Lájfstájlový magazín bez poradne, to je ako Sklovská bez Lelkesa, takže nech sa páči, prichádza úplne nová rubrika pod vedením Dr. Maast Urbana.

 

Ivan, 27 rokov:

Ahojte, Dailymale, v poslednej dobe sa stále viac stretávam s tým, že ženy v mojom okolí majú tzv. išjús. Môžete mi vysvetliť, o čo vlastne ide a čo to pre mňa znamená?

 

Ahoj, Ivan. Anglický pojem issues označuje nejakú nepriaznivú situáciu, alebo problém. V prípade žien nejde ale o skutočný problém, lež o problém vyfabrikovaný, prípadne zveličený. Ako vieme, ženy nikdy nie sú spokojné a keď náhodou spokojné sú, robia všetko preto, aby spokojné neboli. Teraz nejdeme skúmať prečo, jednoducho sa zmier s tým, že to tak je. Najjednoduchšie ako dosiahnuť pre ženu ideálny level nespokojnosti, je vytvoriť si nejaký fiktívny problém, s ktorým sa bude boriť pokiaľ možno čo najdlhšie. Štandardne jeden issue trvá pár mesiacov, až niekoľko rokov, potom ho nahradí issue iný. V tejto sfére sa naplno prejavuje rozdielnosť mužských a ženských pováh – zatiaľ čo muži sa pri výskyte problému snažia ho riešiť, prípadne sa mu vyhnúť, ženy chcú o problémoch v prvom rade rozprávať a v druhom rade... rozprávať.

 

Navyše, z mužského pohľadu sa nám väčšina issues ani nebude zdať ako problém, ale ako vyslovená banalita, plynúca z nepochopiteľných zákutí ženskej logiky. Uvediem príklad: „nemôžem s tebou chodiť, lebo mám také issues - odvtedy, čo mi môj bývalý povedal, že som tlstá, som síce schudla 20 kíl, no veľmi sa bojím, že keď si zase s niekým niečo začnem, povie mi, že som tlstá, a to nechcem...“. Takže ako vidíš, s logikou nemajú issues spoločné vôbec nič, ide o ženskú psychiku. A ako si správne poznamenal, že sa s týmto javom stretávaš najmä v poslednej dobe, tak dôvod je ten, že ide zrejme o jeden z módnych trendov, asi ako boli kedysi crocsy.

 

Čo sa týka druhej časti tvojej otázky, neznamená to pre teba takmer vôbec nič. Musíš jednoducho akceptovať existenciu tohto javu a zmieriť sa s ňou. Najmä zabudni na to, že by si ženám ich issues vyvracal nejakou logickou argumentáciu – ako som už vyššie uviedol, ide o záležitosť psychiky, nie rozumu. Pokiaľ sa dostaneš do styku so ženou s issues (a issues majú všetky), len ju vypočuj a tvár sa, že chápeš. Existuje však ale aj istá skupina žien, ktorá si je vedomá malichernosti svojich tzv. problémov a očakáva, že im ich niekto vymláti z hlavy (nie doslova pochopiteľne). Na to existujú dva spôsoby, ten jednoduchší spočíva v tom, že ich issues zosmiešniš napríklad vetou „Tak toto je taká überhovadina, až to mraky trhá!“. Ďalšia technika, zvaná „overissued“ spočíva v tom, že ich problémy vlastne prebiješ svojimi a ony uznajú, že tie ich sú v porovnaní s tvojimi fakt ťaví flus. Táto technika je síce sofistikovanejšia, no aj zábavnejšia – keďže muži issues majú tiež, ale podľa mojich pozorovaní v menšej miere, budeš si možno musieť nejaké vymyslieť. A tu platí, čím bizarnejšie, tým lepšie. Napríklad môžeš tvrdiť, že nemôžeš pri súloži použiť kondóm, lebo keď si bol malý, bol si sexuálne zneužitý starším spolužiakom na skládke s pneumatikami a pach gumy ti tento zážitok neustále vracia.

