Čo robiť ak máte nazvyš trošku zeminy alebo hliny? Najlepšie by bolo asi vykopať jamu a tú hlinu tam zakopať. Alebo ani nie? Veď v oblasti financií je najlepšie splátky úveru vykryť ďalším a  ďalším úverom...

 

 

Včera som našiel toto na stole. Najprv som si myslel, že niekto z rodiny je chorý. Potom som si to prečítal a zistil som, že nás naozaj pokladajú za chorých – mentálne. Perfektná napodobnenina lekárskeho predpisu evokuje, že ide o zázračný liek na finančnú ťažobu. Dostanete 1500 eur, ktoré uhradí poisťovňa, takže sa nemusíte o nič starať, veď žiadny poplatok zo strany pacienta. Smutné na tom je, že tento liek nielenže nepomáha a nemá ani placebo efekt, ale je zároveň strašne návykový a tým má deštrukčný účinok.

 

Na druhej strane sa musím klaňať pred dobrým marketingovým ťahom. Obyčajní ľudia (bez nezávislých osobností) to vnímajú ako niečo odborné. Veď je to na recepte a tomu sa predsa dá veriť. A keďže žiadne ďalšie podmienky nie sú uvedené, tak si pacient myslí, že je to zadarmo. Čo je však hlboký omyl – všetko dačo stojí, aj peniaze. Hlavne peniaze ihneď, na ruku, v hotovosti a iné rýchle výpomoci od dobrákov, ktorých hlavným cieľom je pomôcť v ťažkých chvíľach finančnej núdze. V tomto prípade je RPMN od 32,93 percent, ale podľa podmienok sa môže vyšplhať až na 70,19 percent. V prípade nesplácania sa k tomu pridá sankčný úrok vo výške 23,725 percent p.a.

 

Verím, že medzi čitateľmi Dailymaleu sa nenachádzajú pacienti, ktorým treba takéto dobroty vysvetľovať a keď majú finančné ťažkosti, tak sa uchyľujú k iným extrémnym riešeniam. Ja napríklad v prípade krajnej núdze aj pracujem.

 

Pic by UkyoRa