Milý Ľuboš. Čítal som tvoj úžasný status a tak ti píšem. Aj keď si to neprečítaš, ale ja musím. Lebo taký hnus sa ťažko ignoruje. Jedinú pravdu, ktorú máš, je tá, že sme sa zbavili hnusného totalitného štátu. Áno, pracovalo určite väčšie % populácie ako dnes, ale to, že prácu, ktorú zvládne jeden človek, robili štyria, takže bol čas na rôzne voľnočasové aktivity ako popíjanie domácej na pracovisku, to už nespomenieš. Aj teraz existujú ubytovne, samozrejme treba tam prísť triezvy, a to zrejme bude problémom prespávania na ulici a nie kapitalizmus. 


Áno, môžem pozerať Farmu. Môžem. A môžem si vybrať spomedzi tisíc daľších pičovín, čo sú v TV alebo ju vôbec nezapnem. Kvalitka z USA dorazila už aj vtedy, rozdiel je len v tom, že teraz si toho Ramba kúpim a pozriem v jazyku, v ktorom chcem a nemusím čakať pol roka, kým mi ho prinesie bratranec na kazete nadabovaného troma jazykmi naraz a skončí sa v polovici. A áno, som rád, že skončil hnusný režim, lebo radšej Bob Marley a Iron Maiden ako Elán a Michal David. A áno viem, že sme strašne utrpeli, že namiesto filmov, kde sa nenápadne vyzdvihoval socializmus, sa musíme dívať na DiCapria, ako sa plazí po zemi, ale ak ti vadí západná tvorba, odporúčam ti Pelíšky. Videl ich asi každý, ale po tom, čo si napísal, ma nič neprekvapí. A za tú Farmu buď rád, cieľovka dnešnej televíznej tvorby vás rok čo rok dostáva do parlamentu.

Mimoškolskými aktivitami dúfam nemyslíš zemiakovú brigádu, ktorá keby nebola povinná, ostane tam len nadrbaný traktorista. Pretože aj v tomto hnusom režime stále existujú krúžky a športové aktivity. Drogy sa brali aj vtedy, teraz sa len o tom píše a hovorí, lebo na rozdiel od jedného kreténskeho režimu sa tento netvári, že žijeme v utópii.

Presne tak, mladí ľudia dnes volia extrémistov. Volia ich napríklad preto, že polícia strieľa po aute plnom študentov, prešacujú ich rovno na diaľnici a tvoj kolega, áno tvoj, to na tlačovke vyrieši tak, že sa dievča z toho auta rozplakalo. Kde si vtedy bol? Mladí volili Kotlebu preto, lebo za Váhostav nikto nebol potrestaný a tvoj šéf Ľuboš sa s majiteľom firmy fotografuje a usmieva a veselo mu podáva ruku. Mladí volili a budú voliť Kotlebu preto, lebo CT, Bašternák a už je škoda aj čosi viac o tom písať. Mladí volili Kotlebu, lebo utečenci a áno, Ľuboš, tvoj stranícky šéf, hral na tú istú nôtu. Ak ti to ešte nedošlo, to nie kapitalizmus, ale vaše bačovanie mu nahnalo tých 8% a to, ako ste ho podcenili, lebo vrece zemiakov. 

Hovoríš o rovnosti, ale to, že pred 89-tym si tvoje vzory našetrili na vily a teraz sa v nich bahnia ako najväčší kapitalisti a baníci majú holú riť, to ťa tiež neštve. Rovnosť pred 89-tym bola menová reforma a ľudia, čo si po nej hádzali povraz, ale hlavne, že vládnuca trieda vymenila 1:1. Samozrejme triezvy pohľad na rovnosť sa nedá čakať od človeka, čo sa prežiera na bankete a potom tvrdí, že Kubánci sa majú dobre. Fuj.

A na záver. Štrngalo sa za to, aby sa zo šikovného chalana mohol stať lekár a neskončil na učňovke len preto, lebo jeho rodičia majú zlý kádrový profil. Štrngalo sa za to, aby ma za knihu od francúzskeho autora štyri hodiny nevypočúvalo ŠTB. Štrngalo sa za to, aby som si mohol slobodne povedať svoj názor a nezatvorili ma. Presne to, čo robíš ty, Luboš, že ťa nezatvoria, aj keď kritizuješ súčasný režim, aj toto ti vyštrngali ľudia, ktorých máš zrejme za úplných idiotov. 

Rozmýšľam, čo by ti na ten hnoj, čo si zavesil na facebook, povedali rodičia 18-ročného Hartmuta Tautza, ktorého na hraniciach dotrhali psy? Alebo 11-ročného Jozefa Galusa, na ktorom si stráž vyprázdnila zásobníky? Ján Fischer mal šesť dcér a do Jáchymova išiel preto, lebo sa narodil na západe. Tam ho aj zastrelili. Mal by si odvahu jeho dcéram povedať to, čo si písal? Pochybujem. Ty sa zo 17. novembra smeješ ako posledný primitív a prezentuješ ho ako najväčšiu tragédiu, ale  niektorí ľudia si vydýchli a skončili pre nich krivdy, o akých ty nemáš ani predstavu. A to isté platí pre všetkých bakalárov, magistrov a podobných kokotov, ktorí prácu v Kii za minimálnu mzdu považujú za horšiu ako zločiny spáchané na ľuďoch v tej dobe.

Zo 17. novembra sa môžete smiať, koľko chcete, ale jeho význam a hodnotu dokazujete už len tým, že sa hráte na najväčších protisystémových bojovníkov na planéte a najväčší trest, ktorý za to dostanete je, že si z vás niekto na internete urobí srandu.