 

Juraj, 29 rokov:

Som pomerne zabezpečený, vraj celkom inteligentný a aj dobre vyzerajúci, takže je o mňa dosť veľký záujem zo strany žien. Môj problém spočíva v tom, že zatiaľ čo moji známi už dávno majú dlhodobé vzťahy, prípadne aj rodiny, ja som stále ešte nenašiel nikoho, s kým by som chcel mať vážny vzťah. Začína mi to vadiť a mám pocit, že som chybný.

 

Áno, Juraj, chyba je v tebe. Že vôbec rozmýšľaš o takýchto hovadinách. Pôvodne som si síce myslel, že si sa chcel iba pochváliť, no zrejme je problém inde. To, či budeš alebo nebudeš mať vážny vzťah je niečo, čo si nemôžeš naplánovať ako napríklad dokončenie vysokej školy alebo postup v zamestnaní. Niekto ho má skôr, niekto neskôr a niekto vôbec. Najmä si zapamätaj, že ísť do vzťahu len preto, že sa cítiš osamelý, alebo nejakým spôsobom sociálne vylúčený, je tá najväčšia blbosť, akú môžeš spraviť a takýto vzťah je dopredu odsúdený na krach. To je asi ako keby si si kúpil reštauráciu len preto, že si dostal chuť na hranolky.

 

Ale koniec koncov, mne veriť nemusíš. Skús radšej zájsť so svojimi dlhodobo zadanými a ženatými kamarátmi na pivo a porozprávaj im o tom, ako ti strašne nevyhovuje chodiť na rande s veľkým počtom žien, mať zodpovednosť len sám za seba a riešiť len svoje problémy a sleduj ich reakcie. Ešte malý tip: pred letiacim krígľom sa uhýbaj do strán, za tebou môže byť totiž stena a pred tebou zase tvoj pohár.

 

Jana, 23 rokov:

Môžete mi, páni z mužského magazínu, poradiť, kde nájdem nejakého normálneho chlapa???

 

Veľmi radi. Normálneho chlapa nájdeš takmer všade. Takže to, že si takého ešte nenašla, bude zrejme spočívať v tom, že si takého vlastne nehľadala. Môj osobný názor je, že sa tu zjavne nestretáva dopyt s ponukou, čo je častý problém pri hľadaní svojej polovičky.

 

Vzhľadom na to, že si vo svojej otázke dosť nekonkrétna a nedefinovala si, ako si toho normálneho chlapa predstavuješ, urobím to za teba. Normálny chlap bude zrejme v tvojom ponímaní niekto s nasledovnými charakteristikami: dobre vyzerajúci; vysoký, ale zase nie basketbalista; štíhly, ale nie chudý; inteligentný; vtipný, ale nie šašo; trochu starší, ale pod 30; dobre zarábajúci; ambiciózny a ctižiadostivý, ale nevenujúci všetok svoj čas v práci; v posteli Rocco Siffredi, ale mimo vzťahu totálny asexuál; tolerantný, ale aj dominantný; rodinne založený, zároveň nezávislý a trochu rebel; pije len málo, ale keď si predsa len vypije, je zábavný, nie oplzlý a trápny. Jednoducho, taký zábavný kulturista-intelektuál.

 

S radosťou ti oznamujeme, že taký chlap nielenže nie je normálny, ale ani neexistuje. Ak by ale existoval, jeho požiadavky na potenciálnu partnerku by boli asi takéto:

 

dobre vyzerajúca s peknou postavou a dlhými vlasmi; starajúca sa o seba, no zároveň nie tráviaca všetok čas na kozmetike, v soláriu a kaderníctve; trochu mladšia, ale zase nie tínedžerka; mentálne na úrovni s dobrým rozhľadom, zase ale nie inteligentná natoľko, aby zatienila muža; vie variť a ovláda domáce práce, tieto vykonáva iba v tangáčoch; v posteli primerane zvrhlá a perverzná, mierne submisívna, zároveň iniciatívna; má vlastný vkus v obliekaní, nie veľmi výstredný, no zároveň dostatočne sexi; vyzná sa v umení, no neotravuje s tým každého naokolo; má zaujímavé zamestnanie, no práca nie je jej priorita; nie je hysterická, urážlivá a nemá problémy s matkou.

 

Takže, Jana, spĺňaš všetky tieto kritériá? No vidíš.

 

 

Pic via adshunters.com