikov, ktorí pri ňom nechcú vyzerať akoby ich vytiahli z kontajnera). Počas karantény vreckovku nenosil, a keď ju teraz konečne opäť vytiahol, človek mal hneď pocit, že najhoršie je zažehnané.    

Mimochodom, pri tejto príležitosti som musela nájsť vhodné termíny a zistila som, že náprsná vreckovka sa dá poskladať na 52 spôsobov, medzi ktoré patrí napríklad vrstvený koláč, javisko, croissant, zmrzlina, kytica, páv či táborák. Nemáte za čo J

Peppy ju mal tentokrát zloženú na prezidentský spôsob (na obdĺžnik), ale často nosí aj špice. Ktovie, či sa z ich počtu dá niečo vyčítať podobne ako z brošní Madeleine Albright?

 

 

Premiér ako jahody so šľahačkou

Peppy sa poďakoval občanom za obeť, ktorú podstúpili, oznámil skoršie otvorenie bazénov a posilňovní a začiatok masívneho testovania, ktorého sa zúčastní 150 000 náhodne vybratých ľudí. Cieľom je zistiť, aké percento Talianov sa dostalo do kontaktu s koronavírusom, keďže mnohí nemali žiadne príznaky.

Samozrejme, dekrét vyvolal nadšené reakcie jeho fanyniek. Bodaj by sa na tlačovky necifroval, keď je pod ich drobnohľadom (zatiaľ sa nevie, či stránky, venované najkrajšiemu mužovi sveta číta, ale neverím, že by mu o nich jeho poradcovia nepovedali). Baby rozoberajú jeho ruky, pery, vlasy... Vyberám opäť najlepšie komentáre:

 

- Vyzeral unavene, ale pokojne, ako bojovník na konci bitky, ktorú vyhral

- Svätá Madonna! Chcela by som mu žehliť tie krásne košele!

- A ja by som mu ich okamžite krčila

- Je úplne pornografický, ako jahody so šľahačkou

- Och, Peppino, spustila sa mi z teba ovulácia

- Náš Zbožňovaný je taký šarmantný, že by mohol byť hercom, gigolom, futbalistom, aj predvádzať na prehliadkach

- Ó, bože! Potrebujem kyslík! Keď si predstavím, čo by som s ním robila...

Našla sa už aj americká fanynka: I wish he would found a new party in the U.S. I would be his most ardent supporter!

A táto fotografia vyvolala doslova šialenstvo (ženy chápu):   

 

Na záver niečo romantické – heteropáni nemusia klikať J

https://www.facebook.com/LeContesseDiGiuseppeConte/videos/556706011716455/

Chlpaté jelito

Krátko nato sa na stránkach Conteho dievčat objavila nahatá fotka Salviniho.  Nuž, keď je váš politický oponent vlhkým snom väčšiny Talianok, musíte zabojovať i vlastným telom. Alebo sa o to aspoň pokúsiť. Inak budúce voľby nevyhráte. 

Ale jeho obeta nebola prijatá tak, ako asi očakával:

- Grcám svoj obed a moje oči krvácajú

- Preboha, nedávajte to sem v čase obeda, úplne sa mi zastavilo trávenie

- Touto fotkou by mal byť potlačený toaletný papier 

- Preboha, čo je to tá chlpatá vec? Dnes budem mať nočné mory!

- Totálne antisexy, vyzerá ako kus bravčového, chýba mu len jablko v hube

- Mamma mia, vypichnite mi oči!!!

- Ježišmária, sa mi tu nečakane zjavilo toto chlpaté jelito, skoro som sa zadusila chlebom, budete ma mať na svedomí!

- Túto fotku si nalepím v kúpeľni na stenu, bude sa hodiť, ak dostanem zápchu

- Ďakujem vám, okamžite začínam s postkaranténnou diétou, po tomto ma prešla chuť na jedlo

- Nemal tu zasiahnuť FB vetou: „Fotografia bola odstránená, pretože nespĺňa naše štandardy“? Ušetrite nás podobných záberov!

 

Našťastie napokon vysvitlo, že ide o akt z roku 2014, ktorý Salvini nafotil pre charitu. Ak bude chcieť osloviť ženy, bude asi musieť použiť inú taktiku J.

Chanel versus rybí trh

 

Pokračovanie čoskoro!