Čo by som mohol poriešiť, keby som mal vo vrecku (ponožke, banke, trezore...) 70 miliónov dolárov? 70 mil. USD sa rovná cca 53 mil. Euro a to sa rovná cca 1,6 miliardy v starej mene. Čo s takou sumou?

 

Tak napríklad, by som si mohol štyri tisícročia vkuse bez prestania, deň aj noc nechať masírovať chodidlá na Filipínach. Keďže tak dlho asi žiť nebudem, mohol by som pozvať aj mojich 999 priateľov a užívať si to spolu s nimi počas nasledujúcich 40-tich rokov.

 

Alebo by som si mohol kúpiť 5 300 Fabií vo výbave Ambiente. Ak by som sa v každej zviezol iba jeden jediný krát a na druhý deň by som sadol do novej - trvalo by mi to takmer 15 rokov, kým by som ich všetky vystriedal.

 

Alebo by som sa mohol stať štastným majiteľom viac ako 130 000 nových iPadov.

Pekná blbosť.

 

Alebo by som mohol 10 rokov platiť mzdu všetkých stredoškolských učiteľov na Slovensku. Čaplovič by zaplesal.

Kolosálna blbosť.

 

Alebóóó...

 

Alebo by som mohol kúpiť 1 diamantový prsteň. Slovom: jeden. One, eine, uno, egy. Eeh?!?

 

Nuž, švajčiarska klenotnícka spoločnosť Shawish vytvorila diamantový prsteň z jedného masívneho kusu “skaly”, či ako to nazvať. Proste 150 karátový šuter. Prvý skutočný diamantový prsteň, bez zlata, bez platiny, alebo iného zbytočného šrotu. 150 karátov čistého uhlíka.



KAM SA HRABE KIM KARDASHIAN SO SVOJÍM 20,5 KARÁTOVÝM KAMIENKOM.


Pánom klenotníkom to trvalo takmer jeden rok, pričom finálny tvar prsteňa si nechali patentovať už minulý rok v apríli. Hmm, patentovať. Ako keby bola šanca, že si jedného krásneho rána poviem: “Jéééj, ten je pekný, urobím si presne taký istý”.  Ibaže by z plastu. Aj keď, úprímne - tento “prvý diamantový prsteň na svete” tak trochu plastovú cetku zo strelnice pripomína.

 

Klenotníckej firme zo Švajcu sa ale tento kšeftík určite vyplatí. Nielenže si urobia po celej zemeguli také píiiáár, že už v živote nemusia vopchať ani Euro (vlastne Frank) do vrecka reklamnej agentúre, ale ešte sa im ho asi fakt podarí aj predať. Stačí si vygúgliť napr. “all diamond ring” a hneď medzi prvými odkazmi nájdete stránku arabnews.com, ktorá o tejto čačke informuje svoju ropnú cieľovku. Chystajte si svoje petrodoláre, “gentlemen” (v úvodzovkách zámerne).

 

 

Takže páni, ak nebodaj budete chcieť v najbližšej dobe spáchať nejakú volovinu, ako napríklad požiadať svoju frajerku o ruku, posnažte sa a investujte do poriadneho kameňa. Nech je prúser kompletný. A ak na to financie nestačia, tak v prvom rade nestvárajte voloviny. V druhom rade sa začnite hrabať v záhradke. Buď nájdete veľký šuter, z ktorého vám šikovný klenotník vybrúsi 70 miliónový prsteň a tým pádom musia zásnuby počkať - veď aj v Brazílii sú milé baby. Alebo narazíte na ropu. A potom budete čítať arabnews. A kupovať drahé cetky. A chovať plnokrvníky. A budovať mestá v púšti. A to potom budete very busy, takže zásnuby musia opäť počkať. Nech žije hárem!

 

No a ak nenájdete ani šuter, ani ropu, potom vám už zostane len tá svadba.

 

Shit happens.