Onehdá som narazil na celkom zaujímavú infografiku o masturbácii. Niežeby som sa dozvedel niečo prevratného, ale zaujalo ma pár faktov.


Oficiálne čísla hovoria o tom, že pravidelne masturbuje až 95% mužov a 89% žien. Je otázne, čo je myslené pod pojmom “pravidelne”. Masturbujeme každopádne takmer všetci. Čo je samozrejme v poriadku, keďže masturbácia so sebou nenesie žiadne zdravotné riziká. Dokonca okrem toho, že zdravým spôsobom uvoľnuje sexuálnu túžbu, môže zdraviu aj priamo prospievať - zmierňuje bolesti pri menštruácii, slúži ako uspávací prostriedok, údajne aj znižuje riziko vzniku rakoviny prostaty.

sam sebe002


Otázka však znie - keď to robíme takmer všetci a je to úplne ok - prečo je masturbácia, ako téma stále také tabu? Aspoň v porovnaní so sexom v dvojici. Alebo trojici. Prečo sa o masturbácii nepíše ani zďaleka toľko, ako o súloži medzi dvoma jedincami? Prečo sa o sebaukájaní nikdy nebavia chlapi pri pive a ženy pri káve? Alebo sa bavia? Žeby aspon ženy?
Nie je nič výnimočné, keď si muži pri drinku pokecajú o tom, ako včera obšťastnili svoju partnerku. Nebol som však doteraz súčasťou žiadnej podstatnejšej debaty o tom, ako si to niekto včera luxusne urobil pravačkou. Alebo ľavačkou. Alebo čímkoľvek.
Je pravda, že taký debat by vyznel asi trochu divne:

- “Čau brácho!”
- “Nazdar chlape...”
- “Čo piješ?”
- “Ále, dal som si biele. Iršai... Ty čo budeš?”
- “Ja dám pivo. Nejaké čapčo. Desinu, ak majú.”
- “Majú myslím... No čo nového chlape? Ako bolo na služobke?”
- “Veď ti porozprávam... Kokos, tak som si včera dobre vyhonil.”
- “Hej? Paráda. Ja naposledy v sobotu, myslím. Alebo to bolo v nedeľu? Každopádne hneď ráno. Ale len tak narýchlo."
- ”V sobotu ráno? Fúú, ti to nechýba odvtedy?”
- “Veď to bolo len tri dni dozadu, pako. Ale je pravda, že som nejaký nasoplený, tak len spím vkuse. Možno si pravačka oddýchne, až kým dojde drahá zo školenia. Mi písala, že si zabudla doma robertka, tak dojde celá nažhavená, heh. Ona si to bez dildíka neužije. Ale šak každý to má rád po svojom.”
- “Mi hovor. Som skúšal to, čo Pepíno spomínal minule.”
- “Že sadnúť na ľavačku kým stŕpne a ako keby ti to niekto iný robil? To fakt? No a ako?”
- “Čo ja viem. Akože v poho, ale že by to bolo nejaké extra. Stále je to vlastná ruka, to neodrbeš. Akože bolo to také - iné. Ale neviem či to bolo tou ľavačkou, alebo tým že bola stŕpnutá. Skúsim sadnúť na pravačku zajtra.”
- “No, tak mi porozprávaš potom, nezabudni. Aha, už sa valí naša Lienka kockatá.”
- “Čafte chalani. Sorry že meškám, som dala sprchu ešte. Čo pijete? O čom točíte?”
- “Nemeškáš, sme tiež len teraz došli. Iršai a pifsona pijeme. O honení točíme”.
- “Som si myslela! Už zďaleka bolo vidno. Vám ruky kmitajú hore-dole jak divé, si strážte gestá trochu, nadržanci, hih...”
- “No sa navážaj, ako keby si si to nerobila každý druhý deň!”
- “Chlapci moji, sama si to robím tak max dva krát do týždňa už iba. O zvyšok sa postará Tomino. Úžasný je, mňam...”
- “No s bohom, a sme pri sexe...”
- “Jój, si hustý, ako keby honenie nebol sex. Tu masturbujete už polhoďku a sa začneš vzrušovať keď spomeniem sex s Tominom. Ty ešte žiarliš, čóóó?!?”
- “Tak určitéé, moja...”

Hmm, trochu divné? A prečo vlastne? Privátna zóna? O čo je masturbácia intímnejšia, ako milovanie vo dvojici? Je masturbácia trápna? Nudná? Ide o nejaký nános z minulosti?
Prečo sa v partii ľahšie debatuje o sexuálnom akte dvoch jedincov? Je to o chvastaní sa? Pôsobí masturbácia, ako určitý druh zlyhania? V zmysle - aj by som, ale nie je s kým?
A čo potom ženáči a ich manželky? Prečo sa aj v rámci manželského zväzku venuje autoerotike 70% mužov a navlas také isté percento žien?

sam sebe003


Inak, pomerne zaujímavo môže vyznieť aj fakt, že viac ako 40% mužov a 22% žien priznáva že masturbuje aspoň raz denne. Takmer polovica chlapov. Aspoň raz denne. Takže každý druhý muž, ktorému cez deň podám ruku, v nej počas posledných 24 hodín držal aj svoj nástroj, ktorý rýchlymi pohybmi presviedčal o úprimnej láske k tej zadýchanej slečne na obrazovke svojho počítača.


Interesting.
 A to sme ešte ani poriadne nezačali...

To be continued pretty soon.

sam sebe001